Motorsport - okruhy

  • Vršecký si jede pro třetí titul v řadě!

    Poslední závodní víkend čínského truckového šampionátu má před sebou doposud neporažený David Vršecký, který se do města Qinhuangdao vydává s cílem přivést třetí pohár v řadě pro celkového vítěze šampionátu. S jeho týmovým kolegou Gong Binem útočí i na obhajobu prvenství v týmech.

    2. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Octavia Cup vstupuje do nové sezony

    Okruhový šampionát Octavia Cup vstupuje do čtvrté sezony pod vedením nového ředitele Adama Eliáše. Bývalý generální sekretář automobilového sportu Autoklubu ČR zastával do března letošního roku post výkonného ředitele této organizace zastřešující zájemce o motorismus. Ve funkci ředitele Octavia Cupu Adam Eliáš vystřídá Pavla Mařana.

    2. 11. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Brit Brereton získal Grammer Truck Cup 2018

    Brit Shane Brereton startující ve FIA ETRC získal letos titul s vozem MAN v Grammer Cup, neboli dříve Promoters Cupu. Bodový příděl je stejný, jako ve FIA ETRC. Ovšem zde jsou jezdci honorovaní, a to až 1100Euro za vítězství. Existují dvě kategorie jezdců Grammer Cup, tzv třída Chrome, tam patří všichni ostatní jezdci, kteří nesplňují kriteria skupiny Titan. Ta je určená jezdcům, kteří vyhráli FIA ETRC v posledních 10letech, byli do 10. místa v předešlém ročníku FIA ETRC, nebo měli Superpole lepší šestého místa v uplynulé sezóně. Kategorizace probíhá vždy s komisí FIA.

    30. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jan Rieger obhájil formulový titul

    28 formulí na startu závodu, solidní divácká účast a nádherné babí léto. Co víc si mohli jezdci a příznivci motorismu na mosteckém autodromu přát? V našem případě možná lepší průběh závodu, ale o tom až později.

    26. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Finále Carboniacupu v Mostě a plný rošt

    Osmý ročník Carboniacupu uzavřel sezónu na domácí trati v Mostě za burácení motorů plného startovního roštu a to celkem za účasti 104 vozů. Rok se s rokem sešel a opět máme za sebou poslední klání klubových závodů Carboniacupu, který při posledním závodu doprovodil ke zdárnému finiši i plný rošt formulí a několik prototypů ze Sports Car Challenge. Toť vrchol sezóny a jaký tedy byl? Hodně pestrý startovní rošt značil pěkné souboje na trati.

    24. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomáš Pekař si podmanil Octavia Cup 2018

    Ve druhém ročníku třetí generace Octavia Cupu dokázalo bodovat celkem 27 jezdců. Závěrečný víkend na Nürburgringu rozhodl o tom, že trofej pro nejlepšího jezdce ročníku 2018 vybojoval jezdec týmu Carpek Service Tomáš Pekař. Ten ve 12ti závodních jízdách posbíral celkem 233 bodů (19,41 bod na závod). Druhý muž konečné tabulky Petr Fulín jr. posbíral na své konto o 33 bodů méně a Michalovi Matějovskému na celkový bronz stačilo 136 bodů (oba FULLINRACE Academy).

    18. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Pekař si z Německa odváží titul, Fulín double

    V Německu na Nürburgringu se o uplynulém víkendu napsala poslední kapitola letošního ročníku Octavia Cupu. V konkurenci šestnácti jezdců si pro vítězství v obou závodech dojel trojnásobný šampion ETCC Petr Fulín. Fulína v prvním závodě doprovodil na podiu jeho syn Petr Fulín jr. a litevský závodník Jonas Karklys. Pro rodinné duo to bylo vůbec poprvé co tito jezdci stanuli na společném podiu. Jako čtvrtý projel cílem mělnický závodník Tomáš Pekař, jemuž tento výsledek zajistil zisk titulu šampiona pro sezonu 2018. V odpolední jízdě pak Pekař přidal ještě body za druhé místo, když projel cílem s náskokem 1,8 vteřiny před dalším „nováčkem“ Adamem Koutem.

    14. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • 12H Brno bude v květnu!

    Vytrvalostní závod 12H Brno se vrací na Masarykův okruh. Po testu s 24 hodinovým závodem se vytrvalostní série 24H Europen Champinoship vrací do Brna ve dnech 23. až 25. května 2019. Nizozemský promotér CREVENTIC na okruhu Spa-Francorchamps v belgických Ardenách využil poslední kolo série  2018 European Championschip, aby zveřejnil závodní kalendáře pro 2019.

    12. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Vršecký klepe na bránu zlatého hattricku.

    Druhým podnikem pokračoval čínský šampionát tahačů 2018 ve městě Wuhan. Jedná se o historicky první truckový závod, který se jel v ulicích města. Dvojnásobný čínský šampion David Vršecký ovládl oba závody a upevnil si vedoucí pozici v šampionátu. Jeho čínský týmový kolega dojel dvakrát druhý.

    9. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko se stal potřetí vícemistrem Evropy!

    Adam Lacko v neděli neponechal nic náhodě a hned v první jízdě si zajistil titul vícemistra Evropy, když dojel třetí. Jeho týmový kolega Oly Janes obsadil stejnou pozici v Grammers Cupu. Tým Buggyra Racing pak senzačně uspěl v Poháru konstruktérů, když obsadil třetí místo.

    8. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jarama 2018: Jedeme dál!

    Přestože Le Mans 2018 ukončilo nadvládu Adama Lacka nad evropským truckracingem, Buggyra rozhodně neskládá před posledním podnikem v sezóny ve španělské Jaramě zbraně.

    5. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Předposlední závod na zcela nové trati Silesiaring

    V Polsku, ve městě Kamieň Slaski vyrostl před dvěmi lety zcela nový autodrom, který má možnosti nejen sedm variant dráhy, ale také 3636m dlouhou trať, kterou jsme vybrali pro náš závod. Na tento polský autodrom s nejdelší rovinkou 730m se právě vydali jezdci Carboniacupu k jejich předposlednímu závodu. Finále pak uvidí diváci v Mostě. Ale zpět na Silesiaring, kde se jelo poprvé, a tak měli všichni účastníci i stejné povědomí ze znalosti tratě a mnoho zkušeností sbírali teprve v trénincích.

    4. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Zklamaný Lacko, boj o titul je u konce.

    Boj o titul je u konce. Adam Lacko na francouzském okruhu nedokázal porazit svého největšího rivala Jochena Hahna a prohrál tak souboj o titul evropského šampiona. Čtyřiatřicetiltý pilot Buggyry se po celý víkend pral především s nastavením svého vozu na nový povrch zdejšího okruhu. Oly Janes se výrazně přiblížil druhému místu v Grammers Cupu a i díky jeho bodům Buggyra dál drží bronzovou příčku v týmovém hodnocení.

    1. 10. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Le Mans: Naděje umírá poslední

    O víkendu se účastníci mistrovství Evropy tahačů představí na slavném okruhu v Le Mans. Přestože se šance Adama Lacka na obhajobu titulu po Zolderu opět o něco ztenčily, neskládá Buggyra zbraně. Řeč čísel je ovšem neúprosná. Pokud chce Adam Lacko překazit Jochenovi Hahnovi oslavy pátého titulu, musí německého jezdce porazit na francouzské půdě minimálně o sedm bodů, což se mu letos podařilo pouze v Mostě. „Žijeme v reálném světě, nestavíme vzdušné zámky. Jochen je krůček od pátého titulu, Adam ale rozhodně nepojede taktiku ve smyslu nic nepokazit a udržet za každou cenu druhé místo. O tom se budeme bavit až v okamžiku, kdy přijdeme byť o sebemenší šanci na titul. Adam je stále úřadující mistr Evropy a v Le Mans uděláme všechno pro to, aby tomu tak bylo i po závodním víkendu,“ říká Jan Kalivoda.

    28. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • O titulu Sportcarchallenge se rozhodne na Nürnburgringu

    Závod na Imole přinesl ve Sportscarchallenge opět pestrou spletici vozů, protože se na tento závod spojily s italskou serií skupiny Perroni Group. Více jak dvacet vozů se postavilo na start italského autodromu v Imole.

    27. 9. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.