Voda a jachting

  • Jachtařský tým MASTERLAN vybojoval v QUiberonu 8. místo

    Jachtařský tým MASTERLAN, tentokrát ve složení kormidelník David Křížek a kosatník Antoine Joubert (FRA), vybojoval ve druhém letošním závodě Flying Phantom Extreme Sailing Series ve francouzském Quiberonu celkové 8. místo. V úvodním dnu závodu se odjelo 6 rozjížděk a náš tým se postupně zlepšoval a sehrával. Nakonec dokázali David s Antoinem zajet na 4. a dokonce i na 2. místě. Ve druhém dnu již tolik nefoukalo a posádce se dařilo o poznání méně. Tým dojel jednou na 5. místě, ale zbytek dojezdů byl spíše horší. Další den se pak čekalo na vítr až do pozdního odpoledne. Podmínky pak byly naprosto dokonalé. Hladká voda a postupně značně sílící vítr. Létající katamarány začaly dosahovat závratných rychlostí a nebyla nouze o divoké situace a několik převržení. Úvod byl pro tým MASTERLAN slabší, ale v těch nejnáročnějších podmínkách dokázali Křížek a Joubert dojet na 4. a 5. místě. Poslední den se pak mělo jet velké finále. Rozjížďka za dvojnásobek bodů. Náš tým mohl jen získat. Na 7. místo chyběly pouhé 2 body a na 6. jen 6 bodů. Vše bylo tedy otevřené a bylo o co bojovat. Vítr tentokrát ale nepřivál a tak se výsledky uzavřely po 17. rozjížďkách. Český tým MASTERLAN si tentokrát odváží 8. místo a po druhém závodě se řadí na průběžné 6. místo v této prestižní Flying Phantom Extreme Sailing Series 2018.

    24. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Olympionička Veronika Fenclová závodila na Nových Mlýnech

    Tradiční jarní M.B.Keramika Pálavská regata – největší závod olympijských tříd na našem území – se odjela během prodlouženého víkendu 28.–30. 4. na Nových Mlýnech. Pro třídu Laser Radial byla mezinárodním mistrovstvím České republiky s pěknou účastí 44 lodí. Třídy Laser Standard, Evropa a Finn odjely Český pohár.

    8. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Šesté místo pro Ondřeje Teplého ve světovém poháru

    Ondřej Teplý jel ve třídě Finn svou první medailovou rozjížďku ve světovém poháru v životě. A mohl i vyhrát! 

    Závod provázel na tuto lokalitu netypicky slabý vítr. Ondřej Teplý si vedl skvěle a od začátku se pohyboval v první desítce. Před finálovou jízdou byl čtvrtý deset bodů za medailí a 16 bodů od zlata. V poslední medailové rozjížďce pro deset nejlepších, za kterou si závodníci připisují dvojnásobný počet bodů, měl bohužel předčasný start, takže skončil nakonec šestý. Ale i to je skvělý výsledek ve světovém poháru. Stále ještě v juniorském věku si tak připsal skvělý výsledek mezi dospělými. Jeho forma je příslibem jak pro finále světového poháru, které se pojede v od 3. do 10. června v Marseille, dějišti olympijské regaty 2024, tak pro srpnovou kvalifikaci do Tokia.

    2. 5. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Světový pohár v Hyères odstartoval

    V úterý 24.4. byl zahájen v Hyères na Francouzské riviéře závod nejlepších olympijkých jachtařů. Světový pohár olympijských tříd potrvá až do neděle 30. 4., medailové rozjížďky se pojedou o víkendu. Doufejme, že v nich uvidíme i někoho z českých reprezentantů.  

    25. 4. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Regata na Mallorce českým barvám úspěch nepřinesla

    Pro naše reprezentanty závod na Mallorce skončil před finálovými rozjížďkami, kam se probojovalo vždy jen 10 nejlepších v každé lodní třídě. Nejlépe se s obtížnými podmínkami na Mallorce vyrovnali zkušení Viktor Teplý ve třídě Laser a Karel Lavický ve třídě RS:X. Viktor skončil na 46. místě ze 183 lodí a Karel na 59. místě ze 118. lodí. Se svým výsledkem může být spokojen i junior Jakub Halouzka, který se nakonec ve třídě Laser vešel do první stovky. Štěpán Novotný nezačal závod vůbec dobře, a přestože se ke konci hodně zlepšil, nestačilo to na víc než na 134. místo. Ani Jiří Halouzka se svým 158. místem nemůže být spokojen. Pro nadějného juniora Bena Přikryla, který skončil na 175. místě, to byl vůbec první velký závod na Laseru Standard. Nasbíral jistě spoustu zkušeností, které zúročí ve své další kariéře. Ve třídě Laser Radial se našim dvěma dámám Martině Bezděkové a Lence Kališové vůbec nedařilo a skončily na samém konci závodního pole.

    8. 4. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Na Mallorce se začne závodit v pondělí

    První letošní velká regata olympijských tříd začíná na Velikonoční pondělí 2. dubna na Mallorce. Závodit se bude do pátku a v sobotu 7. dubna jsou na programu medailové rozjížďky. Doufejme, že v nich uvidíme i české závodníky.

    30. 3. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý na mistrovství Evropy nakonec bronzový

    Ve španělském Cádizu se od pondělí 12. do soboty 17. března jelo mistrovství Evropy třídy Finn. Mezi 96 účastníky z 33 zemí  celého světa byli i dva Češi – Ondřej Teplý a Michael Maier. Pro ně stejně jako pro mnohé ostatní závodníky to byl první velký test před olympijskou kvalifikací, která se pojede v srpnu v dánském Aarhusu. Konkurence byla opravdu nabitá – 12 účastníků olympiády v Riu, tři bývalí mistři světa a tři bývalí mistři Evropy.

    18. 3. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý bojuje o první desítku na mistrovství Evropy

    V Cádizu konečně začalo foukat a za větru 20–25 uzlů se odjely tři rozjížďky. Ondrovi se dařilo, po první černé vlajce (diskvalifikace za předčasný start) přidal dojezdy 10 a 6 a je na průběžném 11. místě. Polepšil si ale mezi juniory do 23 let, když se posunul na druhé místo. Od první desítky ho dělí pouhý jeden bod a od vedoucího juniora Brita Henryho Wetherella bodů šest.

    16. 3. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • V Miami skončil první letošní světový pohár

    V neděli skončil medailovými rozjížďkami v Miami na Floridě první letošní světový pohár olympijských lodních tříd. Po několika letech bez české účasti se na startu objevili hned tři české lodě. Nejlépe si vedl Ondřej Teplý ve třídě Finn. Jezdil dobře a v silném větru se určitě zlepšil. Medailová rozjížďka mu unikla o pouhé tři body a skončil celkově dvanáctý. Před posledním dnem držel sice 9. místo, ale hned za ním byli dva borci – Jonathan Lobert a Ben Cornish, kteří jsou v silném větru obzvlášť dobří, takže je za sebou neudržel. Ale 12. místo ve světovém poháru je skvělý výsledek, Ondra může být spokojen.

    30. 1. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • K padesátinám titul Jachtař roku 2017

    Jachtařem roku 2017 se stal zkušený závodník Milan Hájek a zároveň ovládl i kategorii Muži. Těsně před padesátými narozeninami, které oslaví 21. ledna, konečně dosáhl na tuto individuální prestižní trofej a dokázal, že úspěšným jachtařem můžete být v každém věku. V loňském roce vyhrál mistrovství Evropy na akčním skifu RS700. Na pódiu v této anketě stál již několikrát a společně s týmem TŘI SESTRY titul Jachtař roku získal již dvakrát. Vloni si tým dal tak trochu pauzu, aby na letošní rok přichystal nový famózní vstup do závodního námořního jachtingu. Koupil totiž novou loď, a to regatový speciál Swan 42, který bude Milan kormidlovat. Tím ale jeho radost letos ještě nekončí. V březnu se mu totiž narodí syn.

    23. 1. 2018 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtař roku 2017

    Slavnostní vyhlášení ankety Jachtař roku 2017 se uskuteční v rámci Společenského večera českého jachtingu 19. ledna 2018 v Praze 4 v Kulturním centru Novodvorská. Prohlédněte si nominované jachtaře všech kategorií.

    30. 12. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • Viktor Teplý třetí na Kanárských ostrovech

    Od 6. do 10. prosince se Laseristé Viktor Teplý a Štěpán Novotný, kteří se intenzivně připravují na kvalifikaci na olympijské hry 2020 v Tokiu, zúčastnili závodu Gran Canaria Olympic Sailing Week. Viktorovi se dařilo a skončil třetí.

    14. 12. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • Týmové mistrovství ČR v jachtingu

    V Praze se od 27. do 29. října konalo mistrovství ČR v team racingu. V pátek po dopoledním dešti vysvitlo slunce a začalo foukat. Dvanáct týmů, složených z nejlepších jachtařů celé republiky a Slovenska, začalo závodit. K favoritů patřily zejména týmy POBŘEŽÍ LIHOVINY a obhájce titulu #PRSAKOULE, který propaguje neziskovou organizaci Loono mladé medičky Kateřiny Vackové.

    1. 11. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • Bronz pro českou posádku na Rolex Middle Sea Race

    Posádka české lodě HÉBÉ V dokončila ve středu 25. 11. brzy ráno v pořádku a ve zdraví jeden z nejtěžších a nejlépe obsazených námořních závodů na světě Rolex Middle Sea Race. Letos byly podmínky obzvlášť náročné, vítr přesahoval 40 uzlů, ze 104 startujících odstoupila více než polovina lodí. O to víc nás může těšit skvělý výsledek české posádky, kterou vedl zkušený sólo jachtař Milan Koláček. Třetí místo celkově a druhé ve skupině v handicapu ORC, je po dřívějších medailových umístěních TŘI SESTRY SAILING TEAMU, další vynikající vizitkou českého námořního jachtingu.

    28. 10. 2017 | Rubrika: Voda a jachting

  • RODOP Martina Kulíka s Davidem Křížkem obhájil loňské vítězství

    21. Česká námořní rallye aneb Mistrovství ČR One-Design se konala od soboty 14. 10. v Chorvatsku. Na startu se sešlo 30 lodí – 20 Firstů 35 a 10 Elanů 350.

    23. 10. 2017 | Rubrika: Voda a jachting


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.