Motorsport - motocykly

  • Ježka s Hanikou a Barrierem v Suzuce nezastavil ani tajfun

    Český tým Mercury Racing navzdory rozmarům počasí v japonské Suzuce vybojoval 14. místo v legendárním osmihodinovém závodě. Díky němu si v celkovém pořadí vytrvalostního mistrovství světa udržel skvělé 5. místo a stal se zároveň nejúspěšnějším nezávislým týmem šampionátu! Brněnský jezdec Ondřej Ježek, který tým Mercury Racing posílil po svém konci v MS Superbike, se připojil ke kolegům Karlu Hanikovi a Sylvainu Barrierovi a díky obrovskému nasazení se podařilo cenný výsledek vybojovat i navzdory tajfunu, který výrazně znesnadnil jak předstartovní přípravu, tak samotný průběh závodu.

    1. 8. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Bomba! Jakub Kornfeil na Sachsenringu sedmý!

    Kvalifikace na Velkou cenu Německa byla pro českého závodníka ve třídě Moto3 Jakuba Kornfeila velkým zklamaním. Start z jednadvacáté pozice nebyl slibným východiskem pro trať, kde není úplně snadné předjíždět. V závodě ale Jakub ukázal obrovskou bojovnost a zabodoval!

    17. 7. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Krásná stíhačka a top 5!

    Na startovním roštu Velké ceny Holandska stál Jakub Kornfeil až jako třiadvacátý. Přestože kvalifikace nebyla špatná, o postavení na startu českého jezdce rozhodla penalizace, která  znamená ztrátu mnoha pozic. Po dechberoucím výkonu v závodě se Jakub Kornfeil dokázal propracovat až do nejlepší pětice a odváží si cennou porci bodů.

    2. 7. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Jakub Kornfeil po Velké ceně Katalánska

    Jediný český zástupce ve třídě Moto3 Jakub Kornfeil zažil při Velké ceně Katalánska víkend plný turbulencí. Po excelentních volných trénincích následovala nepodařená kvalifikace a víkend pro Jakuba skončil také nešťastným průběhem závodu.

    18. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Hořké Mugello Jakuba Kornfeila

    Velká cena Itálie 2018 na okruhu v Mugellu zůstane v paměti Jakuba Kornfeila zapsaná jako extra nepodařená. Náš závodník měl skvělé volné tréninky. V kvalifikaci se mu ale nevedlo a stejné to bylo bohužel také v závodě.

    4. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Když to nevyjde...

    Jakub Kornfeil se po Velké ceně Francie těšil ze skvělé kvalifikace, slušného výsledku v závodě a také velkého zájmu fanoušků a médií díky svému dnes už legendárnímu skoku. Před Velkou cenou Itálie na okruhu v Mugellu se mu pak dostalo velké pocty, když vedení závodního oddělení továrny KTM předalo našemu jezdci podepsaný dres trojnásobného mistra světa v motokrosu Jeffreyho Herlingse, který rovněž startuje s číslem 84.

    2. 6. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Superbiky: Ježek si do Donington Parku veze tágo

    Ondřej Ježek včera odletěl do Velké Británie, kde se o víkendu odehraje šestý podnik letošního mistrovství světa superbiků. „Donington Park beru jako generálku před následujícím brněnským závodem. Stále věřím, že se týmovým mechanikům podařilo udělat další krok k ideálnímu seřízení motorky,“ říká Ondřej, který neztrácí chuť poprat se o další body. V Donington Parku to bude zase o kousek náročnější, protože několik jezdců získalo divokou kartu, takže na startu bude tentokrát připraveno 24 závodníků. Přesto Ondřeje neopouští dobrá nálada, kterou si chystá ještě vylepšit, proto si do cestovního zavazadla přibalil kulečníkové tágo. „Anglie, tady to bez snookeru nejde. Před závodem to bude ideální relax,“ plánuje Ondřej Ježek.   

    24. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • WSBK: Ondřej Ježek si z Imoly veze další bod

    Ondřej Ježek, jediný český reprezentant v MS superbiků, v Imole zajel zatím nejlepší kvalifikaci letošní sezóny a získal další bod. Během testování nového motoru se však jezdec týmu Guandalini Racing i tentokrát musel popasovat s technikou. Po výměně motoru se nepodařilo na Yamaze optimálně seřídit elektroniku, což výrazně snížilo ovladatelnost motorky. Současně během sobotního závodu Ondrovi, počtvrté během závodního víkendu, praskl výfuk. I přesto v prvním závodě dojel 18, ve druhém nedělním skončil 15. Ondřej věří, že získané zkušenosti tým využije pro zlepšení výkonu jeho stroje před dalším závodem v Doningtonu. Se třemi body je Ondra aktuálně na celkovém 22. místě.            

    14. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Superbiky míří do Imoly, Ježek otestuje nový motor

    Ondřej Ježek, jediný český jezdec v prestižním seriálu mistrovství světa superbiků, už se připravuje na závodním okruhu v Imole, kde bude o víkendu bojovat o další cenné body v celkovém hodnocení. Pomoci by mělo několik vylepšení jeho závodního stroje, včetně nového motoru. Aktuálně je Ondřej po 8. z 26 jízd na 21. místě a věří, že technické trampoty, se kterými se potýkal v úvodu série, už mechanici jeho týmu Guandalini Racing zkrotili a v Imole si konečně pořádně zazávodí.

    12. 5. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Yamaha vstupuje do světa trialu s elektrickým motocyklem TY-E

    Yamaha Motor Co., Ltd. pokračuje ve svém revolučním tažení. Na jarní motocyklové výstavě představila fascinující tříkolový motocykl Niken slibující špičkové jízdní vlastnosti v zatáčkách, aby pár dní na to ohlásila svůj vstup do segmentu elektrických motocyklů. Model TY-E je výsledkem práce speciálního vývojového týmu Yamahy „Evolving R&D“, jehož inženýři se mohou v rámci části svého úvazku věnovat inovátorským projektům.

    28. 3. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Yamaha zve na Motosalon do Brna!

    Každoroční jarní start do jednostopé sezony se letos odehraje na brněnském výstavišti, které 8. – 11. 3. 2018 otevře své brány tradiční motocyklové výstavě Motosalon. Také letos bude Yamaha přitom a na svém stánku v hale F představí fanouškům kompletní modelovou paletu motocyklů a tři středoevropské premiéry: futuristický tříkolový stroj Yamaha Niken, přepracovaný prodejní šlágr MT-07 a letošní cestovatelskou novinku Tracer 900 GT. Chybět nebude ani závodní speciál MotoGP Valentina Rossiho.

    7. 3. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Ježek vyjíždí do sezóny na Yamaze a s novým týmem

    Český jezdec Ondřej Ježek vstupuje do své druhé sezóny mistrovství světa superbiků na stroji Yamaha YZF – R1, který je nejvyspělejším sériově vyráběným motocyklem této značky. A tím novinky našeho osmadvacetiletého jezdce zdaleka nekončí. Před novou sezónou Ondra změnil také tým. Na závodní dráhu vyjede pod křídly stáje Guandalini Racing Yamaha. Moc se těší na 8.-10. června, kdy se jeden ze závodů série WSBK uskuteční v Brně. „V Brně jsem doma. Určitě se mi tu pojede lépe a těším se na fanoušky. Takové nikde jinde nenajdete,“ vzkazuje Ježek. Jeho příznivci tak budou mít příležitost svého favorita patřičně podpořit a zároveň se divákům v Brně představí světová špička soutěže.        

    23. 2. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Nová YZ65 startuje závodní nadšení mladých jezdců

    Už pět desetiletí dominuje v motokrosových soutěžích řada vítězných závodních motocyklů YZspolečnosti Yamaha. Od chvíle, kdy tato značka zvítězila na prvním motokrosovém mistrovství světa v roce 1973, dosáhly stroje YZ společnosti Yamaha vítězství ve všech hlavních mezinárodních kategoriích.

    21. 2. 2018 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • Yamaha představuje nové modely pro rok 2018

    Závodění není pro společnost Yamaha vedlejším produktem její hlavní činnosti. Závodění je neoddělitelnou součástí její DNA. Bohatá  historie   značky   Yamaha   na  závodech   šampionátu   Grand   Prix   začala   před   šedesáti   lety a v současné době pokračuje v podobě úchvatných továrních motocyklů YZR-M1 MotoGP. Filozofie inspirovaná závody dává společnosti Yamaha schopnosti, znalosti a odhodlání tvořit výjimečné stroje.

    17. 11. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly

  • All Ride Show a Yamaha v holešovické Továrně

    Fanoušky motocyklů, stylových přestaveb a dobré hudby potěší 27. – 31. 10. akce All Ride Show, která se uskuteční v holešovické Továrně. Druhý ročník výstavy přestaveb nabídne precizně upravené motocykly z našich i zahraničních dílen, nad kterými zaplesá srdce každého milovníka rychlých strojů. Na své si přijdou i příznivci značky Yamaha, která zde předvede své 3 zástupce, modely XSR700, XSR900 a SCR950. Ty jsou pro vyznavače přestaveb přímo stvořené, protože nabízejí obrovské množství originálního příslušenství a návštěvníkům výstavy ukáží, že každý jezdec může svému stroji vtisknout osobitou podobu a moderní techniku oživit originálním retro vzhledem.

    28. 10. 2017 | Rubrika: Motorsport - motocykly


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.