Motorsport - okruhy

  • Adam Lacko v sobotu dvakrát stříbrný

    Adam Lacko jako by v sobotu zcela zapomněl na své zdravotní potíže. Úřadující evropský šampion dokončil obě pohárové jízdy na druhém místě a v celkovém hodnocení je pouhé tři body za vedoucím Hahnem. Oly Janes po smolném prvním závodě nakonec bral pohár za třetí pozici v Promoters Cupu. Lackovy body také vynesly Buggyru na druhou příčku v hodnocení týmů!

    27. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Buggyra přepisuje (nechtěně) dějiny

    V sobotu bude na okruhu v italském Misanu odstartován další ročník mistrovství Evropy v závodech tahačů. A tým Buggyra Racing opět přepisuje, v tomto případě ovšem nedobrovolně, vlastní dějiny.

    24. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomáš Pekař po Red Bull Ringu vede průběžnou tabulku

    Český pohárový seriál Octavia Cup má za sebou druhý letošní podnik, tentokrát na rakouském Red Bull Ringu. Během víkendu si nejvíce bodů připsal Matějovský, přestože nezvítězil ani v jednom ze závodů. V sobotu vyhrál Petr Fulín Jr., který Matějovského předjel v předposledním kole. Také v nedělním, druhém závodě Matějovskému patřilo druhé místo, tentokrát za Tomášem Pekařem. Petr Fulín jr. tentokrát dokončil jako třetí. Tato trojice jezdců zároveň vede průběžnou tabulku.

    20. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Carbonia na Sárváru se šedesátkou jezdců

    Poblíž maďarského oblíbeného lázeňského komplexu Sárvár se jel druhý letošní závod Carboniacupu, určeného jak závodním a sériovým vozům, tak i formulím a speciálům.

    Na své si tak přišli amatérští jezdci, ale také ostřílení okruhový harcovníci. Po loňské premiéře se na tento pěkný a méně známý autodrom vydali znovu a celá šedesátka si to rozdala o body ve svých třídách, tak i body do celkového hodnocení sezóny. Okruh Pannoniaring vlastní i příjemné zázemí pro jezdce a snese srovnání s těmi lepšími autodromy po Evropě. Večer před probíhali tradičně administrační a technické přejímky jezdců a vozů. Ráno po rozpravě se mohlo začít trénovat. Vypsány byli v každé ze skupin A,B,C a D 3x trénink po 20minutách, 1x kvalifikace na 25min a závod na 20min.

    20. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lackova účast na úvodním podniku ME tahačů v Misanu ohrožena

    Do úvodního podniku evropského šampionátu tahačů v Misanu zbývá něco málo přes týden a tým Buggyra Racing řeší z pozice obhájce individuálního prvenství a vítěze Poháru konstruktérů doposud nevídaný problém. Ve vysokém stádiu ohrožení je totiž start Adama Lacka.

    18. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Rieger motorsportu se v Mostě opět dařilo

    Již tradičně patřil první závodní víkend sezony Carbonia Cupu podniku na našem domácím okruhu v Mostě. Pro náš tým to zároveň bylo první otestování techniky po dlouhé zimní přestávce. Změn se od loňského roku neudálo mnoho, i letos pokračujeme s osvědčenou technikou litrové formule Gloria C8F. Změnou nejzásadnější je nová značka pneumatik. Navzdory výborným vztahům    s dodavatelem pneu Pirelli i skvělému fungování těchto gum jsme v rámci finančních úspor přešli ke značce Hankook. Podle dostupných informací měly být Hankooky při delší trvanlivosti výrazně pomalejší. Hned na  úvod  musíme  ale  vyjádřit  naše  velké  překvapení  a  maximální  spokojenost.  V nejrychlejším kole jsme zaostali pouze o 0,2 s za loňským časem zajetým na Pirelli, nyní navíc s ne ideálně nastavenými převody. A i po 2 odjetých trénincích, kvalifikaci a závodu jsou pneumatiky stále ve výborném stavu. Pro hovoří i fakt, že je na všech závodech k dispozici kompletní servis a poradenství. O gumách máme na letošní rok jasno.

    30. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomáš Pekař potvrdil roli favorita a ovládl mostecký závod

    Tomáš Pekař z týmu Carpek Service na mosteckém okruhu exceloval a zvítězil v obou víkendových závodech nového ročníku okruhového seriálu Octavia Cup, který se jel e dnech 28. a 29. dubna. Splnil tak úlohu favorita. Zatímco k prvnímu měření sil vyrážel z pole position, na startu druhého závodu si prvních šest jezdců s nejlepšími kvalifikačními časy vyměnili pozice. I tak se Tomáš brzy přes své soupeře přehnal a do cíle dovedl celé pole s pohodlným více než pětivteřinovým náskokem. Ujal se tak průběžného prvenství v poháru, který letos sestává ze sedmi závodních víkendů.

    30. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Petr Fulín se rozloučil s ADAC TCR Germany triumfem

    Platnost přísloví, že doma není nikdo prorokem, znovu vyvrátil trojnásobný šampion evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC) Petr Fulín. V nedělním závodě cestovních vozů ADAC TCR Germany, který o tomto víkendu hostil mostecký autodrom, se totiž dokázal se svým vozem Cupra Leon TCR hned po startu prodrat z druhé řady do čela. První příčku si pak už velký znalec mosteckého okruhu pohlídal až do cíle. Po pátém místě v sobotním závodě tak dovršil úspěšné účinkování v seriálu ADAC TCR Germany. Se svým týmem Fullin Race Academy se ale Petr letos objeví ještě ve vybraných evropských závodech dalších dvou šampionátů TCR.

    29. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Scuderia Praha vítězný v Hankook 12H Navarra

    Tým Bohemia Energy Racing Scuderia Praha s Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík/Josef Král/Matteo Malucelli) vyhrál závod Hankook 12 Navarra. Pilot Matteo Malucelli dokončil závod po ujetí 387 kol, tj. 3.933 km Circuito de Navarra v severním Španělsku.  Pro tým je to první vítězství od loňského Hankook 24h PORTIMAO.

    23. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Petr Fulín zahájil v TCR Germany skvěle

    Úspěšný okruhový jezdec, trojnásobný vítěz evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC) Petr Fulín zahájil letošní sezonu se svým vozem Cupra TCR účastí v zahajovacím závodě série ADAC TCR Germany o uplynulém víkendu v německém Oscherslebenu. Nevedl si vůbec špatně, když první část kvalifikace v mokrých podmínkách jednoznačně ovládl. Ve druhé části se však nepodařilo na rychle osychající trati dosáhnout lepšího času, Petr proto odstartoval do sobotního závodu až z jedenáctého místa. Přesto dokázal dojet sedmý a vše si vynahradil v neděli, kdy startoval do druhého závodu z pole position. V celém jeho průběhu se držel ve vedoucí skupině, několikrát vedl. O vítězství nakonec přišel až v posledním kole, cíl přeťal těsně druhý.  

    23. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Truckeři testovali v Mostě techniku před zahájením sezony

    Už tradičně před zahájením nové sezony si dali sraz v areálu mosteckého autodromu truckeři. K třídennímu testování tahačů přijelo v pondělí 16. dubna na sever Čech osm týmů, na dráze se postupně vystřídalo až 13 těžkotonážních speciálů. Do Mostu týmy znovu dorazí o víkendu 31. srpna až 2. září, kdy by měl letošní evropský šampionát okruhových tahačů (FIA ETRC) pokračovat závodem Czech Truck Prix. Autodrom bude svůj nejprestižnější a nejnavštěvovanější podnik každoročního kalendáře hostit už pošestadvacáté.

    21. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Carboniacupu se úvod sezóny vydařil

    Krásné jarní počasí přivítalo účastníky prvního letošního závodu Carboniacupu, který tak na mostecké dráze zahájil již osmou sezónu okruhového závodění. Nejen počasí ale zahřálo u srdce nejednoho motoristického fandu, konalo se i pár zajímavých premiér, někteří přes zimu změnili techniku. Při Hankook Race se bylo na co koukat ve všech skupinách. Startovní pole čítalo rovných 100 jezdců a vozů.

    21. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Octavia Cup zveřejňuje časové výsledky z oficiálního testu

    Český pohárový seriál Octavia Cup zahájil v pátek na autodromu v Mostě sezónu 2018 oficiálním testem. Přítomná byla většina závodníků. Během celodenního testu tak mohli tři týdny před prvním závodním víkendem řádně otestovat novou techniku a také natrénovat mostecký okruh, protože první závodní víkend se odehraje právě tam.

    18. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Octavia Cup v sezóně 2018 s novou technikou

    Český pohárový seriál Octavia Cup zahájil oficiálním testem na autodromu v Mostě sezónu 2018. Na konci dubna čeká jezdce na stejném okruhu první závodní víkend, a to po boku prestižní německé série ADAC GT Masters. Startovní listina čítá v tuto chvíli 17 jezdců, zhruba polovina z nich je ze zahraničí. „Sezónu vidím velmi pozitivně. S napětím očekáváme průběh prvních závodů. Pevně věřím, že závodníci budou s vozy spokojeni a že se naplno vrhneme tam, kam nás technika loni nepustila,“ říká promotér závodu Josef Zajíček.

    7. 4. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Octavia Cup hlásí nabité pole

    Český pohárový seriál Octavia Cup se připravuje na start sezóny 2018. V současné době se dokončují technické úpravy na flotile vozů, které budou předány svým majitelům na konci března. Oficiální test se uskuteční na mosteckém autodromu 6. dubna. Předběžná startovní listina čítá v tuto chvíli 18 jezdců. Mezi zhruba polovinou českých jezdců se objeví také známý závodník Michal Matějovský. Ve startovním poli nebudou chybět ani závodníci z Polska, Německa, Rakouska, Slovenska nebo Litvy.

    16. 3. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.