Motorsport - okruhy

  • Lacko si na Slovakiaringu upevnil druhou pozici.

    Největší motoristická událost roku na Slovensku je minulostí. Adam Lacko si především díky dvěma podiovým umístěním upevnil druhou pozici. Dvojka Buggyra Oly Janes dnes zaznamenala prozatím největší úspěch letošní sezony.

    18. 7. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomáš Pekař ovládl Lausitzring!

    Tomáš Pekař zopakoval na německém okruhu Euro Speedway výkon z úvodního podniku v Mostě, kdy dokázal vyhrát kvalifikaci i oba závody a připsat si tak na své konto plný počet 43 bodů. Nejblíže mu v Německu byli Jonas Karklys a Petr Fulín jr.

    16. 7. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Scuderia Praha zvítězil v Hankook 24h PORTIMAO

    Bohemia Energy Racing tým Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Král / Matteo Malucelli) zvítězili na Hankook 24h PORTIMAO již druhý rok po sobě. Na Autódromo Internacional Algarve dovedl Jiří Písařík Ferrari do cíle po 586 kolech a slaví své druhé vítězství v 2018 24H SERIES powered by Hankook.

    12. 7. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko odjíždí z Nürburgringu spokojený.

    Obhájce titulu Adam Lacko zaznamenal v neděli na německém okruhu jedno druhé a čtvrté místo a v průběžném hodnocení poskočil už na druhou pozici za Jochena Hahna. Ani druhý pilot Oly Janes neodjíždí z Nürburgringu s prázdnou. 

    2. 7. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko jede na Nürburgring obhajovat titul mistra Německa!

    Před účastníky mistrovství Evropy tahačů je tento víkend první vrchol letošní sezony v podobě závodu na slavném Nürburgringu. Na čtvrtého muže průběžného pořadí a obhájce titulu Adama Lacka čeká obhajoba tří loňských prvenství.

    29. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Ani Italové nezastavili Zellera v Mostě

    Kromě historických F1 a cestovních vozů byla k vidění v Mostě ještě další formulová klání rakouského poháru Remus Cup, pořádaného dlouholetým závodníkem Franzem Wössem. Ten ve svém poli nabízí stroje formule F3, ale také formuli Renault 2,0, se kterou v Mostě absolvoval závody i Vašek Šafář. Mezi dalšími Čechy se předvedl na domácí trati Tomáš Chabr s dalším vozem formule Renault 2,0 a Antonín Sůs, který patří mezi pravidelné účastníky Remus Cupu s vozem Dallara 302 Opel Spiess.

    28. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • EuroNascar: Doubek ze zlomenou rukou dojel sedmý!

    Evropský šampionát Nascar Whelen Euro Series 2018 hostil 9. - 10. června známý anglický okruh Brands Hatch, kde se jako jediný český zástupce objevil litomyšlský rodák třiadvacetiletý - Martin Doubek (Chevrolet SS). Martin se na tento závod hodně těšil, navíc povzbuzen kvalitním výkonem z minulého podniku (Itálie). Jenže sobotní kvalifikace Doubkovi moc nevyšla a bylo jasné, že pokud bude chtít navázat na Itálii, bude muset čelo po startu hodně dohánět. To se také potvrdilo v sobotu v prvním klání ELITE 1, kde se Martin "stíhačkou" dostával až na solidní 11. pozici, ale později byl za kontakt při předjíždění penalizován a klesl tím pádem na konečnou 19. příčku - škoda. Vítězství bral francouzský pilot Frederic Gabillon (Toyota Camry).

    22. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Carboniacup a jeho druhé maďarské zastavení

    Již třetí letošní závod absolvovali závodníci Carboniacupu na známém autodromu Hungaroring, poblíž Mogyoródu a jednalo se už o letos druhé klání v Maďarsku, kam se účastníci přesunuli z Pannoniaringu. Hungaroring patří mezi autodromy s vyšším startovným, protože jde o velice prestižní autodrom, kde se kromě sérií FIA Truck, či WCTR jezdí již léta závody F1.

    21. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Adam Lacko po Hungaroringu míří vzhůru!

    Úřadující mistr Evropy Adam Lacko může nakonec z Maďarska odjíždět spokojený. Po sobotním vítězství a nedělním třetím místě se posunul na čtvrtou pozici před Sashu Lenze. Oly Janes svůj druhý víkend v evropském šampionátu doslova protrpěl. 

    20. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Tomáš Pekař zazářil v Poznani!

    Dějištěm třetího podniku pohárového Octavia Cupu sezóny 2018 se v polovině června stal unikátní Tór Poznaň, ležící ve východní části stejnojmenného polského města. Ve čtvrtek v podvečer se v tamním paddocku sjelo celkem 14 jezdců, kteří v následujících dvou dnech svedli dvě dramatické bitvy o cenné pohárové body. Nejúspěšnějším jezdcem víkendu se díky vybojované pole position, prvnímu a druhému místu stal mělnický závodník Tomáš Pekař.

    20. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Horké zlato z Hungaroringu

    Necelý měsíc po druhém závodě Carbonia Cupu 2018, který se odehrál na Pannoniaringu, přišel ke slovu okruh známý z kalendáře Formule 1 – na okraji Budapešti ležící Hungaroring. Jak prožil závod tým Rieger Motorsport si přečtěte v následujícím článku.

    19. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jezdci stáje Charouz Racing System a krásky z České Miss

    Sport a krása, to je spojení, které zaručeně přitáhne pozornost. Stejně tak tomu bylo v Praga Aréně, kde se sešli jezdci Charouz Racing System, historicky první české stáje v seriálu Formule 2, a nejkrásnější dívky ze soutěže Česká Miss. Nechyběli zajíčci Playboy, sexy hostesky a samozřejmě ani partneři týmu či zástupci médií. Ti všichni si užili odpoledne plné dobrého jídla, pití, zábavy a závodů na motokárách.

    8. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jezdci Octavia Cupu se připojili k oslavám Společného století

    Závodní víkend na rakouském okruhu Red Bull Ring se nenesl jen v duchu závodění. Jezdci Octavia Cupu, jejich týmy mechaniků, kolegové, fanoušci a rodinní příslušníci také hrdě nosili české vlajky v rámci oslav Společného století. Jde o mezirezortní projekt napříč ministerstvy a dalšími institucemi, ke kterým se OC připojuje. „Česká a Slovenská republika letos společně oslaví sto let své samostatnosti. Také pro nás sportovce je velkou ctí připojit své gratulace,“ říká závodník a mistr Evropy cestovních vozů z roku 2015 Michal Matějovský, který měl samolepkou s logem Společného století po celý víkend vyzdobenou kapotu své závodní octavie. 

    1. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Ježek si v Doningtonu užil adrenalin. Selhala brzda

    Ondřej Ježek, jediný český jezdec mistrovství světa superbiků si z Donington Parku, kde se odehrála 6. série závodů, odváží adrenalinové zážitky, ale také víru v další pozitivní vývoj sezóny. V pátečních trénincích na zmoklém okruhu sice Ondřej přestál pád a vzhledem k riziku nejel své maximum, ale některé mezičasy prozrazovaly, že je dobře rozjetý a začíná se přibližovat jezdcům první desítky. V sobotu dopoledne Ondra dokázal vybojovat svůj prozatím nejlepší čas na Donington Parku a zlepšení potvrdil i v sobotním prvním superpole, kde získal 17. místo. V 1. sobotním závodu nakonec dojel 18. A i když našeho jezdce během nedělní jízdy zradila brzda, nakonec v nedělním závodě získal 17. pozici a pocity z víkendu jsou převážně pozitivní. „Oproti předešlým závodům letošní zapeklité sezóny jsem tu poprvé zažil momenty, kdy motorka šlapala, a já se mohl plně soustředit na závod. Vidím to jako další posun. Věřím, že podobných momentů bude přibývat a odrazí se i ve výsledcích,“ popisuje Ondřej Ježek.       

    29. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko si i přes zdravotní potíže odváží z Misana důležité body!

    Přestože se ještě pár dní před úvodním podnikem FIA ETRC 2018 zdálo, že úřadující evropský šampion bude muset ze zdravotních důvodů italský závod vypustit, odváží si nakonec z Itálie dvě druhá místa, a především důležité body pro konečné zúčtování. Britský závodník Oly Janes při svém premiérovém startu v Evropském poháru tahačů vybojoval dvě pódiová umístění v hodnocení nováčků.

    28. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.