Motorsport - okruhy

  • Šampionát ADAC GT Masters zahájil sezonu

    Šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters má za sebou první závodní víkend sezony 2019. Tradičně jej hostil o uplynulém víkendu okruh v německém Oscherslebenu. V součtu výsledků sobotního a nedělního závodu se usadil v čele průběžného pořadí úřadující šampion Robert Renauer společně s novým stájovým kolegou Thomasem Preiningem z týmu Precote Herberth Motorsport s vozem Porsche 911 GT 3. Po šestém místě v prvním závodě se jim ve druhém podařilo zvítězit. Před soupeři na děleném druhé a třetím místě průběžného pořadí to Renauerovi s Preiningem zajistilo těsný náskok dvou bodů. 

    1. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Martin Doubek zahájil sezonu evropské série NASCAR na podiu!

    Skvělým výkonem se při zahájení sezony NASCAR Whelen Euro Series o uplynulém víkendu ve španělské Valencii uvedl jediný český zástupce ve startovním poli jezdců Martin Doubek. Za tým Hendriks Motorsport s vozem Ford Mustang nastupuje letos v obou třídách, tedy Elite 1 pro profesionální a poloprofesionální jezdce i Elite 2 pro juniorskou věkovou kategorii. V juniorech Doubek dojel v sobotním závodě na skvělé bronzové příčce a v neděli na pátém místě, což mu zajistilo v celkovém hodnocení průběžné třetí místo. Špatně si ale nevedl ani v elitní třídě, po prvních dvou závodech mu patří sedmé místo.

    26. 4. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Buggyra v Mostě představila hned čtyři speciály

    Tým Buggyra Racing má za sebou tradiční předsezonní testování na mosteckém okruhu. Veškerá pozornost byla upřena na nový závodní speciál Buggyra VK 50 s nímž do nové sezony vstupuje Adam Lacko.

    26. 4. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Padne v Mostě rekord šampionátu ADAC GT Masters?

    Při loňské dubnové premiéře evropského šampionátu supersportovních vozů ADAC GT Masters na mosteckém autodromu zajel nejrychlejší kolo Jeffrey Schmidt s Audi R8 LMS. V sobotní kvalifikaci dosáhl času 1:31,582 minuty, což je zároveň hodnota ustavujícího rekordu ADAC GT Masters na této trati. Letos se šampionát na sever Čech vrací, a to o víkendu 17. – 19. května. Jezdci by mohli zajíždět ještě lepší časy. Většinu okruhu totiž pokryl nový asfaltový koberec, zmizely tak nerovnosti a hrboly.

    25. 4. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • ROZHOVORY JEZDCŮ FORMULOVÝCH VOZŮ SERIÁLU CARBONIACUP 2019

    Rozhovory s jezdci formulových vozů seriálu Carbonia cup 2019

    - Radkem Polákem (LUTOPOL Racing Team)

    - Janem Riegerem (Rieger Motorsport)

    - Tomášem Mohelnickým (Racing Engineering)

    17. 4. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Scuderia Praha obhájila vítězství na okruhu v Mugellu

    Bohemia Energy Racing Scuderia Praha s Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík/Josef Kral/Matteo Malucelli) zahájila letošní sezónu Evropského šampionátu vítězstvím v závodě Hanook 12H  Mugello. Posádka rudého Ferrari spolehlivě vedla již po první, tříhodinové části. V sobotní, devítihodinové části Scuderia Praha sice vedení ztratila, ale posléze se vrátila do vedení a vybudovala si vedení o tři kola před druhým vozem.

    31. 3. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Drexler Automotive Cup začíná již v dubnu

    Na italském autodromu Monza začíná nový ročník bývalého Austria F3 Cupu, který pod novým sponzorem Drexler Automotive promotuje starý známý závodník Franz Wöss. Do Itálie se vypraví série pro formulové vozy F3, F Renault a F4 také na Imolu a do Mugella. Do ČR si přijedou zazávodit 30. června do Mostu v rámci premiéry European Nascar Series a do Brna pak 8. září, kde se pojede Masaryk Racing Days s Boss GP. Finálový závod uvidí maďarské publikum na Hungaroringu.

    31. 3. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Sezonu v Mostě odstartuje květnové ADAC GT Masters

    Letošní zážitkové žně fanoušků, kteří jsou po zimní pauze natěšeni na vrcholnou podívanou při soubojích elitních jezdců v rychlých a silných strojích, odstartuje na mosteckém autodromu evropský šampionát supersportovních speciálů ADAC GT Masters. První z prestižních závodních víkendů nabídne ve dnech 17. – 19. května kromě vozů hlavní kategorie GT3 další tři doprovodné série.

    30. 3. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • 12H Mugello odstartuje Evropský šampionát závodů 24H Series

    Již tento víkend na okruhu Mugello v italském Toskánsku odstartuje Evropský šampionát 24H Series v kategoriích GT a TCE. Závody 24H Series se na tento okruh vrací po roční přestávce a očekává se působivé startovní pole s téměř 60 auty. Před dvěma roky v Mugellu zvítězil český tým Scuderia Praha s vozem Ferrari. Ani letos nechybí tým Scuderia Praha na startovní listině. S číslem 11 se na start postaví rudé Ferrari 488 GT3. Za volantem se bude střídat již tradiční sestava - Jiří Písařík, Josef Král a Matteo Maluceli.

    28. 3. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Buggyra Racing před sezonou 2019!

    V roudnickém zázemí týmu Buggyra Racing je v posledních dnech nebývale rušno. Sešlo se zde ve stejnou chvíli celkem 10 závodních speciálů, které je potřeba připravit na novou závodní sezonu, která startuje již za pár týdnů. Jak práce probíhají se můžete podívat na videu.

    21. 3. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Autodrom v Mostě čeká v roce 2019 další mimořádná sezona

    Sportovní kalendář se podařilo naplnit prémiovými závody, ve kterých dominuje ADAC GT Masters, americká NASCAR a již tradiční Czech Truck Prix. „Diváci uvidí v akci skutečně světovou extratřídu v čele s bývalým mistrem světa F1 Jacquesem Villeneuvem. Sportovci pak určitě ocení nový asfalt, který po letošní rekonstrukci okruhu leží už na 75 % trati,“ láká na autodrom jeho výkonný ředitel Ivo Diviš.

    9. 3. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mladší bratr Seba Vettela Fabian se postaví na start v Mostě

    Dvacetiletý německý jezdec Fabian Vettel vstoupil do šampionátu ADAC GT Masters. Informaci přinesl německý deník Bild. Pro tuto sezonu Vettela angažoval tým HTP Motorsport, který připravuje do závodů vozy Mercedes-AMG GT3, takzvané „žluté mamby“. Bratr čtyřnásobného mistra světa vozů F1 Sebastiana (31 let) se tak objeví i na mosteckém autodromu, který hostí závodní víkend šampionátu supersportovních vozů ADAC GT Masters ve dnech 17. – 19. května.

    2. 3. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Stáj LUTOPOL Racing Team představuje svého pilota

    Jako majitel společnosti LUTOPOL, dlouholetý mecenáš a obrovský fanda závodních vozů, usedne za volant formule Renault 2.0.. Dnes se uvolnil a poskytl nám krátký rozhovor.

    24. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Drexler Automotive formel Cup 2019

    Loňské vítězství si z Remus Cupu odvezl Švýcar Sandro Zeller s Dallarou 306 Volkswagen, na druhém místě v bývalém Austria Formel Cupu obsadil Ital Andrea Cola s Dallarou 312 Mercedes a třetí příčku bral další Švýcar Marcel Tobler na Dallaře 308 Mercedes. Ve   Formel F3 Trophy pro vozy z let 1992-2007 pak také zvítězil Švýcar Zeller, před Maďarem Penzesem s Dallarou 397 Opel Spiess a   dalším Švýcarem Ursem Rüttimanem na Dallaře 306 Mercedes. V dalším vyhlašovaném poháru Remus Formel Pokal Junior obsadil   druhé místo Tom Beckhäuser s Tattusem F4, Václav Šafář se pak závěrem sezóny blýskl pěkným druhým místem s pronajatým vozem F3.

    19. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Petr Zelenka, jezdec s vůní benzínu v krvi

    Rodák z Lomu u Mostu od prvních krůčků směřoval do tátovi garáže, pak se vyučil a jak jinak, než automechanikem a v tomto oboru podniká dodnes a jelikož následoval svého otce a ježdění po různých závodech přidal i touhu závodit sám, začal se postupně od závodů motokár věnovat závodům do vrchu. Kromě účasti v Českém poháru v rallye, kde představil jako spolujezdec posádky Jurčo-Zelenka s vozem Škoda 130 L se později v roce 1995 podíval při testech formule Škoda pod pokličku týmu Vikomt u J. Schwarze. V roce 1999 přestavěl Petr Zelenka svůj rallyecrossový Golf na vrchařský speciál. Kolem roku 2001 se pravidelně umisťoval v seriálu Triola Cup.

    10. 2. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.