Voda a jachting

  • Jachting, koronavirus a olympijské hry

    Stejně jako všech ostatních sportů se omezení spojené s pandemií koronaviru samozřejmě silně dotýkají i jachtingu. Olympijské hry zatím odloženy ani zrušeny nebyly, a tak je otázkou, jak to nakonec dopadne s poslední evropskou jachtařskou kvalifikací.

    20. 3. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Windsurfař Karel Lavický Jachtařem roku 2019

    Absolutním vítězem ankety Jachtař roku 2019 se stal windsurfař a účastník olympijských her v Londýně a v Riu Karel Lavický (35) z YC DIM Bezdrev, který závodí v olympijské třídě RS:X. Zatím je naším jediným kvalifikovaným jachtařem na olympiádu v Tokiu 2020.

    9. 3. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Úspěšný Cadiz – stříbro pro české barvy

    Naše reprezentační družstvo SCM i SPS třídy BIC Techno 293 letos již podruhé vyrazilo na soustředění do španělského Cadizu. Vydařený trénink byl zakončené závodem Andalusian Olympic Week Bay of Cadiz.

    4. 3. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Popadesáté v Libštátě

    Zní to až neuvěřitelně, ale již popadesáté se v Libštátě v sobotu 8. února uskutečnilo setkání jachtařů. A bylo opravdu významné! Na pódiu nechyběl téměř nikdo z legendárních osobností českého námořního jachtingu.

    Organizační tým v čele s Jardou Berntem odvedl obrovský kus práce, když dokázal pozvat všechny tyto osobnosti českého námořního jachtingu od pamětníka Oldřicha Karáska přes Richarda Konkolského, Rudolfa Krautschneidera, Petru a Jiřího Denkovi, Miroslava Račana, Františka Novotného, Karla Zítka, Jaroslava Ročáka, Zdeňka Davídka, Libuši a Karla Hauschke (Kokšovi), Jaroslava Havelku, Zdeňka Sünderhaufa, Jiřího Albrechta, Petra Ondráčka, Igora Piňose, Davida Křížka, Evu Skořepovou, Josefa  Dvorského, Zdeňka Žižku, Daniela Bínu, Zdeňka Teubnera, Pavla  Kocourka až po Martina Dolečka. Všichni jmenovaní převzali z rukou starosty Libštátu pamětní medaili a podílli se na speciální publikaci k tomuto výročí. Knížka obsahuje zprávu o Libštátském příběhu, seznam všech, kteří v Libštátě vystoupili, fotografickou dokumentaci, stručnou historii námořního jachtingu v Čechách, medailonky vybraných nežijících jachtařů, výběr slavných českých lodí, přehled významných plaveb a událostí v českém námořním jachtingu a příběhy a eseje všech, kteří přispěli.

    15. 2. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Galavečer českého jachtingu s vyhlášením ankety Jachtař roku 201

    Galavečer českého jachtingu a slavnostní vyhlášení ankety Jachtař roku 2019 se bude konat 6. března 2020 v Praze 6 v sále Masarykovy koleje, Thákurova 1. Večerem bude provázet moderátor Václav Žmolík. K tanci a poslechu bude hrát kapela Marry Keys. Nebude chybět módní přehlídka jachtařského oblečení značek Gill a Henri Lloyd. Na Galavečeru se budou také předávat certifikáty s titulem OLY některým bývalým jachtařským olympionikům, například Michaelu Maierovi, Lence Šmídové, Veronice Kozelské Fenclové, Martinu Trčkovi, Patriku Hrdinovi a dalším. Nebudou chybět ani současní nejlepší čeští jachtaři – do Tokia nominovaný windsurfař Karel Lavický, bratři Teplí, či nadějná juniorská mistryně světa Alessia Palanti. Všichni budou k dispozici pro případné rozhovory.

    8. 2. 2020 | Rubrika: Voda a jachting

  • Další olympijská kvalifikace nevyšla

    Od 3. do 8. prosince se v Aucklandu jede mistrovství světa třídy 49erFX, které je zároveň olympijskou kvalifikací. Bohužel Dominika Vaďurová se Sárou Tkadlecovou nepostoupily do zlaté skupiny a tím přišly o možnost bojovat o kvalifikační místo na olympiádu do Tokia.

    5. 12. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • V Chorvatsku je rozhodnuto

    Od 13. do 18. října se v Chorvatsku uskutečnil již 23. ročník České námořní rallye. Závod se již po čtrnácté jel jako Mistrovství ČR One-Design. Startovní listina byla nabitá úspěšnými reprezentanty, účastníky olympijských her i mnohonásobnými mistry ČR a Evropy. Závodily i dvě čistě ženské posádky.

    20. 10. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Česká námořní rallye aneb Mistrovství ČR One-Design začala

    Česká námořní rallye zahájila již 23. ročník. Závod se již po čtrnácté jede jako Mistrovství ČR One-Design. Letos je startovní listina nabitá úspěšnými reprezentanty, účastníky olympijských her i mnohonásobnými mistry ČR a Evropy. Závodit budou i dvě čistě ženské posádky.
    Ve startovní listině je 29 lodí, na kterých se závodu účastní 207 jachtařů. Na rozdíl od minulého týdne, kdy zasáhla pobřeží Jadranu bouřlivá bóra, to zatím vypadá na babí léto, příjemné teploty přes 20 °C a slabší vítr. To však pro závodníky znamená složité taktické bitvy, hledání ideálního větru a neustálé hlídání soupeřů. K favoritům závodu budou jistě patřit mnohonásobní vítězové – týmy RODOP, HYVECO a GIULIA. 

    15. 10. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachting: Karel Lavický se kvalifikoval do Tokia

    Na Gardě se od 24. do 28. září jelo mistrovství světa ve windsurfingu v olympijské třídě RS:X. Na startu bylo 130 mužů a 106 žen ze všech koutů světa včetně našich tří windsurfařů Karla Lavického, Jan Slívové a Kateřiny Švíkové. 

    28. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Tři naši surfaři dnes začínají bojovat o olympiádu

    Dnes na Gardě začíná mistrovství světa ve windsurfingu v olympijské třídě RS:X. Na startu bude 130 mužů a 106 žen ze všech koutů světa včetně našich tří surfařů Karla Lavického, Jan Slívové a Kateřiny Švíkové. Finálové rozjížďky se pojedou v sobotu 28. 9.

    24. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Viktor Teplý mistrem Evropy ve třídě D-One

    Mistrovství Evropy třídy D-One se jelo na krásném švýcarském jezeře Biel od 12. do 15. září. Ovládli jej dva Češi – zvítězil Viktor Teplý, který závodí především na olympijském Laseru, a stříbro bral Marek Bachtík.

    18. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Riverside Cross v centru Prahy přilákal světové hvězdy

    Další speciální výzva vyslyšena. Tentokrát biatlonovou střelbu vystřídala střelba na kanoe polo branku. Účastníci slalomářského závodu Riverside Cross na pražské náplavce v centru města totiž museli prokázat nejen své souznění s vodou, ale také zručnost s míčem. Už šestý ročník tohoto unikátního podniku ovládli v katekorii K1 ženy Luuka Jonesová z Nového Zélandu, v kategorii K1 muži pak Brazilec Pepe Gonçalves a v C1 dominoval Vojta Heger z České republiky.

    4. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtař Ondřej Teplý v dějišti olympiády

    V Enoshimě v Japonsku se jel od 17. do 23. srpna Ready Steady Tokyo Olympic Test Event. V této předolympijské regatě jsme měli jediného zástupce ve třídě Finn. I když se Ondřej Teplý na olympiádu do Tokia letos na jaře zatím nekvalifikoval, se nevzdává a rozhodl se pokračovat v připraveném programu a Test Eventu na olympiádu se jako jediný Čech zúčastnil. Ani nikdo jiný z českých jachtařů totiž kvalifikovaný zatím není.

    3. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Česká plachetnice v Zemi Františka Josefa

    Dne 15. srpna 2019 se námořní jachtě s/y BAGATELA s posádkou Pavel Elstner, Zdeněk Žižka, Petr Ondráček, Jaroslav Bican a Miroslav Štěpán jako vůbec první české lodi podařilo přistát v Tiché zátoce ostrova Hooker v souostroví Země Františka Josefa.

    2. 9. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Češky mistryněmi světa v jachtingu

    Na Lipenské přehradě v Černé v Pošumaví dnes skončilo mistrovství světa třídy RS500. Ve světové konkurenci 126 závodníků se Češi neztratili a získali pódiová umístění. 
    Sára Tkadlecová (Jachtklub Toušeň) a Klára Houšková (Sokol Dobřichovice) se staly mistryněmi světa v ženské kategorii. Celkově jim patří páté místo. Sára Tkadlecová závodí s Dominikou Vaďurovou také na olympijském skifu 49erFX. V prosinci je čeká na Novém Zélandu kvalifikace do Tokia.

    10. 8. 2019 | Rubrika: Voda a jachting


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.