Motorsport - okruhy

  • Série 24H korunovala Evropské šampiony

    Závodem 24H Barcelona skončila letošní série vytrvalostních závodů Evropského šampionátu. Týmy, jezdci i fandové tak mohli pogratupovat nově korunovaným vítězům a letošním Evropským šampionům ve vytrvalostních závodech automobilů. Zasloužené vítězství si odnášejí Jiří Písařík, Josef Kral a Matteo Malucelli s týmem Bohemia Energy Scuderia Praha, kteří si po získu čtyř vítězství z pěti letošních závodů zajistili tituly mistrů Evropy <span class="ts-alignment-element" id="tgtAlignment_29" data-is-f

    7. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Splní se Míše Dorčíkové sen? Postaví se na start závodů NASCAR?

    Devětadvacetiletá slovenská závodnice a manažerka Michaela Dorčíková má naději za 14 dnů usednout do sedačky závodního speciálu NASCAR. Mělo by se tak stát 22. srpna na německém Hockenheimringu v rámci předposledního víkendu NASCAR Whelen Euro Series. Na konci června se týmy a jezdci z této serie podívali i na mostecký autodrom, kde se jel v pořadí čtvrtý podnik pod názvem OMV MaxxMotion NASCAR Show.

    4. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • V Barceloně exceloval Lamborghini týmu Barwell Motorsport

    Po mimořádně těžké bitvě v letošním závodě Hankook 24H Barcelna zvítězil Lamborghini Huracán týmu Barwel Motorsport GT3 Evo ve složení Adrian Amstutz / Leonid Machitski / Patrick Kujal / Dennis Lind před vozem týmu Herbert Motorsport Porsche 991 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Sven Müller). Oba vozy kategorie A6-Pro spolu bojovaly více než polovinu závodu a vystřídaly 38x ve vedení. Šachovnicovou vlajku viděl jako první Denis Lind před pronásledovatelem Ralfem Bohnem.

    3. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Klettwitz hostilo další díl Carboniacupu v Německu

    Letošní Carboniacup se přehoupl do druhé poloviny sezóny a tentokrát na jezdce čekal okruh Lausitzring, kde se na klopených zatáčkách zdejšího okruhu u Klettwitz jel kdysi i závod slavné IndyCar. Nově areál okruhu provozuje firma Dekra, jenž ho před časem pro vývoj a testování aut zakoupila. Tentokrát se jako součást Carboniacupu nejela skupina B6, tedy Fiat Abarth 500 Cup se slovenskými jezdci, s těmi se uvidíme až na příštím předposledním letošním závodě na Slovakiaringu. Jezdce při závodech na německé trati trápila především nerovnost tratě a tím vzniklé technické potíže strojů a také unikající olej z některých vozů a tak byly v pohotovosti traťoví komisaři a pro některé jezdce pak závod skončil trochu nešťastně předčasně.

    21. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Kamionové závodění má v Mostě letitou tradici

    Od roku 1985 se jezdí Evropský pohár kamionů a v roce 2006 došlo pak ke sloučení závodů do jedné divize. V článku se spolu s Vláďou Rožánkem podíváme na české jezdce, kteří se poprvé podívali do poháru v roce 1987, a to hned s dvojicí Liazů. 
    FIA European Racing Championship začala psát svou historii v roce 1985, když závody nabroušených náklaďáků jezdily tři třídy čmoudících obrů. Jejich první šampióni se tak stali Britové Chapman, Walker a Francouz Baratt. Na začátku závodění tak byly běžně k vidění značky Ford Cargo, Leyland či Renault. Z let 1985-1993, kdy se jezdilo pod patronací šampionátu FIA si připomeňme ještě poněkud zapomenutá jména té doby, a to Švéda Curta Göranssona, jeho krajana Slima Borguda, Brita Steve Parrishe nebo průkopníky závodní značky Sisu Jokki Kalia a Harri Luostarinena, či Němce Gerda Körbera, snad nejdéle jezdícího pilota trucků.

    19. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Interserie v Mostě by oslavila 40 let, trochu smutná sláva!

    Psal se tehdy rok 1970, když si někdo řekl, že založí závodní sérii jménem Interserie, a ta přežila skoro až dodnes. Jedná se o jednu z vůbec nejstarších závodních sérií na kontinentu.
    >> Historické fotografie v článku.

    16. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Drexler Automotive Cup vede i po Mugellu Sandro Zeller

    Švýcar Sandro Zeller na voze Dallara 306 VW vede po závodech v Mostě i v italském Mugellu a má letos namířeno k titulu v Drexler Automotive Formel Cupu. O jedno vítězství v každé jízdě se v Mugellu podělil právě vedoucí Zeller ze stáje Jo Zeller Racing a Ital Andrea Cola s Dallarou 312 Mercedes. Druhý Andrea Cola ovšem na vedoucího Zellera ztrácí už 68 bodů, pravděpodobně se o titulu rozhodne na Masaryk Racing Days, které nás čeká v září v Brně a poslední podnikem letošního AFR poháru Drexler Automotive bude Hungaroring.

    1. 8. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • BOSS GP v zajetí chrámu rychlosti jménem Assen

    V Holandsku se konal letošní sedmý a osmý závod série BOSS Series určený především starším vozům F1, GP, F3000 nebo Indy. Assen letos přivítal účastníky BOSS GP společně s DTM, tedy motoristický svátek jaký má být.

    29. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Rekordní čas i zlato před domácím publikem

    Mezinárodní seriál závodů na okruzích Carbonia Cup se čtvrtým závodem na Autodromu Most přehoupl do své druhé poloviny. Byť jsme se ve všech třech odjetých závodech umístili v celkové klasifikaci vždy mezi prvními třemi, rozhodně nepanovala s předvedenými výkony spokojenost. Světlým okamžikem byl jen jarní závod v Mostě, kde nám vítězství uteklo jen o kousek, ale ani tam nebyla rychlost taková, jakou jsme očekávali. Ukázalo se, že zdaleka ne všechny úpravy, které jsme během zimy provedli, přinesly kýžený efekt.

    27. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko v Německu vybojoval první letošní vítězství!

    Evropský šampion z roku 2017 Adam Lacko přidal dnes po sobotním skvělém vítězství bronzovou medaili a po Nürburgringu už je na průběžné třetí pozici, o kterou se dělí s Maďarem Kissem. Oly Janes uhájil v nabité konkurenci vedení v Grammer Cupu.

    22. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Komisaři FIA: NASCAR v Mostě splnil kritéria na výbornou

    Významného ocenění sportovní úrovně závodního víkendu OMV MaxxMotion NASCAR Show, který na konci června uspořádal mostecký autodrom, se nyní dočkali jeho organizátoři. Přítomní komisaři Mezinárodní automobilové federace (FIA) v závěrečné zprávě akci vyhodnotili jako velmi vydařenou, a to i s poukazem na extrémně horké počasí. Za pozitivní označili zejména kompetentnost zaměstnanců sportovního odboru autodromu, jejich bezproblémovou komunikaci s činovníky a precizní a včasné předávání všech důležitých informací týmům a jezdcům.

    13. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Scuderia Praha počtvrté v řadě vítězí v 24H Portimao

    Tým Bohemia Energy Racing Scuderia Praha s vozem Ferrari 488 GT3 v sestavě Jiří Písařík, Josef Král a Matteo Malucelli získali čtvrté vítězství v řadě v letošním závodě 24H Portimao. Jiří Písařík viděl cílový prapor po 721 kolech na 4,652 km dlouhém okruhu Autódromo Internacional do Algarve. Prodloužil tak vítěznou sérii týmu Bohemia Energy Racing Scuderia Praha v letošní 24H SERIES Europe GT.

    9. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko se na Slovakia Ringu dotáhl na medailové příčky.

    Adam Lacko byl v sobotu na Slovensku dvakrát na pódiu! V neděli dojel dvakrát čtvrtý a v průběžné klasifikaci šampionátu se posunul na stejnou pozici s minimální ztrátou na pódium.Oly Janes navýšil náskok ve vedení Grammers Cupu. V Poháru konstruktérů se tým Buggyra Racing vrátil na třetí příčku.

    8. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • NASCAR přilákal na mosteckou premiéru tisíce fanoušků

    Premiera evropské série americké kultovní americké motoristické sportovní události NASCAR přilákala na mostecký závodní okruh desetitisíce fanoušků. Souboje pětilitrových osmiválcových speciálů vyvrcholily v sobotu a v neděli závodem o body do průběžného pořadí letošní sezony.

    4. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Drexler Cup při Nascar: Češi na stupních vítězů

    Po týdenní přestávce se do dění vrátila série Drexler Automotive Formel Cup, alias AFR Pokal, již dříve působící v ČR pod názvy Austria F3 Cup, či Remus cup. Minulý týden na autodromu Enza a Dina Ferrariových kraloval Švýcar Sandro Zeller, který dvakrát zvítězil. Víkend Nascar Euroseries v Mostě tedy sliboval již před začátkem pestré startovní pole formulí, i jezdců. Nechyběli ani Češi Tom Beckhäuser s Dallarou 308 Franze Woesse, Vašek Šafář s formulí FR Renault 2,0 ze stáje Lutopol a další formuli FR Renault měl pro závod nasazenou další domácí pilot Tomáš Chabr.

    4. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.