Motorsport - okruhy

  • Anketa Zlatý volant otevře síň slávy a ocení virtuální závodníky

    V prostoru Cubex v pražských Nuslích proběhne dne 6. února 2020 již 43. ročník tradiční motoristické ankety Zlatý volant, v rámci které jsou každoročně oceněni nejlepší čeští závodníci a motoristické počiny. Účast potvrdilo několik vzácných zahraničních hostů. Čestné ceny za přínos motorsportu si přijedou převzít francouzský pilot F1 Romain Grosjean a legenda motocyklového závodění Giacomo Agostini. „Z jejich účasti máme velkou radost. Aktivní pilot F1 na Zlatém volantu dosud nikdy nebyl. Pan Agostini patří mezi vůbec nejúspěšnější závodníky všech dob,“ hodnotí skladbu VIP hostů zástupkyně pořadatele ankety Jana Svobodová.

    20. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Buggyra slavila 50 let značky ve velkém stylu!

    První listopadovou neděli se pro fanoušky týmu Buggyra Racing otevřely brány Autodromu Most k netradiční, za to však velkolepé oslavě s názvem The Most Buggyra Speed Festival. A bylo co slavit, během uplynulých pěti desítek let se totiž Buggyra stala značkou z kategorie TOP. Nezpochybnitelným důkazem toho byla, přes proměnlivé počasí, účast téměř dvou a půl tisíce návštěvníků.

    4. 11. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mičánek Motorsport nebyl v bitvě tří kontinentů jen do počtu

    Stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra absolvovala o uplynulém víkendu závody světového finále Lamborghini Super Trofeo, ve kterých se kromě evropské konkurence postavila také soupeřům z Asie a USA a rozhodně nebyla jenom do počtu. Závěrečné dva závody své debutové sezony v Lamborghini Super Trofeo Europe sice stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra absolvovala již v pátek, tím ale pro brněnský tým závodní víkend na okruhu v Jerezu neskončil. V sobotu a neděli totiž byla v Andalusii na programu dvojice světových finále. Zde se parta Jiřího Mičánka nepostavila pouze soupeřům z Evropy, ale rovněž oponentům z asijského a amerického šampionátu těchto závodů.

    31. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Mičánek Motorsport powered by Buggyra úspěšný na okruhu v Jerezu

    Ve španělském Jerezu v pátek vyvrcholila závěrečnými závody letošní sezona evropského šampionátu Lamborghini Super Trofeo. Jezdům stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra se v závěrečných dvou závodech letošní sezony evropské série podařilo nasbírat celkem 16 bodů.

    28. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Drexler Automotive F3 Cup zakončil v Maďarsku

    Formulový pohár, dříve známější pod názvy Austria F3 Cup, či Remus Cup zakončil svou premiérovou sezónu pod novým sponzorem a v poli F3 a F Renault se v sezóně objevili v Mostě i Brně české tváře. 

    22. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Grandfinále Carboniacupu jak se patří v Mostě

    Okruhový Carboniacup odjel finále již své deváté sezóny ve velkém stylu na autodromu v Mostě, kam se letos vydal již potřetí. Účast závodníků zahřála na srdci nejednoho fanouška rychlých kol, kteří viděli jak cestovní a GT vozy, spaceiály a prototypy, ale také formulové monoposty. Přijeli mladí, vyježdění harcovníci, ale i pravidelní účastníci, ve velké konkurenci měli diváci na co koukat. Celkem 115 jezdců uzavřelo posledním závodem letošní sezónu, která byla velmi úspěšná, ale o tom až příště. Partner a garant závodu Rexonix vložil sponzorské peníze do letos posledního závodu, závod nesl tedy jeho jméno. Tak jako každoročně vítěze oceníme na společném slavnostním vyhlášení sezóny.

    20. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Jezdci týmu Mičánek Motorsport uzavřeli úspěšnou sezónu

    Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra si z posledního podniku ESET Cupu odvážejí všechny tři cenné kovy. Na ten nejcennější dosáhl v posledním závodě Libor Dvořáček. Pořadatelé ESET Cupu připravili pro jezdce při posledním podniku výzvu v podobě tří závodů ve sprintu. A protože nechyběla ani oblíbená vytrvalost, rozhodl se manažer týmu Jiří Mičánek jr. k nasazení pětice jezdců. Tím se tým s červenobílými Lamborghini Huracane SuperTrofeo stal nejpočetnějším týmem celého víkendu.

    15. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Adam Lacko s novým truckem celkově bronzový.

    Zápletka rozřešena. Ve finálovém závodě sezóny 2019 se Buggyra a její pilot Adam Lacko pokusili dosáhnout na celkové druhé místo a obhájit tak stříbrnou pozici z loňského roku. I přes jasné vítezství ve třetím závodě skončil Adam Lacko v celkovém hodnocení na třetí pozici. Dosáhl tak s novým vozem prvního výrazného úspěchu. Oly Janes si prvenství v Grammer Cupu zajistil již první závodní den. Tým Buggyra Racing také může slavit třetí místo v Poháru konstruktérů.






    8. 10. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko v Le Mans jasně ovládl třetí závod

    Úřadující vicemistr Evropy Adam Lacko v neděli v Le Mans opanoval úvodní jízdu a získal pro tým Buggyra Racing další zápis do historie. V průběžném hodnocení stáhl ztrátu na Albaceteho na tři body. Oly Janes má po předposledním podniku FIA ETRC nakročeno k celkovému prvenství v Grammer Cupu. Tým Buggyra také zaznamenal vítězný „treble“!

    30. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Vidět Le Mans a vyhrát…

    Zatímco běžná populace hovoří v souvislosti s městem, které je zapotřebí vidět a poté skonat, o Neapoli, v případě okruhových automobilových závodníků padají jména jako Indianapolis a především Le Mans. A právě legendární francouzský okruh přivítá o víkendu nejlepší truckery starého kontinentu.

    27. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • FIA ETRC míří do finále, čeká ji Le Mans a Jarama

    Po polovičních závodech v Mostě, které zapříčinila nepřízeň počasí, se jezdci FIA ETRC vydali na belgickou trať Zolder. 

    Adam Lacko s Buggyrou VK50 v Zolderu sice ani jednou nezvítězil, ale stále zůstává na třetí příčce v Evropě. Na Španěla Albaceteho však ztrácí jen devět bodů, což není moc, pneumatiky jsou hladké, volant kulatý. No ještě si musí dát velký pozor na dotírající Steffi Halm na Ivecu v týmu Gerda Körbera, či Maďara Norbi Kisse s Mercedesem Tankpool 24, kterému sice nevyšel Most, ale v Belgii už získal více bodů, než Lacko. Na Adama potom ztrácejí 21, resp. 22 bodů. 

    24. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Carboniacup a druhé letošní klání u Orechovej Potoni

    Na Slovensku se konal již druhý letošní dvojzávod série Carboniacupu, který patří mezi oblíbené závody amatérů, kde se ovšem prohánějí i velmi silné stroje. Novinkou na Slovakiaringu při názvu garanta dne IP STAV Racing Day bylo nasazení nejen slovenských, či maďarských jezdců, ale mezi prototypy skupiny C se poprvé předvedl Michal Paclík s Normou FC20 Honda a při jeho prvním startu si nevedl špatně. Mezi nejrychlejšími áčky nechyběl Rudolf Machánek s Mercedesem AMG GT3 a Lubomír Světinský přivezl mimo Dallary GP2 i Ferrari 430. Slovenský autodrom, to je taková srdcovka, dost rychlé zatáčky, kde se dá jet na plný plyn a jak to všechno dopadlo, na to se teď s Vámi podíváme.

    20. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Lacko psal v Zolderu historii.

    Adam Lacko získal ve třetím závodě v belgickém Zolderu stříbrný pohár, který se pro tým Buggyra rovná historickému milníku. Druhou jízdu z důvodu prasklého kotouče nedokončil. Dále tak v průběžném hodnocení šampionátu zůstává na třetí pozici za dvojicí Hahn, Albacete. Oly Janes dnes zaznamenal desáté a jedenácté místo, a i nadále vládne Grammer Cupu.

    17. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • Sandro Zeller vítězí předčasně v Drexler Cupu už po Brně

    V rámci Masaryk Racing days se konal další závod Drexler Automotive F3 Cupu, promotovaný Franzem Wössem, a tak se na startu střední zóny D2 objevily vozy italské, německé, či švýcarské.

    Především italský pohár Topjet 2000 přivedl na start silnou konkurenci. Z českých jezdců uchovával velkou naději na bednové umístění především Tom Bëckhäuser s Dallarou od Franze Wösse.

    13. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy

  • FIA ETCR v Mostě: Vítězství rozebrali Hahn s Reinertem

    Letošní páté kolo truckerského závodění přivedlo pole 19 trucků do severočeského Mostu, který patří návštěvností diváků mezi špičku v Evropě a závodění rychlých těžkotonážníků má v Mostě svou tradici. Lecos by o tom jistě povyprávěl i Frankie Vojtíšek, kterého se však čeští diváci nedočkali. A tak se museli spokojit jen s jedním Čechem a Adam Lacko s Buggyrou se jim doma odvděčil druhým a třetím místem a Buggyra mohla po zásluze slavit.

    7. 9. 2019 | Rubrika: Motorsport - okruhy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.