Fotoreport

  • Dostihová derniera 2018

    Poslední český dostihový den sezony 2018 proběhl v neděli 4.11. ve Slušovicích. V netypicky teplém počasí  (okolo 20°C) se odběhlo 8 cvalových, 1 klusácký, 2 dostihy poníků (rozdělení podle velikosti) a dostih osobností Velké pardubické na koních plemene hafling.

    11. 11. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Pardubické loučení se sezónou 2018

    V sobotu 27.10. jsme se rozloučili s pardubickou dostihovou sezonou 2018. Na programu bylo 7 dostihů, z nichž nejdůležitější byl ten s pořadovým číslem 6 - Cena města Pardubic, cross ll. kategorie na 4200m. Před startem se nejvíce věřilo Ter Millovi, který ve Velké Pardubické vysypal svého jezdce  Jana Odložila na Taxisu a pokoušel se tedy o úspěch na závěr sezony. Po startu se na čele usadil Turdus, Irská lavice lehce zbrzdila bílého favorita, ale pokračoval v dostihu na třetí pozici. Na malých zahrádkách měl problém Cote Mer, který se s pardubickým závodištěm teprve seznamuje a jeho skokový projev to jen potvrzoval. O další hrubou chybu se postaral na Velkém anglickém skoku Valtz a pád vybalancoval na poslední chvíli. Za další překážkou byl ale nakonec zadržen. To už zbytek pole mířil na travnatý ovál a poslední tři skoky za vedení Caline de Juilley. Na předposledním skoku už byl ale opět ve vedení Turdus a ač o vítězství musel nakonec bojovat s valachem Dulcar de Sivola, uhájil svou pozici o půl délky. Třetí přišel do cíle Ter Mill, čtvrtá Caline de Juilley, pátý Vernois a poslední šestý daleko Cote Mer.

    2. 11. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Velká pardubická 2018 pro nováčka, favorité neuspěli

    Dlouhý a nekonečný rok je za námi a opět jsme se dočkali startu národního dostihového klenotu Velké pardubické, tentokrát s pořadovým číslem 128. Jako už poněkolikáté mi bylo nesmírnou ctí být zase při tom, a moci se s Vámi podělit o svůj pohled na celý dostihový den, který začínal v 11.hodin českou státní hymnou v podání Yvetty Blanarovičové.

    17. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Sobotní napětí před Velkou

    Tak trochu ve znamení ticha před bouří se odehrál sobotní pardubický meeting. Napětí před Velkou Pardubickou bylo téměř hmatatelné a fandové se přišli rozcvičit na zítřejší den D. K vidění byly v sobotu jen dostihy tzv. dokola, tj. dostihy, které nezasahovaly do vnitřní krosové dráhy - proutěnky a klasická steeplechase přes umělé ploty.

    15. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ostravské Šípy sestřelily brněnské Draky

    Před startem finálové série Extraligy baseballu Czech Series se zdály být karty rozdány jasně. Na jedné straně Draci Brno, kteří z dosavadních 23 finálových účastí brali 21 mistrovských titulů. Základní část ovládli s 26 výhrami a pouhou jednou porážkou a byli i nejúspěšnějším týmem nadstavby, kde z 20 zápasů odešli jen čtyřikrát poražení a již dvě kola před koncem si zajistili přímý postup do finále. Na druhé straně pětkrát stříbrní Arrows Ostrava, kteří z letošních sedmi vzájemných zápasů s Draky šest prohráli a finále si museli vybojovat v play-off zápasech s Eagles Praha.

    14. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • NOE POLO CUP 2018

    O víkendu 22.-23. 9. 2018 se v Březině u Brna uskutečnil podzimní turnaj NOE POLO CUP 2018. Tento turnaj byl oproti dosavadním, které v Březině proběhly, jiný tím, že se jednalo o tzv. „Single Entry Open“, tedy hráči se hlásili sami a týmy byly vytvořeny na místě podle jejich handicapů, aby jejich úroveň byla co nejvíce vyvážená a zápas atraktivní. Turnaje se zúčastnili hráči z České republiky, Německa, Dánska, Polska a Anglie, rozhodčím byl Agustin Navarro z Argentiny.

    13. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Brněnské dostihové loučení se sezónou 2018

    Letos naposledy hostilo brněnské závodiště dostihový den. Ten se odehrál v sobotu 6. října 2018 a měl na programu celkem 8 dostihů. Kromě dostihů lV. a V. kategorie se odběhly i dva hlavní.

    11. 10. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • MČR v biatlonu na kolečkových lyžích

    Propršené, slunečné, dramatické a skvěle obsazené. I takové bylo mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích, které hostil 1. a 2. září areál Šedivský lom v Letohradu. Na startovních listinách se sešlo na 190 biatlonistů a biatlonistek z celkem sedmi zemí.

    26. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ústecká 21 v fotografiích M. Žáčkové

    25. – 26. 8. v Ústí nad Orlicí opět rozburáceli závodní motory. Na programu zde byl jubilejní 60. a 61. ročník Ústecké 21, memoriálu Miroslava Urbana. Na start sobotního závodu se postavilo 129 jezdců a v neděli 124 jezdců z České republiky, Slovenska, Rakouska, Itálie a Černé Hory. Sobotní závod se jel jako Mistrovství České republiky historických i soudobých automobilů, Zóna střední Evropy historických i soudobých automobilů, Mistrovství Slovenské republiky historických i soudobých automobilů a Česká Trofej. V neděli se k tomu přidalo Mistrovství Evropy historických automobilů. Jezdci tohoto závodu měli sobotní den vyhrazen pro tréninky. Sobota patřila především Miloši Benešovi, který s vozem Osella FA 30 pokořil traťový rekord, který držel Ander Vilariňo ze Španělska z roku 2005 (1:47:39) o více než 2 vteřiny časem 1:45.03! Skvělou formu potvrdil i v neděli kdy svůj nový traťový rekord překonal hned dvakrát. Čas 1:44:50 je tak novým traťovým rekordem!

    15. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Tomáš Pekař exceloval na mosteckém okruhu

    Letos již podruhé se jezdci a týmy závodní série Octavia Cup 2018 sešli na mosteckém autodromu. Tentokrát doprovázeli jednu z nejnavštěvovanějších motoristických akcí v ČR, a to Czech Truck Prix. Přestože počasí nebylo právě přívětivé, svedli jezdci urputné boje před téměř 90 tis. diváků, kteří je povzbuzovali z tribun. 

    6. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Adama Lacka v Mostě déšť nezastavil

    Patý podnik letošního evropského šampionátu závodních tahačů zavítal o tomto víkendu do severočeského Mostu. Ani deštivé počasí neodradilo fanoušky okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) od návštěvy autodromu. Dorazilo bezmála 91 tisíc příznivců motoristického sportu. A nemuseli litovat. Tým Buggyra Racing na domácí půdě zazářil. Ze čtyř závodů dokázali vybojovat Adam Lacko a Oly Janes celkem 9 pohárů.

    4. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Extraliga baseballu míří do finále

    Na startu nejvyšší soutěže baseballu, Extraligy, stálo 10 týmů, z toho po třech zástupcích z Prahy a Brna. Základní část se hrála systémem třikrát každý s každým. Ovládli ji Draci Brno s 26 výhrami a pouhou jednou porážkou.  Prvních 6 týmů po základní části – Draci Brno, Arrows Ostrava, Kotlářka Praha, Eagles Praha, Cardion Hroši Brno a Tempo Titans Praha – postoupilo do nadstavby. V ní hrály týmy čtyřikrát každý s každým. Nejúspěšnějším týmem nadstavby se stali opět brněnští Draci s 16 výhrami a 4 porážkami. Dvě porážky utrpěli s Kotlářkou Praha a zbylé dvě pak v závěru nadstavby, kdy už měli jistý postup do finále. První tým z nadstavby totiž přímo postupuje do finále - Czech Series, která se hraje na přelomu září a října na tři vítězná utkání. V ní se Draci utkají s vítězem Wild Card, kam postoupily druhý a třetí tým po nadstavbě, Arrows Ostrava a Eagles Praha. Wild Card se hraje na dvě vítezství.

    3. 9. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou ve fotografiích

    Po téměř dvouměsíční letní přestávce se vrátily dostihy na naše hlavní překážkové závodiště - do Pardubic. 18. srpna byla na programu 3. kvalifikace na Velkou Pardubickou a dalších 7 rámcových dostihů.

    26. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Dostihový den ve Wroclawi

    Na dostihovém závodišti ve Wroclawi Partynicicích se 05. 08. 2018 konal dostihový den nazvaný Gentleman’s Day. Na programu byli tři rovinové a čtyři překážkové dostihy. Jako pátý byl na programu hlavní dostih dne Wroclawska Trial. Tento dostih je předzkouškou vrcholu polské dostihové sezóny Velké Wroclawské steeplechase. Na trať dlouhou 4200m pro 5leté a starší koně se vydalo 10 koní a z toho šest od českých trenérů.  Mezi největší favority na vítězství patřil Reki (Look Honey – Registana) syn dvojnásobné vítězky Velké pardubické Registany. Druhou favoritkou byla loňská vítězka Velké Wroclawské klisna Delight my Fire (Way Of Light – Darmagi). Na start se postavila i „naše“ syndikátní klisna Poinsettia v sedle s Jakubem Spáčilem, která si tento dostih vyzkoušela i v loňském roce. V kurzu dostihu je i velmi atraktivní překážka kdy koně probíhají vodou. Pro vítězství si doběhla klisna Herbata(POL). Na druhém místě dokončil český zástupce Celadon(FR) od trenéra Čestmíra Olehly a třetí doběhl Mimir(HUN). Na dotovaných příčkách ještě dokončili čtvrtá Poinsettia a poslední dotace se dělila mezi dva koně, kteří doběhli současně Silver Star(POL) a Reki. Delight my Fire dokončila v poli poražených na osmém místě. Do cíle doběhlo 9 koní, King Artur(POL) byl v průběhu dostihu zadržen.

    21. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • "Přerovská rokle" přála českým autokrosařům

    O víkendu 10.-12. srpna dorazil seriál Mistrovství Evropy v autokrosu do Přerovské rokle. Na této 1000m dlouhé trati najdeme mnoho divácky atraktivních míst, dovolím si ale tvrdit, že to nej  je Mamutí skok (kousek nad tratí se nachází socha mamuta Toma). Po pátečních technických přejímkách, následoval v sobotu volný trénink, dva měřené tréninky a 1.série rozjížděk.

    17. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.