Motorsport - motocykly

  • Premiéra minibiků v Mostě se vydařila

    Za vydařenou označil víkendovou premiéru národního i evropského šampionátu minibiků na mosteckém autodromu prezident Autoklubu ČR (AČR) a viceprezident evropské motocyklové federace (FIM Europe) Jan Šťovíček. „Jak jsem mluvil s představiteli jednotlivých týmů, trať, zázemí i organizaci závodu si pochvalovali. Já sám jsem jezdil a vždycky se těšil na nějakou novou trať, která oživí stereotyp stále stejných a často už nezáživných okruhů. Je třeba pochválit pořadatele, své role se napoprvé ujali více než se ctí, počínali si jako zkušení profesionálové,“ zhodnotil.

    31. 7. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Závody motocyklů v Mostě patřily favoritům

    Papíroví favorité víkendového MČR a MSR silničních motocyklů v Mostě předpoklady naplnili. Na start v celkem osmi třídách se postavilo 83 jezdců, nechyběly mezi nimi ani tři ženy. Závodníkům i divákům přálo počasí. V sobotu sice v jednu chvíli zkropil dráhu déšť, trval ale jen krátce a nebyl nijak vydatný. V neděli už napínavé souboje na dráze ozařovaly teplé sluneční paprsky.

    17. 7. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Smrž Academy pro budoucí závodníky má v Mostě první žáky

    Projekt Smrž Academy pro začínající adepty silničních motocyklových závodů ve věku od pěti do 12 let má vedle základny v Českých Budějovicích od letošního roku pobočku také na mosteckém autodromu. Ve středu zde motocyklový jezdec a účastník šampionátu Alpe Adria ve třídě Superstock 1000 Tomáš Zajíc a Martin Smrž, který je spoluzakladatelem akademie, přivítali první zájemce.

    18. 5. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Minibikové týmy mohou na autodromu testovat techniku

    Mostecký autodrom nabízí další novinku. Na dvoukilometrovém malém okruhu s asfaltovým povrchem v areálu polygonu mohou otestovat techniku minibikové týmy. Premiérovým termínem celodenního testování je pondělí 8. května. Zájemci se mohou přihlásit na tel. čísle 702 143 084 nebo e-mailové adrese rakova@autodrom-most.cz, více informací získají zde.

    3. 5. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Víkend plný motoskijöringu

    Sobotní závod "Orion Shiva KTM Cup 2017“ se jel na tradiční trati v Horním Městě u Rýmařova. V neděli se pak závodilo na v Klášterci nad Orlicí. Ve skvělých sněhových podmínkách se pořadatelům po oba dni podařilo připravit kvalitní, rychlé tratě. Sobotní závod trochu komplikovala mlha, která se po pátečním slunném dni snesla na trať v Horním Městě. Počasí tak nepříznivě ovlivnilo počty diváků. V neděli se však kláštěrečtí fanoušci nenechali odradit a kolem tratě sledovala závody snad tisícovka, chvílemi hodně hlasitých diváků.

    3. 2. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Bratři Šrolerové ovládli závod v Letohradě

    Dostatek sněhu, kvalitně připravená rychlá trať, více jak tisícovka diváků, plné parkoviště závodních strojů, tak to byl první závod Orion - Shiva KTM Cup v motoskijöringu. Po dlouhých šesti letech, kdy letohradským pořadatelům nepřálo počasí, se v neděli 15.1. vrátil na trať „U koupaliště“ mistrovský motoskijöring. 

    19. 1. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Českým jezdcům seriálu Alpe Adria se na mosteckém okruhu dařilo

    L. PešekÚspěch tuzemských jezdců příjemně okořenil pokračování seriálu motocyklových závodů Alpe Adria European Championship, které hostil o víkendu mostecký autodrom. Na sever Čech se sjelo na 200 jezdců z patnácti evropských zemí, Češi se v silné konkurenci neztratili. V prestižní kategorii Superbike si po druhém místě v sobotním závodu spravil v neděli chuť náš nejúspěšnější jezdec v novodobé historii Lukáš Pešek. Druhý závod vyhrál s přehledem, přičemž nebýt předčasně ukončeného sobotního závodu, bral by nejspíš dubl.

    20. 7. 2016 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Lukáš Kvapil absolvoval Merzouga Rally

    KvapilLukáš Kvapil, motocyklista týmu KM Racing a člen Dukly Praha splnil svá předsevzetí, úspěšně absolvoval závod dakarské série Merzouga Rally a kvalifikoval se tak na Rallye Dakar 2017. Podmínkou pořadatele bylo, aby Lukáš absolvoval marockou rally v PRO kategorii, což se mu podařilo. Jel na jistotu a v cíli skončil na 48. místě ve své skupině, celkově dojel 69. I přes zdravotní problémy, které ho pronásledovaly po celý závod, dokázal, na rozdíl od mnoha dalších nováčků, napoprvé náročnou rallye bez problémů dokončit. Nicméně, Merzouga Rally byla jednou z nejtěžších zkoušek, jeho dosavadní závodní kariéry. Z Maroka si Lukáš přiváží neocenitelné zkušenosti.

    30. 5. 2016 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Výcvik pod dohledem profesionálů lákal na autodrom

    motoPrvní letošní kurzy zvládání bezpečné jízdy na motocyklu v areálu mosteckého autodromu si nenechalo ujít 33 vyznavačů a milovníků jednostopých vozidel. Trénink FOR MOTO s Mírou Lisým absolvovalo 15 motocyklistů, dalších 18 se přihlásilo do kurzu The Moto Camp 2016, který společnost AUTODROM MOST pořádá ve spolupráci s časopisem MOTOCYKL. Oběma akcím navíc přálo počasí, všichni proto odjížděli z Mostu spokojeni.

    25. 4. 2016 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Motoskijöringu letošní zima nepřála

    foto: V. SýkoraVyhlášení mistrů v motoskijöringu 2016.
    Vzhledem k letošní nepovedené zimě byli vyhlášeni letošní mistři ČR na základě výsledků jednoho jediného závodu v jihočeských Chotčinách 24.1.2016. Mistry se tak stali Josef Mńuk s Filipem Langerem, kteří tak navázali na úspěšnou sezónu 2013, kdy rovněž získali mistrovský titul.

    28. 2. 2016 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Přijďte se podívat, jak auta a motorky létají

    FMXMartin Macík zve všechny příznivce silných strojů na nejstarší evropskou freestylovou motokrosovou akci FMX Gladiator Games, která proběhne 24. 10. v O2 aréně v Praze. 
    Show se letos odehraje už po patnácté. Minulé ročníky vždy přinesly výjimečné zážitky, salta na motocyklech Harley Davidson, sněžném skútru a také jezdce, kteří jsou ochotní jít až za hranice svých možností. 

    22. 10. 2015 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • 2. ročník Prague Harley Days se blíží

    HD

    2. ročník Prague Harley Days se blíží! Už 4. a 5. září ožije pražské holešovické výstaviště v rytmu silných strojů Harley-Davidson a nejen jich.  Oba dva dny prvního zářijového víkendu se ponesou v duchu zábavy pro celou rodinu. Speciální dětská zóna, česká premiéra prvního elektrického stroje H-D LiveWire, koncerty, galavečer thajského boxu, masáže, vizážistická show, výstava více jak 100 motocyklů a pak samozřejmě spanilá jízda Prahou – takové budou letošní Prague Harley Days.

    2. 9. 2015 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Dvořák zabojuje o evropského mistra v MUAY THAI

    Muy ThayHlavní večerní program prvního dne letošních Prague Harley Days je znám, a to včetně jeho hlavních hvězd. Souboj o profesionální evropský titul WMC v MUAY THAI spolu svedou Lukáš „Fuki“ Dvořák a Lorenzo Domenichini. „Bojovat se bude v kategorii do 86 kg,“ upřesňuje Jaroslav Vavřina, pořadatel Prague Harley Days, které se konají v prostorách holešovického výstaviště 4. – 5. září 2015. Držitelé iBOD karet mají vstup na celou akci zdarma! „Prague Harley Days patří mezi čtyři oficiální akce, které se letos v Evropě konají. Kromě typických motorkářských záležitostí jakými jsou spanilá jízda, rozsáhlá výstava historických i současných modelů H-D nebo soutěž o nejhezčí motocykl, jsme přichystali i opravdové lahůdky. Tou páteční je rozhodně galavečer MUAY THAI s mistrovským zápasem,“ prozrazuje detaily Vavřina.

    15. 8. 2015 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Prague Harley Days jako kvalifikace na F1

    Harley DavidsonPrvní zářijový víkend rozezvučí holešovické výstaviště typické dunění harleyů. Organizátoři Prague Harley Days zveřejnili další atraktivní bod programu – Bikerské hry. V rámci letošních Bikerských her jsou vypsány dva otevřené závody. „Soutěží se o to, kdo projede vytyčenou trasu bez dotyku země nohou,“ prozrazuje Kamil Bernard, organizátor závodu. „Připraveny budou dvě kategorie – Public a H-D. Hlavní výhra v obou kategoriích je čtyřdenní zájezd pro dvě osoby na velkou cenu Formule 1 v Monaku 2016.“ Kvalifikace Bikerských her začíná v pátek 4. září 2015 ve 12 hodin.

    3. 8. 2015 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Pavel "Kuba" Kubíček chce zdolat na Harey-Davidson endurove nebe

    Harley DavidsonPavel „Kuba“ Kubíček, spolumajitel pražského dealerství Harley-Davidson se rozhodl rozloučit se svojí sportovní kariérou opravdu grandiózním způsobem. Ve svých 51 letech pojede na harleyi pověstné Erzberg Rodeo. Bude to jeho premiéra a derniéra zároveň. Pikantní je, že údajně na Erzbergu (top endurový závod) Harley-Davidson ještě nikdy nestartoval. Pavel Kubíček pojede svém pověstném H-D XR 1200, které je ve žlutobílém provedení. Až na několik úprav  se jedná o původní originální sériový stroj.

    3. 6. 2015 | Rubrika: Motorsport - motocykly


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.