Motorsport - okruhy

  • Žrout pneumatik ze Sárváru

    Další díl má za sebou série Carboniacup určená cestovním, GT vozům, prototypům i formulím. Garantem tohoto závodu byla firma MK Racing, která poskytuje pojízdný pneuservis přímo na závodech a distribuuje závodní pneumatiky Hankook a jejíž jméno se objevilo v názvu závodu.

    2. 7. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Hororový víkend na Hungaroringu

    Druhý víkend evropského šampionátu tahačů dopadl pro tým Buggyra Racing hororově. Adam Lacko po sobotní diskvalifikaci v prvním zádově, nedokončil ani poslední jízdu víkendu a v celkovém hodnocení klesl na šestou pozici. Vývoj nového speciálu si vybírá svou daň. Oly Janes si udržel postavení průběžného lídra Grammer Cupu.

    24. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • BOSS GP na Monze úřadovali Stratford a Gerstl s F1

    Již 25 let existující série určená velmi rychlým formulím F1, GP2, FR3,5,F3000 nebo Indy má za sebou třetí letošní dvojzávod na italské Monze a sezóna se tímto kláním přehoupla do druhé poloviny sezóny. Letos na startu chybí zatím Veronika Cichá s GP2, zářiové klání míří do Brna, kde by ji asi fanoušci rádi viděli. Ve startovním poli dominují vozy GP2, takové které letos pořídil třeba Lubomír Světínský. Série má dvě kategorie Open Class, Formula Class a Prestige Class. Série figuruje také v kalendáři FIA eventů.

    22. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Pannoniaring z pohledu jezdce stáje LUTOPOL Racing Team

    Ihned po příjezdu jsem měl nutkání si projet trať a podívat se na všechny nástrahy či zatáčky. Ještě že jsem si sebou vzal kolo. Parťákem mi byl, alespoň jednu jízdu Honza Rieger.
    V prvním kole tréninku mi Honza pomohl i s navedením na ideální stopu. Děkuji Honzovi a týmu Rieger Motorsport nejen za instruktáž na kole, ale i radu a pomoc. Takhle si představuji spolupráci mezi jezdci a stájemi.

    20. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Petr Zelenka, král dvoulitrů se vrátí na trať v Mostě

    Okruhový závodník Petr Zelenka, který v loňském roce zvítězil v kategorii dvoulitrových formulí se vrací po menší pauze na závodní tratě. Rodák z Lomu u Mostu, který má za sebou účasti na různých seriálech s vozy Škoda 130 L, Opel Kadet, Suzuki Swic´ft, či formuli Renault, se dohodl na startu v seriálu Carboniacup, který se pojede na autodromu v Mostě 17.7. Čeká na něj opět formule, tentokrát Tattus Renault 2,0 týmu SAPE Motorsport.

    19. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Michl Motorsport na ECCE HOMO 2019

    První červnový víkend letošního roku byl krom prvního teplého víkendu také víkendem, kdy se ve Šternberku konalo už 39. Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. A Michl Motorsport se jako obvykle účastnil.

    9. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • LUTOPOL ROOOKIE začal zvesela

    Opravdu letní počasí lákalo k vodě, ale my jsme závodníci!! A proto jsme dne 2.6.2019 uspořádali setkání s fanoušky a zároveň si zatrénovali na mosteckém autodromu (motokáry Most). Abychom vybudili závodnického ducha, proběhla soutěž mezi fanoušky o skvělé ceny od společnosti Nexen Tire. Tímto společnosti Nexen Tire děkujeme a věříme, že s námi podobnou akci zopakuje.

    6. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Zeller a Beckhäuser vítězi v Drexler Cupu

    V rámci FIA CEZ zóny na Redbullringu se jel také závod Drexler Automotive Cupu, který v kooperaci se zónou a italskou TOPJET 2000 Trophy přivedl na start velmi početné pole formulí F3, F Renault, ale i další. Celkem se pod Spielbergem představilo 37 pilotů. Sandro Zeller ze Švýcarska a Čech Tom Beckhäuser vyhráli klasifikaci F3 Drexler Cupu. Zeller předvedl pěkný start se svou Dallarou 312 Mercedes, před Langem, Helferem a Beckhäuserem. Pak přišla kvůli nehodě fáze safetycaru. Po restartu se do sebe pustili Zeller a ve FIA CEZ startující Ital Paolo Brajnik, který má tak vyšší výkon vozu v jeho Dallara 318 VW. Brajnik zónu vyhrává, ale klasifikaci Drexler cupu vyhrál Sandro Zeller. Třetí skončil v prvním klání Ital Deleda s Dallarou 312 VW. V klasifikaci Drexler Cupu dojel ale druhý další Ital Borttiloti na Dallara 312 Mercedes a bronz si ze Spielbergu odvezl Švýcar Tobler s Dallara 308 Mercedes. Náš Tom Beckhäuser skončil bez bodu. Jeden bod do klasifikace si připsal i Maďar Atilla Penzes s Dallara 397 Opel Spiess. F3 Trophy vyhrál Švýcar Urs Rüttimann na Dallara 306 Mercedes. Ve formuli Renault 2,0 pak zvítězil Rakušan Nico Gruber.

    5. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Promočený Slovakiaring, jako rybník vody

    Další dějství má za sebou Carboniacup, tedy druhý letošní závod na Slovakiaringu s názvem garanta závodu EDERA Racing Day, kde se odjely dvě závodní jízdy, i když spíše doklouzaly, protože nad Orechovou Potoní se zkrápěly proudy vody a jízda místy na dráze autodromu připomínala řečiště na Dunaji a jezdci málem vyměnili volanty za kormidla. Ale i takový je motorsport, někdy svítí ostré slunce, někdy závodníky zkropí déšť a letos některé dostihla i zima. Některé jízdy tak musely být zkrácené, skupina C a D zajela závodní jízdu formou kvalifikace, ale při takové nepřízni počasí nemohlo vedení závodu riskovat zdraví závodníků.

    2. 6. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Začátek z říše snů! Lacko i po neděli vévodí šampionátu!

    První závodní víkend sezony v italském Misanu dopadl pro oba jezdce týmu Buggyra Racing nad očekávání dobře. Adam Lacko v novém speciálu VK50 přidal v neděli další pódiové umístění a udržel se tak ve vedení šampionátu o dva body před dotírajícím Němcem Hahnem. Snový začátek pro Janese!

    28. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • TĚŽCE VYKOUPENÉ PODIUM

    Dnes Vám přinášíme pohled našeho jezdce Radka Poláka na první závod v zahraničí (SlovakiaRing 22.5.2019). Rozhovor vede Jiří Mihalík dále jako JM (člen stáje LUTOPOL RACING TEAM) a odpovídá Radek Polák dále jako RP (jezdec, majitel a mecenáš stáje).

    27. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Šenkýř Motosport představuje jezdce M4 GT4 pro 12h závod v Brně

    Necelé dva dny do startu volných tréninků představuje Šenkýř Motorsport jezdecké obsazení týmového BMW M4 GT4 pro 12h vytrvalostní závod 24h-series v Brně. V kokpitu továrního speciálu BMW se objeví osvědčení jezdci Šenkýř Motorsportu, Slováci Richard Gonda a Tomáš Erdélyi a čeští piloti Marek Fried a Robert Šenkýř.

    21. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • TOM Beckhäuser před premiérou v Drexler Cupu

    Při druhém závodním víkendu série Drexler Automotive Formel Cup se na RedBullringu objeví další český pilot s formulí F3 ve stáji Franz Woess Racing, a to 20ti letý mladý nadějný Tom Beckhäuser, rodák z Klecan u Prahy. Doposud ho příznivci formulí vídali v ADAC formel F4 a celkově skončil 5. mezi nováčky seriálu. V týmu Mücke Motorsport zanechal dobrý dojem, ze začátku se dokázal prosadit mezi nováčky. V roce 2018 nastoupil opět do formule F4, kde byl v týmu US Racing opět tahounem českých barev v UAE. Rok 2019 znamenal 2-3 závody v asijské soutěži s F3 a díky novému sponzorovi Camp David se letos zúčastní několika vybraných závodů FIA CEZ a Drexler Automotive Cupu v týmu Franze Woesse.

    17. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Buggyra chce vrátit titul mistra Evropy zpět do Česka!

    Tým Buggyra Racing v úterý na tradičním setkání s novináři odhalil plány pro blížící se sezonu evropského šampionátu tahačů. Pomoci vrátit Adama Lacka zpět na truckový trůn má nový speciál VK50. Za volant druhého vozu usedne opět britský pilot Oly Janes.

    17. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tým Mičánek Motorsport nyní i v seriálu Lamborghini Super Trofeo

    Uplynulý víkend přinesl letošní první závody prestižního pohárového klání Lamborghini Super Trofeo. Dějištěm prvních dvou závodních jízd byl britský Silverstone, kde se závodilo při kulise šampionátu Blancpain GT Series. Mezi necelou třicítkou závodních vozů byly také dva speciály brněnského týmu Mičánek Motorsport o jejichž pilotáž se starali Josef Záruba s Jakubem Knollem a Tomáš Mičánek s Kurtem Wagnerem.

    17. 5. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.