Motorsport - Offroad a rally

  • Macík se Šoltysem už si v Džiddě vyzvedli Karla i Arnošta

    Vše se vyvíjí podle plánu. Výprava týmu Big Shock! Racing dnes po poledni spolu s dalšími českými závodníky přistála v Džiddě, kde už 1. ledna odstartuje 44. ročník Rallye Dakar. Sedlčanský tým je na nejnáročnější motoristický závod připraven lépe než kdy dříve. Na trať se tentokrát vydají dvě posádky v nepřehlédnutelných žlutočerných kamionech. K pilotovi Martinovi Macíkovi, kterému se podařilo na Dakaru 2021 vybojovat cennou 4. pozici, se přidává Martin Šoltys. Ten během posledního ročníku obsadil 10. místo. Členové týmu Big Shock! Racing hned po přistání v Džiddě naskočili do dakarského rytmu a pustili se do práce, aby stihli všechny předstartovní povinnosti. Čas zbývající do novoročního prologu je přesně rozplánovaný a každý ví, co má dělat.        

  • CALVET PŘIJDE O SVOU PREMIÉRU NA DAKARU

    Avizované složení týmu BUGGYRA ZM Racing, 2 kamiony a 2 vozy Can-Am, na 44. ročníku Rally Dakar neplatí ještě před startem slavného závodu. Talentovaného Francouze od své první účasti na Dakaru odstavilo smolné zranění a následně Covid-19. Ignacio Casale s vozem Tatra se tak bude muset obejít bez týmového kolegy.

  • Finální přípravy Big Shock Racing týmu na Dakar vrcholí

    Do startu Dakaru zbývají méně než 3 týdny. Tým Big Shock! Racing je ve finální fázi příprav. Závodní i doprovodné vozy se právě teď plaví do Džiddy, kde slavný závod 1. ledna odstartuje prologem. Klid před bouří se ale nekoná. Stále je dost práce, posádky se připravují fyzicky, mechanici dodělávají servisní plány, produkční tým organizuje akce Posedlí Dakarem, plánuje se příští sezóna, ze závodníků se stávají několikanásobní tatínci...     

  • Hail Rally završila přípravu posádek na Dakar

    Hail Toyota International Rally přinesla poslední možnost otestovat techniku před blížícím se Dakarem. Tuto možnost využil skvělým způsobem Martin Prokop i Miroslav Zapletal se spolujezdcem Markem Sýkorou. Největší zastoupení však na této cross country rally měla stáj Buggyra Racing, kterou representovaly 4 posádky. 

  • Hail Toyota International Rally – generálka na Dakar

    Mezinárodní rally Hail Toyota vstupuje do svého druhého ročníku v kalendáři Světového poháru FIA v cross country a ve dnech 6. až 11. prosince hostí finále sezóny. Ve skutečnosti se Hail Rally stala vynikajícím přípravným podnikem pro soutěžící, aby sebe a své vozy připravili na velkou výzvu Dakaru.

  • Kamiony týmu Big Shock! Racing plují na Dakar

    Závodní i doprovodné vozy týmu Big Shock! Racing v Marseille úspěšně prošly technickými přejímkami. Organizátoři Rallye Dakar od závodníků převzali techniku a nalodili ji pro plavbu do Saúdské Arábie, kde 1. ledna odstartuje 44. ročník legendárního závodu. Tým Big Shock! Racing čeká jedna z nejzásadnějších dakarských výzev. Macíkovi na Dakar vezou největší počet závodních kamionů ve své historii, posílenou flotilu asistenčních vozů a také nejpočetnější výpravu, v níž mají nejsilnější zastoupení mechanici. Pořadatelé současně odtajnili detaily trasy a prozradili, že obávaná maratónská etapa na jezdce čeká už 3 dny po startu, což může vývoj dálkového závodu zásadně ovlivnit.

  • Koho postaví BUGGYRA na start DAKARu 2022?

    44. ročník slavné rally odstartuje nově ve městě Hail v Saúdské Arábii a barvy týmu Buggyra budou letos hájit 2 vozy TATRA a 1 Can-Am. Trojnásobného vítěze Ignacia Casaleho doplní talentovaný člen Buggyra Academy a novopečený mistr Francie Téo Calvet, který si tak odbude na Dakaru svou premiéru. V kategorii T3 se pustí do obhajoby svého šestého vítězství legendární Josef Macháček.

  • Tomáš Enge se představí na Setkání mistrů 2021 s Jantar Teamem

    Slovenský Jantar Team, známý automobilovým fanouškům především z účinkování v ME závodů automobilů do vrchu a z Rally Dakar 2021 se poprvé představí na Global Assistance Setkání mistrů 2021 na autodromu v Sosnové u České Lípy.

  • „Krumlov byl strašně náročný!“

    Teprve svůj druhý start na Rallye Český Krumlov absolvoval Tomáš Enge. „Předtím to bylo před osmnácti lety. V roce 2003 mě navigoval Petr Gross a startovali jsme s Fordem Focus WRC. Hned druhý den ráno skončilo naše účinkování v příkopě,“ vrací se do minulosti Tomáš, který tentokrát tvořil osvědčenou posádku se sestrou Lucií v rodinném Fordu Escort RS 2000 MKII.

  • Dakar 2022 zažije invazi závodních kamionů ze Sedlčan

    Martin Macík starší, šéf týmu Big Shock! Racing, se svým týmem MM Technology pro Rallye Dakar 2022 sestrojil pět závodních kamionů. Tři z nich jsou úplně nové a vznikly během posledního roku. Za tým Big Shock! Racing bude startovat Karel, Iveco Powerstar pilotované Martinem Macíkem mladším. Druhým týmovým želízkem v dakarském ohni bude Arnošt, nejnovější letošní model řízený Martinem Šoltysem. Ale v závodních strojích od Macíků na trať Dakaru 2022 vyjedou i další týmy. Chybět opět nebude Maurik van den Heuvel v kamionu postaveném na podvozku ze Sedlčan. V novém modrém speciálu sestrojeném v sedlčanském zázemí se sveze i italská posádka Italtrans Racing Team. A nejnovějším překvapením je právě dokončený bílý kamion pro holandský Project2030. Jeho pilot Kees Koolen už brzy představí své plány pro následující ročníky legendárního závodu.

  • Na startu Dakaru bude Karel i Arnošt!

    Tým Big Shock! Racing postaví na start Rallye Dakar 2022 dva závodní kamiony. Sestava posádek české fanoušky Dakaru určitě potěší. Do kabin sedlčanských speciálů nastoupí staří známí. Osvědčeného Karla bude pilotovat Martin Macík, který zažije svůj 10. dakarský start, podporovat ho budou sehraní kolegové, navigátor František Tomášek a mechanik David Švanda. Nového vylepšeného Arnošta bude řídit Martin Šoltys, do navigátorského sedadla se vyhoupne Roman Krejčí a technicky bude posádku jistit mechanik Jakub Jiřinec. Ačkoliv je před Dakarem potřeba stihnout ještě spoustu práce, všichni závodníci týmu Big Shock! Racing už se těší na společnou lednovou jízdu legendárním dálkovým závodem.

  • Macík pojede Dakar s Karlem. Ale ani Arnošt nezůstane doma

    Pilot týmu Big Shock! Racing Martin Macík už má jasno. Rozhodl se, v jakém kamionu bude závodit na Dakaru 2022. Volba mezi osvědčeným Karlem, s nímž už absolvoval 2 ročníky legendárního závodu, a Arnoštem, vylepšeným speciálem nedávno dokončeným týmovými mechaniky, nebyla vůbec jednoduchá. Nakonec rozhodly spíše pocity než technické parametry. Ale zdá se, že na Dakar 2022 se nakonec podívají oba závodní kamiony.

  • Karel nebo Arnošt? Macík si kamion pro Dakar vybere po Maroku

    Pilot týmu Big Shock! Racing Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem, mechanikem Davidem Švandou a zcela novým závodním kamionem, pojmenovaným Arnošt, v pátek 8. října odstartují do závodu Rallye du Maroc, nejnáročnější prověrky před Dakarem 2022. Podle pocitů v cíli se český závodník rozhodne, jestli si pro lednový Dakar vybere nového vylepšeného Arnošta nebo sáhne po starším, ověřeném a spolehlivém Karlovi, se kterým vyhrál 3 etapy na Dakaru 2021. Ze Sedlčan ale odjel ještě další nový závodní kamion, který poslední měsíce vznikal v českých dílnách MM Technology pod taktovkou šéfa týmu Martina Macíka staršího. Má pracovní jméno Vincenzo a sveze se v něm italská posádka.

  • Franta, Karel a Arnošt - Martin Macík představil nový kamion

    Dakarský pilot Martin Macík má novou hračku. Jeho táta, šéf týmu Big Shock! Racing Martin Macík starší, mu postavil nový závodní kamion. Jmenuje se Arnošt, podle kabiny jde o Iveco Powerstar, ale osobitá stavba vznikla na základě 20 let konstrukčních zkušeností Martina Macíka staršího, a otiskly se do ní úspěchy i omyly předchozích generací závodních kamionů sestrojených sedlčanskými mechaniky. Nový kamion by se v budoucnu měl stát nejrychlejším, nejobratnějším a nejodolnějším vozem týmu. Teď je ale hlavním úkolem pořádně Arnošta zničit a odhalit tak jeho slabá místa. Říjnová Rallye du Maroc bude mít pro tuto misi ideální podmínky. A posádka Macík, Tomášek, Švanda je připravena dát Arnoštovi pořádně do těla.

  • Téměř 3000 posedlých Dakarem!

    ...tak by se dalo nazvat víkendové setkání téměř třech tisíc posedlých Dakarem na Sedlčanské kotlině. Ta praskala ve švech pod náporem nadšených fanoušků, dakarských speciálů a celého týmu Big Shock! Racing. 


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.