Voda a jachting

  • Jachtař Ondřej Teplý vede na mistrovství světa do 23 let

    V pondělí začalo ve slovinském Koperu mistrovství světa do 23 let v olympijské lodní třídě Finn. V první rozjížďce dojel Ondřej Teplý na třetím místě, ve druhé jízdě skončil druhý. V součtu to ovšem znamená průběžné vedení. „Dnes byly hodně proměnlivé podmínky, a většina závodníků nezajela obě rozjížďky dobře, což mně se podařilo. Je to vynikající začátek,“ pochvaloval si Ondra. „Zítra by měla přijít sea breeze, takže stabilnější vítr,“ věří. Závodit se bude až do pátku 31. srpna. Ondřej Teplý byl předloni v tomto závodě stříbrný, vloni skončil sedmý. Úspěšně ovšem reprezentuje i v seniorské kategorii, na světovém poháru na jaře v Hyeres skončil šestý, na nedávném mistrovství světa v dánském Aarhusu mu kvalifikace na olympijské hry do Tokia sice unikla, příležitost se kvalifikovat bude mít ještě v příštím roce.

    28. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Česká radost FD na Achensee!

    Nádherné vysokohorské jezero Achensee hostilo v termínu 17.–19. 8. 2018 Mezinárodní mistrovství Rakouska a díky vhodné volbě termínu se na startu sešla výborná konkurence 37 lodí ze 6 států včetně loňských vicemistrů světa.

    26. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Vstupenka do Tokia unikla jen těsně

    Od 2. srpna se v dánském Aarhusu konal nejdůležitější závod letošní sezony – mistrovství světa olympijských tříd, které bylo zároveň první kvalifikací na olympijské hry v Tokiu. Česká republika zatím bohužel žádné místo nezískala.

    13. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý bojuje o kvalifikaci do Tokia

    Ve čtvrtek byly na programu první dvě rozjížďky ve třídách 470 a Finn. Po dlouhém čekání na vítr se nakonec plánované rozjížďky podařilo odjet pouze ve třídě 470 ženy, muži a Finni stihli v každé skupině třídě pouze jednu. Ve třídě Finn totiž závodí 90 lodí, které jsou rozděleny po 45 na dvě skupiny. Nejčastěji opakovaná slova, která byla slyšet na břehu, když se závodníci vrátili z vody byla: "shifty", "tricky" a "lucky". Naši jachtaři dnes štěstí zrovna neměli. Ondřej Teplý dojel na 24. místě ve skupině, což znamenalo 47. místo.

    4. 8. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Kdo bude bojovat o olympiádu v Tokiu?

    Od 2. do 12. srpna se v dánském Aarhusu pojede nejdůležitější závod letošní sezony – mistrovství světa olympijských tříd, které je zároveň první kvalifikací na olympijské hry v Tokiu. Kdo bude naši zemi reprezentovat v závodě, po kterém už může Česká republika mít jisté místo v některé z deseti kategorií, v nichž se budou v Tokiu rozdělovat medaile? Nejsilnější účast v historii, tak se dá krátce shrnout, jak bude vypadat česká výprava. Bude mít kolem 40 členů, z toho 19 závodníků, a ČR tak obsadí kromě kategorií 470 muži a 49er muži všechny lodní třídy včetně premiérového ukázkového kiteboardingu. Team leaderem bude předseda Českého svazu jachtingu Karel Bauer, chybět nebudou fyzioterapeuti a samozřejmě trenéři. Vlajkonošem výpravy bude na zahajovacím ceremoniálu Veronika Kozelská Fenclová.

    24. 7. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • V Barceloně se Masterplan týmu nedařilo

    Plzenští jachtaři týmu MASTERLAN David Křížek a Milan Harmáček se zúčastnili 3. závodu letošní Flying Phantom Series na extrémních létajících katamaránech. Podmínky byly po celou dobu závodu naprosto skvělé a za čtyři dny se podařilo odjet celkem 22 rozjížděk. Kosatník týmu se ale potýká s dlouhodobými zdravotními problémy a to se bohužel podepsalo na výsledku. Milan měl problémy s dýcháním již během tréninku, ale naplno se to projevilo až v úvodním dnu regaty. Po třech rozjížďkách musel nakonec tým odstoupit a do dalších třech soubojů již nenastoupil. Tak velká ztráta se již prakticky nedá dohnat a zdravotní handicap se projevoval i v dalších dnech. MASTERLAN měl tentokrát skvělé starty a často se pohyboval v úvodu na špici závodu, ale fyzicky náročné manévry tým postupně téměř vždy odsunuly až na konec flotily. 

    20. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Tým Captain Candy ovládl MotoSurf WorldCup v Brně

    Nový tým do nové sezóny a hned dvojité umístění na příčkách nejvyšších. Řeč je o nově vzniklém týmu Captain Candy, který založila úřadující mistryně světa v motorovém surfování Martina Bravencová, která sama závodí v kategorii žen. Po jejím boku pak mezi pány startuje mladý talent Lukáš Záhorský a toto složení má, zdá se, obrovskou sílu.

    10. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Kornfeil a Bravencová vítězi kvalifikací na #mswcbrno

    První závod sezóny a první kvalifikace na MotoSurf WorldCup na Brněnské přehradě přinesly krásnou podívanou a také velké drama. To největší asi v kategorii mužů, kde o vítězi kvalifikace nebylo jasno až do samotného konce. Kvalifikace se skládala ze dvou částí. Základní část ovládl Lukáš Záhorský, který o necelé čtyři desetiny vteřiny předčil úřadujícího mistra světa Jakuba Kornfeila. Letos však do formátu kvalifikací přibylo také superpole. Znamená to, že čtyři nejlepší ze základní části mají k dispozici jedno kvalifikační kolo, aby svůj čas ještě stlačili. Prozatímní lídr byl tedy Záhorský s časem 46.331. Kornfeil byl ale při chuti a zajel nejrychlejší kolo víkendu 46.238. Ještě ale nebylo rozhodnuto – posledním startujícím v superpole byl Záhorský, který mohl Kornfeila ještě pokořit. Lukáš Záhorský z týmu Captain Candy dělal co mohl, ale technická závada jej vyřadila ze hry. V tahanici o desetinky vteřiny byl tedy nakonec úspěšnější Jakub Kornfeil reprezentující JETSURF Factory Team.

    9. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Dvě české lodě míří na Rolex Giraglia Cup

    Velký středomořský závod námořních jachet Rolex Giraglia Cup startuje již dnes o půlnoci. Na startu v San Marinu společně s 84 dalšími loděmi bude i HEBE SAILING TEAM, který jede v sestavě Jakub Havelka, Zdeněk Jakoubek, Zdeněk Sünderhauf, Tomáš Vika, Libor Hošek, Petr Solař, David Kovařík a Jirka Horáček.

    9. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Stříbro z mistrovství světa si přivezl Viktor Teplý

    Mistrovství světa třídy D-One se odjelo od 31. 5. do 3. 6. na Wolfgangsee za účasti 40 lodí. Viktor Teplý má stříbrnou medaili, Ondřej Teplý je čtvrtý, Michael Maier pátý a Marek Bachtík devátý.

    5. 6. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Bratři Viktor a Ondřej Teplý budou závodit proti sobě

    Ve čtvrtek 31. 5. začíná v Rakousku na Wolfgangsee mistrovství světa – D-One Gold Cup 2018, kde se očekává účast 50 lodí. Čerstvý mistr republiky v této třídě, olympionik třídy Laser Viktor Teplý nebude chybět a ani jeho bratr a reprezentační kolega ve třídě Finn Ondřej Teplý. Máme se tedy na co těšit.

    31. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Pátý ročník ČEZ Prague Riverside Crossu znovu přilákal hvězdy

    Čtyři kategorie, čtyřicet závodníků a Rašínovo nábřeží plné fanoušků. V Praze se v úterý konal již pátý ročník exhibičního závodu ČEZ Prague Riverside Cross, který je netradiční kombinací vodního slalomu a biatlonu. Fanouškům se v akci znovu představily velké slalomové hvězdy v čele s olympijskými medailisty Vavřincem Hradilkem a Jiřím Prskavcem.

    31. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtařský tým MASTERLAN vybojoval v QUiberonu 8. místo

    Jachtařský tým MASTERLAN, tentokrát ve složení kormidelník David Křížek a kosatník Antoine Joubert (FRA), vybojoval ve druhém letošním závodě Flying Phantom Extreme Sailing Series ve francouzském Quiberonu celkové 8. místo. V úvodním dnu závodu se odjelo 6 rozjížděk a náš tým se postupně zlepšoval a sehrával. Nakonec dokázali David s Antoinem zajet na 4. a dokonce i na 2. místě. Ve druhém dnu již tolik nefoukalo a posádce se dařilo o poznání méně. Tým dojel jednou na 5. místě, ale zbytek dojezdů byl spíše horší. Další den se pak čekalo na vítr až do pozdního odpoledne. Podmínky pak byly naprosto dokonalé. Hladká voda a postupně značně sílící vítr. Létající katamarány začaly dosahovat závratných rychlostí a nebyla nouze o divoké situace a několik převržení. Úvod byl pro tým MASTERLAN slabší, ale v těch nejnáročnějších podmínkách dokázali Křížek a Joubert dojet na 4. a 5. místě. Poslední den se pak mělo jet velké finále. Rozjížďka za dvojnásobek bodů. Náš tým mohl jen získat. Na 7. místo chyběly pouhé 2 body a na 6. jen 6 bodů. Vše bylo tedy otevřené a bylo o co bojovat. Vítr tentokrát ale nepřivál a tak se výsledky uzavřely po 17. rozjížďkách. Český tým MASTERLAN si tentokrát odváží 8. místo a po druhém závodě se řadí na průběžné 6. místo v této prestižní Flying Phantom Extreme Sailing Series 2018.

    24. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Olympionička Veronika Fenclová závodila na Nových Mlýnech

    Tradiční jarní M.B.Keramika Pálavská regata – největší závod olympijských tříd na našem území – se odjela během prodlouženého víkendu 28.–30. 4. na Nových Mlýnech. Pro třídu Laser Radial byla mezinárodním mistrovstvím České republiky s pěknou účastí 44 lodí. Třídy Laser Standard, Evropa a Finn odjely Český pohár.

    8. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Šesté místo pro Ondřeje Teplého ve světovém poháru

    Ondřej Teplý jel ve třídě Finn svou první medailovou rozjížďku ve světovém poháru v životě. A mohl i vyhrát! 

    Závod provázel na tuto lokalitu netypicky slabý vítr. Ondřej Teplý si vedl skvěle a od začátku se pohyboval v první desítce. Před finálovou jízdou byl čtvrtý deset bodů za medailí a 16 bodů od zlata. V poslední medailové rozjížďce pro deset nejlepších, za kterou si závodníci připisují dvojnásobný počet bodů, měl bohužel předčasný start, takže skončil nakonec šestý. Ale i to je skvělý výsledek ve světovém poháru. Stále ještě v juniorském věku si tak připsal skvělý výsledek mezi dospělými. Jeho forma je příslibem jak pro finále světového poháru, které se pojede v od 3. do 10. června v Marseille, dějišti olympijské regaty 2024, tak pro srpnovou kvalifikaci do Tokia.

    2. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.