Fotoreport

  • "Přerovská rokle" přála českým autokrosařům

    O víkendu 10.-12. srpna dorazil seriál Mistrovství Evropy v autokrosu do Přerovské rokle. Na této 1000m dlouhé trati najdeme mnoho divácky atraktivních míst, dovolím si ale tvrdit, že to nej  je Mamutí skok (kousek nad tratí se nachází socha mamuta Toma). Po pátečních technických přejímkách, následoval v sobotu volný trénink, dva měřené tréninky a 1.série rozjížděk.

    17. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Regionem Orlicka 2018 ve fotografiích

    Začátkem srpna patřilo okolí Lanškrouna mladým cyklistům. Konal se tu již 32. ročník mezinárodního cyklistického závodu Regionem Orlicka. Ve dnech od 03. do 05. 08. 2018 se závodníci utkali ve čtyřech etapách. Regionem Orlicka je závod s dlouhou tradicí určený pro mladé cyklisty kategorií Junior a Kadet. Závod se těší velké oblibě a není se čemu divit. V minulosti zde vyhráli takové hvězdy jako je Peter Sagan nebo Leopold König.  Letošního ročníku se zúčastnilo 154 závodníků z celkem 8 zemí.

    17. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Velká cena Brna v drezuře ve fotografiích Kateřiny Pavlíčkové

    Fotoreportáž se vrací k 20. ročníku Světového poháru v drezuře o Velkou cenu Brna. Moravská metropole od 15. do 17. června 2018 hostila účastníky ze 16 zemí, do soutěží zasáhlo rekordních 120 koní.

    13. 8. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Tradiční dostihový den ve Světlé Hoře

    Již po 26. se příznivci dostihového sportu setkali ve Světlé Hoře.  Na jedné z největší sportovní ch událostí na Bruntálsku. Diváci se mohli těšit na jeden rovinový a šest překážkových dostihů. V průběhu dne byl k vidění i bohatý doprovodný program jako závody poníků, ukázka dovednosti tažných koní a předvedení některých koní pořádající dostihové stáje. Po již tradičním vypouštění holubů následoval první dostih, ve kterém se představily hned dvě domácí zástupkyně Poinsettia a Waikita. V Ceně společnosti Lázně Poděbrady a.s. steeplechase crosscountry IV.kat. na 4100m pro 5leté a starší koně se vítězkou stala právě domácí Poinsettia svěřenkyně MVDr. Čestmíra Olehly hájící barvy stáje Syndikát Hvězda – Olehla. Pro Syndikát to bylo první historické vítězství a Poinsettia tak udělala velikou radost všem 26 členům syndikátu včetně mě.  Jsem členkou tohoto syndikátu od jeho založení.  Za roční příspěvek se i Vy můžete stát spolumajitelem dostihového koně a prožívat tak napětí, nervozitu i radost z vítězství a nahlídnout tak pod „pokličku“ dostihového sportu. Na dotovaných  místech se za vítěznou Poinsetií umístili Tymian (Odložil), Waikita (am. Mikšovský),Rocknrobin IRE (ž. Stromský) a Lambrozini (Boekhout). Dostih ještě dokončili Moula (Kocman),Floridas(Řezáčová) a Norman FR*(Boyer), Double Mancer POL byl svým jezdcem Novákem zadržen.

    29. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Mezinárodní šestidenní minikár ve fotografiích

    Ve dnech od 01. 07. do 06. 07. 2018 zažil Andrlův Chlum závodní atmosféru. Kdo očekával burácení motorů, byl na omylu, protože zde probíhal 29. ročník Mezinárodního šestidenní minikár. Minikára nemá pohon, proto se závodí z kopce dolů.  Jezdci přitom musí zdolat slalom z plechovek, které nesmí srazit. Na trať se v pěti kategoriích vydalo celkem 59 jezdců, na které čekalo celkem šest etap.  Každý den absolvovali jezdci několik tréninkových a ostrých sjezdů.  Jako zpestření měli tzv. „vložené závody “. Byl tak k vidění noční závod, závod mechaniků nebo pohádkový závod pro nejmenší děti. Králem Andrlova Chlumu byl Tomáš Čapek, který vyhrál všech 6 etap a ovládl tak suverénně kategorii M1. V kategorii M5 vyhrál Miroslav Zonek a celkovým vítězem se tak stal po 16 letech.

    22. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Slovenské Derby pro Mon Cheri

    Jen ve věku tří let se může kůň zúčastnit dostihů o vavřínový věnec s modrou stuhou – DERBY. To slovenské se v neděli 15.7.2018 odběhlo v Bratislavě na závodišti ve Starom Háji. Dříve nejvýznamnější chovatelská zkouška, dnes, s přílivem importů, již spíše věc prestiže a zajímavá finanční dotace, která na Slovensku činila 32 000 euro pro vítěze. Na start se postavilo 14 koní, včetně vítězky Derby českého – Blessed Kiss a maďarského – Esti Fény.

    19. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • A na závěr radost z vítězství.

    S výhledem na mistrovství Evropy v příštím roce a kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu sehrála česká baseballová reprezentace na začátku července série přípravných zápasů s Německem a Tchaj-wanem. Tři zápasy s Německem v Třebíči zvládl český tým bez porážky, když zvítězil 2:1, 15:5 a 4:2.

    17. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Fotografova příručka pro přežití extrémního závodu

    Spartan, Gladiátor, Army Race a další podobné závody jsou fenomenem dneška. Pro závodníky představují obrovskou výzvu - "Dokážu to vůbec? Dokážu to rychleji?". Závodníky obvykle doprovázejí fotografové a kameramani. Pro ně ovšem tento typ závodu představuje také výzvu. Zkušená "Spartan a Gladiator" fotografka Andrea Zavadilová sepsala základní desatero pro přežití fotografa.

    16. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • XXV. Bitters Czech Bowl přivítá Ostrava

    Aktuálně je na programu nejvyšší soutěže amerického fotbalu Bitters ligy play off, které po semifinálových zápasech ve dnech 7. a 8. července uzavře ligu dne 14. července finále v Ostravě – XXV. Bitters Czech Bowl, kde se proti sobě postaví týmy Ostrava Steelers a Prague Black Panthers.

    11. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Miniracing ve Vysokém Mýtě ve fotografiích

    Poslední červnový víkend ovládly autodrom ve Vysokém Mýtě motocykly.  Konalo se zde Mezinárodní mistrovství a Mezinárodní přebor České Republiky v Miniracing 2018. Závodilo se v jedenácti třídách s účastí jezdců z tuzemska, Slovenska a Maďarska.  V sobotu byly na vidění tréninkové a kvalifikační jízdy, ze kterých vzniklo rozestavení na startovacím roštu. V neděli pak následovaly dvě závodní jízdy, které se vlivem počasí jely na mokré trati. Jezdci se toho nezalekli a tak nebyla nouze o akční předjíždění. Závody se neobešly ani bez pádů, ale všichni jezdci se ve zdraví vrátili domů.

    8. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Formule 1 rozpoutaly bouři na autodromu

    Poslední červnový víkend patřil na mosteckém autodromu druhému ročníku The Most Historic Grand Prix. Největší pozornost zaslouženě budily monoposty Formule 1. Na startovní listině se letos objevilo neuvěřitelných 12 formulí vyrobených v letech 1975 až 1981. Veteránský věk si bohužel vyžádal svojí daň a dvě formule se zůčastnily jen tréninkových jízd. Na startu sobotního závodu však i tak stálo 10 nádherných závodních strojů. Přestože i většina pilotů má svá "dorostenecká" léta již dávno za sebou, rozpoutali hned po startu ostrý souboj doprovázený charakteristickým zvukem silných motorů.  

    3. 7. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • 2. kvalifikace na VP objektivem Lenky Sklenákové

    Aby se kůň českých a slovenských majitelů kvalifikoval do Velké pardubické s Českou pojišťovnou, musí absolvovat bez chyby (to je bez pádu a vybočení) alespoň jeden kvalifikační dostih. Druhá letošní kvalifikace se konala v neděli 24.6.2018. Lenka Sklenáková byla, se svým fotoaparátem, již tradičně u toho a připravila pro vás velkou fotoreportáž.

    30. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Ostrava Beach Open 2018 ve fotografiích

    Plážový volejbal na pláži u moře? Zapomeňte. Od 20. do 24. června 2018 se v Ostravě konal čtyřhvězdičkový turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v unikátním prostředí industriální oblasti Dolních Vítkovic. 32 mužských a ženských dvojic v hlavní soutěži změřilo své síly mezi továrními halami, vyhaslými pecemi, rourami, potrubím a železnými konstrukcemi. Byla to opravdu atraktivní podívaná. Navíc podruhé ve společné kariéře triumfovaly na World Tour rodačka z Ostravy Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková. Neztratili se ani čeští muži, Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem skončili čtvrtí. Prostě parádní volejbalový zážitek v kulisách "Ocelového města".

    29. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Šonka letos poprvé na stupni nejvyšším!

    Martin Šonka slaví první vítězství v letošní sezoně seriálu Red Bull Air Race. Na trati nad Dunejem v Budapešti ovládl finálovou čtyřku a druhého v pořadí, francouze Mika Brageota porazil o více než půl sekundy. V celkovém pořadí se tak český pilot posunul na třetí příčku. Druhý český pilot, Petr Kopfstein obsadil stejně jako ve Francii a Japonsku deváté místo. Pátý závod seriálu se uskuteční 26. srpna v Kazani.
    Celý závod zachytila ve své fotoreportáži Martina Burianová. Celé fotoalbum si prohlédněte zde.

    26. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport

  • Mistrovství Středočeské oblasti ve skocích - Ptýrov

    Víkend 15. až 17. června patřil na farmě Ptýrov Mistrovství Středočeské oblasti ve skocích. Parkurové závody svým fotoaparátem zachtila Martina Burianová, která pro vás připravila skvělou fotoreportáž.

    20. 6. 2018 | Rubrika: Fotoreport


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.