Motorsport - Offroad a rally

  • Rally Bohemia vyhrál Kopecký i podesáté

    Sonax Mistrovství republiky v rally pokračovalo napínavou Rally Bohemia, která vedla i libereckým krajem a slibovala už od začátku zajímavé souboje.

  • Macíkova strategie pro Dakar 2023: nový kamion, trénink v liazce

    Podle ředitele Dakaru Davida Castery bude nadcházející ročník legendárního dálkového závodu, oproti předchozím pořádaným v Saudské Arábii, drsnější a delší. Trať by jezdce měla zavést do zlověstných dun Pusté končiny. Pilot týmu Big Shock! Racing Martin Macík okomentoval zveřejněné novinky a popsal, jak bude vypadat jeho nový kamion pro Dakar 2023. Vysvětlil, proč se před Dakarem rozhodl trénovat ve Frantovi – oblíbené liazce. A prozradil také, kdo bude závodit v Karlovi – kamionu, ve kterém absolvoval poslední tři dakarské ročníky.              

  • Pro Martina Macíka už se staví závodní kamion na Dakar 2023

    Do Dakaru 2023 zbývá půl roku. Ale přípravy na další ročník legendárního dálkového závodu už se roztáčejí na plné obrátky. Posádka pilota Martina Macíka se těší na závodní rozcvičku během blížící se rally Baja Aragon. Mechanici sedlčanského centra MM Technology i letos pracují na výrobě několika nových vozů. O závodní stroje, postavené partou českých dakarských vývojářů, začíná být značný zájem. Tento týden si nizozemský Fireman Dakarteam v Sedlčanech převzal Arnošta – kamion, ve kterém na minulém Dakaru zažil premiéru v dresu týmu Big Shock! Racing pilot Martin Šoltys. Finišují také přípravy na akci Posedlí Dakarem Open Air, díky níž se fanoušci na závodištích v Sedlčanech a Přerově o prázdninách potkají s českými závodníky.       

  • Aleš Loprais: Zdá se, že Dakar 2023 bude masakr

    Rally Dakar se v roce 2023 pojede už počtvrté v řadě výhradně v Saúdské Arábii. Přesto pořadatelé slibují z převážné většiny nové rychlostní zkoušky, největší porci „ostrých“ kilometrů za posledních devět let a několik pozoruhodných novinek. Mezi závodníky, kteří se těmto výzvám postaví a budou usilovat o špičkové umístění ve svých kategoriích, nebude chybět posádka Instaforex Loprais Praga Teamu.

  • Autokrosová trať v Přerově hostila třetí domácí mistrák

    Třetí letošní závody má za sebou MMČR v autokrosu na známé evropské trati v Přerově, která přinesla opět několik strkanic, ale také vyloučení.

  • Závodníci z Dakaru se potkají na soustředění

    Pilot kamionu Martin Macík z týmu Big Shock! Racing sezval své kolegy z Rallye Dakar a fanoušky motorsportu na akce Posedlí Dakarem Open Air do Sedlčan (2. 7.) a Přerova (30. 7.). Na letním dakarském soustředění se sejde silná sestava dálkových jezdců. Svou účast přislíbil navigátor František Tomášek, piloti Martin Šoltys a Martin Kolomý, motocyklista David Pabiška nebo čtyřkolkář Zdeněk Tůma. Automobilovou sekci zastoupí tým Martina Prokopa. V Přerově nebude chybět ani Tomáš Tomeček. Fanoušci se mohou těšit také na osobní setkání se zkušenými dakarskými legendami – Josefem Kalinou, Ladislavem Fajtlem nebo Jaroslavem Joklíkem. Návštěvníci akce na vlastní oči uvidí, jak piloti v ostrém tempu proženou své závodní stroje Sedlčanskou kotlinou nebo Přerovskou roklí, užijí si atmosféru v bivaku, dostanou možnost osobně si s jezdci i členy jejich posádek popovídat a vyzkoušet spoustu dalších aktivit.

  • Matschenberg offroad aréna hostila další autokrosovou republiku

    Trať v německé Matschenbergu bude letos hostit nejen naše mistrovství, ale také závody ME, tedy tradiční závody v Cunnewalde, kde se autokros jezdí pravidelně od roku 1979. Autokrosová trať je dosti obtížná, neboť má jen levé zatáčky a spoustu jezdců se s ní jelo seznámit vůbec poprvé v kariéře. Nyní se odjely dva závody za sebou, teď si od autokrosu na chvíli zase odpočineme.

  • Humpolecká autokrosová podívaná otevřela ročník 2022

    FIA CEZ v autokrosu a Mascom Cup otevřely sezónu rychlých buggy a cesťáků v Humpolci, tedy tam, kde se také konalo setkání mistrů.

  • Qatar International Baja - Buggyra mise splněna

    Po úvodní zastávce v Jordánsku se prestižní FIA Middle East Cup přesunul do Kataru. Přestože tentokrát Aliyyah a Yasmeen Kolocovy nedosáhly na stupně vítězů, prvně jmenovaná vede jak v kategorii T3, tak napříč kategoriemi, zatímco Yasmeen se posunula na třetí místo v kategorii T3, stejné místo ji patří i v celkovém hodnocení.
    „Přijeli jsme do neznáma, až v dějišti závodu jsme konstatovali, že holky pojedou v konkurenci hvězd jako Nasser Al Attiyah, Dani Sordo, Yazeed Al – Rajhi či Kris Meeke. Pokud pomineme události z druhého dne, jsem s výsledky, ale hlavně s předvedenými výkony spokojený,“ dodal po předčasně ukončeném podniku stájový boss Martin Koloc. 

  • Aliyyah bude bojovat o hattrick, Yasmeen touží po podiu

    Po úspěšném představení na Baja Jordan, se obě dvojčata Kolocovy představí ve dnech 24. – 26. března na Qatar International Baja. Závod bude součástí Světového poháru FIM Bajas a FIA Middle East Cup.

  • Macíkův kamion na Abu Dhabi Desert Challenge do cíle nedojede

    V seriálu WRRC se na další letošní start v Abu Dhabi Desert Challenge, postavil i Big Shock! Racing Team s osvědčenou posádkou vedenou pilotem Martinem Macíkem.

  • ALIYYAH KOLOC  ZVLÁDLA I DRUHÝ POUŠTNÍ START!

    Po prosincovém úspěchu na Hail Rally International se sestry Kolocovy předvedly v nejlepším světle rovněž na Baja Jordan. Aliyyah s navigátorem Sebastienem Delaunayem uspěla ve FIA Middle East Cup, když obsadila druhé místo v kategorii T3 se ztrátou pouhých devatenácti minut na vítězného Saleha Al Saifa. Napříč kategoriemi pak její výkon stačil na páté místo. Yasmeen Koloc navigovaná Stéphanem Duplem skončila po strastiplném a nakonec úspěšném souboji s technikou a počasím čtvrtá, v kategorii T3 pak brala pomyslný bronz.

  • Martin Macík si z besed odskočí zazávodit do Abu Dhabi

    Přípravy týmu Big Shock! Racing na závod Abu Dhabi Desert Challenge, který je po Rallye Dakar druhým podnikem světového poháru World Rally-Raid Championship, jsou v plném proudu. Část závodních kamionů se po skončení Dakaru ze Saudské Arábie přesunula do Dubaje. A na místo brzy přiletí také sedlčanští mechanici, aby speciály před startem dostali do perfektní kondice. V plánu jsou i první testy. V ČR se mezitím spouští výroba a vývoj nových závodních strojů. A fanoušci po celé ČR si na talkshow Posedlí Dakarem s pilotem Martinem Macíkem a navigátorem Františkem užívají historky z letošního ročníku nejnáročnějšího motoristického závodu světa.

  • NA ALIYYAH A YASMEEN KOLOCOVY ČEKÁ DALŠÍ POUŠTNÍ VÝZVA

    Ve dnech 17. – 19. února se zůčastní sestry Kolocovy závodu Jordan Baja 2022. „Jedná se o pokračování přípravy na Rally Dakar 2023, z čehož vychází i volba šampionátu v oblasti Středního východu. Kromě toho nám vzhledem k naší základně v Dubaji místo konání šampionátu vyhovuje i z logistického hlediska, a co je nejdůležitější, všechny jednotlivé závody se odehrají ve více méně dakarském prostředí. Terény v Jordánsku prověří i kvality prototypů Can - Am,“ vysvětlil šéf komunikace týmu Buggyra ZM Racing Jan Kalivoda.

  • JOSEF MACHÁČEK: ÚSPĚŠNÁ MISE SKONČENA, NA OBZORU NOVÉ VÝZVY!

    Do předposlední etapy Rally Dakar 2022 nastupoval obhájce vítězství Josef Macháček jako průběžně sedmý jezdec celkového pořadí kategorie lehkých prototypů. Etapa se ukázala být dle předpokladů jako vůbec nejtěžší. „Najednou jsme se dozvěděli, že Machus visí někde v poušti. Kluci toho měli plné zuby, nicméně nikoho nenapadlo, že by poslední etapu v barvách Buggyry nedokončil. Když jsme ho viděli v pátek v cíli, měli jsme strašnou radost,“ konstatoval šéfkonstruktér týmu David Vršecký, další stěžejní postava tříleté úspěšné anabáze.


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.