Voda a jachting

  • Mistrovství světa v jachtingu třídy RS500 na Lipně zahájeno

    V neděli 4. 8. bylo v Jachetním klubu Černá v Pošumaví zahájeno mistrovství světa v jachtingu lodní třídy RS500. Černá v Pošumaví hostí světový šampionát po dlouhých osmi letech a ředitelka závodu Eva Manochová Marušková dodává: „Je pro nás obrovskou poctou přivítat v Jihočeském kraji 126 závodníků z 11 států a třech kontinentů.“

    5. 8. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Karel Lavický vicemistrem světa ve windsurfingu

    Na Gardě se jel předposlední týden v červenci závod Windsurfer World Trophy 2019 aneb mistrovství světa třídy Windsurfer. Závodu se zúčastnil i olympionik Karel Lavický a vedl si skvěle. Závod se jel na one design longboardech odvozených z původního Windsurfer. To byla prkna, na kterých se závodilo v 80. letech minulého století. A díky tomu se ve startovní listině objevila nejedna legenda světového windsurfingu, jako je například Robby Naish. Nový windsurfer je jedním z adeptů, z nichž s bude vybírat prkno na olympijské hry do Paříže 2024.

    2. 8. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Alessia Palanti, nová naděje českého olympijského jachtingu

    Česká republika má juniorskou mistryni Evropy do 17 let ve třídě Laser Radial. Závod se jel od v červenci v Athénách. Na nejvyšším stupínku juniorského mistrovství Evropy třídy Laser Radial do 17 let stála sympatická dívka zahalená do české vlajky. „Kdo je to?“ divili se všichni čeští jachtaři. 

    1. 8. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachting: Milan Hájek stříbrný na mistrovství Evropy skifů RS700

    Na Gardě se od 22. do 26. 7. jelo mistrovství Evropy skifů RS700. Na startu bylo i devět Čechů.

    27. 7. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Další možnost kvalifikace na olympiádu nevyšla

    Dnes skončilo v Japonsku mistrovství světa třídy Laser. Konalo se v Miho Bay, na startu bylo 156 jachtařů z 57 zemí včetně dvou našich zástupců. Šampionát byl zároveň kvalifikačním závodem na olympijské hry do Tokia 2020. Prvních 15 míst bylo přiděleno vloni na MS v Aarhusu a jedno na nedávných Asijských hrách. Zde v Japonsku si účast vybojovalo pět dalších zemí. Bohužel Česká republika mezi nimi není.

    9. 7. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Další šance na kvalifikaci na olympiádu

    V japonské Miho Bay se právě koná mistrovství světa třídy Laser. Na startu je 159 jachtařů z 57 zemí včetně dvou našich zástupců. Závod je zároveň kvalifikačním závodem na olympijské hry do Tokia 2020. Prvních 15 míst bylo přiděleno vloni na MS v Aarhus a jedno na nedávných Asijských hrách. Zde se bojuje o dalších pět míst.

    8. 7. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý bere na Kieler Woche stříbro

    Tradiční jachtařský svátek v německém Kielu se letos konal již po 125. a české barvy na něm byly vidět! Kieler Woche je 14denní svátek v severoněmeckém Kielu. Kromě jachtařské regaty v mnoha třídách včetně těch olympijských se zde koná setkání obrovských školních námořních plachetnic a spousta různých slavností pro širokou veřejnost.

    3. 7. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • MASTERLAN NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ

    Jelikož byla po 12 letech zrušena profesionální Extreme Sailing Series, rozhodl se náš tým MASTERLAN pro domácí přípravu a vyladění  lodí pro nadcházející regaty. Po tréninku v Černé v Pošumaví vstoupila posádka David Křížek a Martin Krsička do závodu Lipno Marathon. Tým podal dobrý výkon, ale ztrátu z bezvětrných tišin před Frymburkem se nepodařilo dohnat. Nakonec to znamenalo 2. místo v absolutním pořadí. A to i přesto, že létající katamaran několikrát překročil rychlost 50 km/h.  Další den se závodilo v Lipně nad Vltavou, ale roztrhaný genakr a nepříliš příznivý handicap odsunuly tým až na celkové 3. místo.

    25. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý vítězem Fiumanky

    Ondřej Teplý přijal pozvání svých kamarádů ze Slovinska, kteří jsou členy posádky na maxijachtě EWOL, aby tuto nádhernou loď kormidloval v závodě Fiumanka. Je to známý závod, který se jezdí v Rijece v Chorvatsku, a kterého se v minulosti úspěšně zúčastnilo i několik českých lodí. Letos se konal již 20. ročník a na startu bylo v sobotu 8. 6. 181 plachetnic.

    14. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Stříbro pro ČR na MS v námořním jachtingu

    Český jachting dnes zaznamenal historický úspěch na mistrovství světa v námořním jachtingu v chorvatském Šibeniku. HEBE SAILING TEAM ve složení Zdeněk Jakoubek, Zdenál Sünderhauf, Petr Fiala, Martin Trčka, David Kovařík, Petr Solař, Jirka Halouzka a Libor Hošek obsadil v nabité konkurenci na lodi HEBE V vynikající druhé místo.

    9. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Mistrovství světa v námořním jachtingu začalo

    V pondělí 3. 6. byla v chorvatském Šibeniku odstartována první navigační etapa světového šampionátu ORC. Mezi 112 startujícími týmy jsou i čtyři české lodě. Jak si vedou? Ve skupině C, kde je na startu 50 lodí se velmi dařilo HEBE SAILING TEAMU závodícímu na lodi M37 HEBE V Zdeňka Jakoubka s kormidelníkem Petrem Fialou a taktikem Martinem Trčkou. Připsali si po dramatickém průběhu etapy vynikající druhé místo. Tým GIULIA vedený Janem Hirnšalem skončil po přepočtu desátý. Skupinu vede estonská Italia 11.98 SUGAR 3 skippera Sandra Montefusca.

    5. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Mistrovství Evropy třídy Fireball – stříbro pro Českou republiku

    Od neděle 25. do pátku 31. května se na Lipně v Černé v Pošumaví jelo mistrovství Evropy třídy Fireball za účasti 47 lodí ze sedmi zemí. Odjelo se všech deset plánovaných rozjížděk navzdory předpovědi, která slibovala větru jen málo. Nakonec si závodníci vyzkoušeli všechny podmínky – od slabého až po silný vítr přes 10 m/s.

    3. 6. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachting: Kvalifikace na olympiádu O.Teplému letos opět nevyšla

    Mistrovství Evropy, které bylo pro třídu Finn druhým kvalifikačním závodem, proběhlo od 13. do 18. května v Athénách. Ondřej Teplý na své „domácí“ vodě, kde dlouhodobě trénuje, nezajel vůbec špatný závod. Celkově skončil v kompletní světové konkurenci (84 závodníků) na 17. místě jako jedenáctý Evropan. Jenže vysněná kvalifikace na olympiádu visela výše. Jelo se o pouhá čtyři místa, která vybojovaly Brazílie, Norsko, USA a Řecko. Domácí závodník Ioannis Mitakis skončil celkově dvanáctý o 21 bodů před Ondrou. Závod vyhrál Brit Giles Scott, druhý byl Andy Maloney z Nového Zélandu a třetí Maďar Zsombor Berecz.

    23. 5. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jana Slívová mistryní Evropy ve windsurfingu

    Jana Slívová z YC Nechranice zkompletovala sadu medailí z evropských šampionátů, když na ME 2019, pořádaném v ČR na Nových Mlýnech v termínu 13.–18. 5., získala zlato! Akce se zúčastnilo 92 závodníků ze 16 zemí světa – 14 evropských zemí a účastníci z Argentiny a Austrálie. Závodní komisi pod taktovkou hlavního rozhodčího Marka Pavlovského se podařilo odstartovat 13 velmi kvalitních rozjížděk. Celý závod panovaly skvělé povětrnostní podmínky, které však v prvních dvou dnech provázelo extrémně studené počasí.

    20. 5. 2019 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachting: Ondřej Teplý začíná souboj o kvalifikaci na olympiádu

    Jachtař roku 2018 a juniorský mistr světa Ondřej Teplý (24) z Jachtklubu Brno závodí v olympijské třídě Finn. Je naší největší nadějí na kvalifikaci na olympiádu v Tokiu 2020, paradoxně ve třídě, která s největší pravděpodobností v roce 2024 už v olympijském programu nebude. Zástupci u nás tak populární a úspěšné lodní třídy se ale nevzdávají a dělají všechno proto, aby Finn v programu her zůstal. V tom duchu se odehrálo i velkolepé sobotní zahájení mistrovství Evropy, které je zároveň druhou olympijskou kvalifikací.

    13. 5. 2019 | Rubrika: Voda a jachting


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.