Míčové sporty

  • ČP juniorů a juniorek - Sokolák

    Beach Club Brno pořádal 3.7.2018 na Sokolském koupališti Český pohár juniorů a juniorek. Turnaje se zúčastnilo 16 dívčích a 9 chlapeckých týmů. Během středečního slunečného a velmi teplého počasí byly k vidění velmi kvalitní zápasy. 

    5. 7. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Elitní evropské kluby změří síly na Bučovice Blind Football Cup

    Mezinárodní turnaj Bučovice Blind Football Cup 2018 se letos stane soubojem špičkových evropských klubů. Vůbec poprvé se v Bučovicích objeví španělský tým Santagadea ONCE Madrid. Reprezentační tým Španělska, do něhož patří i někteří madridští hráči, sbírá úspěchy na paralympijských hrách a mistrovstvích světa ve futsalu pro nevidomé. Kromě nich se turnaje zúčastní dalších sedm družstev, mimo jiné i poslední dva vítězné celky bučovického turnaje, obhájce Five-a-side Anderlecht z Belgie a vítěz z roku 2016, anglický Worcester Blind Football Club. O vítězi se rozhodne během víkendu 30. 6. až 1. 7. 2018.

    28. 6. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Plážový volejbal na Sokolském koupališti v Brně

    O víkendu 23.-24.6.2018 proběhlo v Brně MČR U22 v plážovém volejbalu. 16 nejlepších párů mužů i žen přijelo bojovat o titul mistra ČR. V nejkrásnějším areálu v Česku jsme se snažili zabezpečit hladký průběh celého mistrovství a vytvořit hráčům a hráčkám co největší pohodu, aby mohli podat co nejlepší výkony. Domácí oddíl Sokola Brno I zajistil podavače, zapisovatelky, hrabače a místní hospoda navařila dobré obědy. Také počasí nám přálo, a i přes lehké ochlazení, se nám vyhnuly přeháňky a vysvitlo nám i sluníčko.

    26. 6. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Český Pohár juniorů a juniorek Sokolák

    Ve dnech 4.-6.5.2018 se uskutečnil první z turnajů Českého Poháru/Župní Přebor juniorek a juniorů v beach volejbalu v sezóně 2018. V pátek se rozehrála kvalifikace pro Český pohár juniorek, kde 7 dvojic bojovalo o 6 postupových míst. V sobotu pak následoval turnaj juniorek pro 16 dvojic v modelu „H16m-skup". Celý turnaj se odehrál za krásného a slunečného počasí. 

    8. 5. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Víkendová série proti mladým puškám

    Dračí áčko čeká v pátek od 19 hodin na MBS utkání proti Třebíči Nuclears, která je aktuálně na čtvrtém místě v tabulce a je proto velkým překvapením celého ročníku. Za zmínku stojí ale fakt, že z jedenácti utkání, které Třebíč absolvovala, bylo deset se spodní čtyřkou tabulky. Jediný zbylý zápas hrála právě proti Drakům, ve kterém prohrála 7:9. Ve vzájemných soubojích z loňského ročníku si vedou lépe Draci 0:1, 9:0, 2:1, 9:0 a pohárový výsledek z finále 3:2.

    3. 5. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Brno doma získalo třetí korfbalový titul v historii

    Brněnští korfbalisté ve finále proti Českým Budějovicím od začátku diktovali tempo hry a nebylo pochyb, kdo je na hřišti pánem. Po výhře 22:15 slaví Korfbal klub třetí titul v historii oddílu. „Beru to jako náplast za loňskou sezonu. Letos jsme od začátku šli za tím, že chceme titul zpět,“ vyprávěl po finále v maloměřické hale Jakub Máša, dojatý trenér domácích hráčů.

    29. 4. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Hvězda MLB Cal Ripken navštíví Českou republiku

    Říká se mu „Iron Man“ a patří mezi nejzářivější hvězdy Major League Baseball a světového sportu. Cal Ripken jr. je proslulý neuvěřitelným rekordem, když odehrál 2632 zápasů za sebou! S týmem Baltimore Orioles vyhrál v roce 1983 Světovou sérii. Legenda a neskutečný dříč bude od 21. dubna týden v České republice! V průběhu svého pobytu se Cal Ripken bude věnovat dětem při tréninkových lekcích, s přednáškou vystoupí před českými trenéry a zúčastní se veřejných diskusí o baseballu a sportu obecně.

    19. 4. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Brňané vezou po „anglické vendetě“ evropský bronz

    Snili o medaili a mají ji. „Na víc asi nebylo, oba soupeři před námi byli lepší,“ uznává férově brněnský korfbalista Ondřej Fridrich po třetím místě jeho týmu na evropském turnaji Europa Shield. Korfbal klub Brno v souboji o třetí příčku oplatil v portugalském městě Odivelas anglickému Norwichi porážku ze základní skupiny a po výhře 17:12 slaví cenný bronz. „Velká spokojenost,“ dodává Fridrich.

    31. 1. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • V lize to brněnským korfbalistům skřípe

    Turnaj druhé garnitury, kde je však mnohem větší šance na celkovou výhru. To se dá říct o mezinárodním Europa Shieldu, který od pátku do neděle čeká na brněnské korfbalisty. Na akci startuje osm evropských celků, účast mají zapovězenou týmy z Nizozemska a Belgie, tedy dvou korfbalových velmocí. Brňané předešlé tři roky absolvovali nejprestižnější Europa Cup, po loňském druhém místě v extralize však letos účast na turnaji mistrů oželí. „Nebereme to tak, že jedeme na horší turnaj, těšíme se stejně. Máme větší šanci na úspěch a očekávám pěknou akci,“ vyhlíží brněnská kapitánka Eliška Jonáková.

    24. 1. 2018 | Rubrika: Míčové sporty

  • Sedmý mistrovský titul pro Prague Black Panthers

    Ve XXIV. Czech Bowl, tedy finále Bitters ligy 2017, nejvyšší soutěže v americkém fotbalu, se utkali Prague Black Panthers a Ostrava Steelers. Za vytrvalého deště se na pražském stadionu Viktoria Žižkov podařilo týmu Black Panthers porazit soupeře v poměru 28:0. 

    26. 7. 2017 | Rubrika: Míčové sporty

  • Český Krumlov po 70ti letech zažije utkání v americkém fotbale

    dobový snímekAkcí připomínajících 70. výročí konce 2. světové války a první poválečné okamžiky je nepočítaně, ovšem ta, která se o víkendu 26. – 27. září odehraje v Českém Krumlově, patří k nejunikátnějším. Fotbalový stadion FK Slavoj Český Krumlov se stane dějištěm utkání v americkém fotbale v podání amerických vojáků. Stejně jako před 70ti lety, v září 1945, kdy se na louce u Vltavy v Českém Krumlově hrál jeden z prvních poválečných zápasů  ligy amerického fotbalu armády Spojených států a vůbec první zápas amerického fotbalu v Československu. V roce 1945 proti sobě stála 94. pěší divize a 22. sbor Armády USA, v sobotu 26. září se utká armádní celek USA s letošními obhájci titulu české ligy mužstvem  Prague Black Panthers. Součástí akce Svoboda a sport bude v neděli 27. září historicky první fotbalové střetnutí výběrů americké a české armády.

    8. 9. 2015 | Rubrika: Míčové sporty

  • Český tým skončil na lakrosovém MS čtrnáctý

    laxV posledním našem zápase mistrovství, ve kterém se hrálo o třinácté místo, náš tým bohužel podlehl Finsku, a obsadil tak čtrnácté místo z 38 účastnických zemí. Finové většinu zápasu vedli, na začátku poslední periody dokonce o sedm branek, a pokus o zvrat zápasu v poslední periodě se našemu týmu nepodařil, i když výrazné vedení Finů se nám zmenšit povedlo.

    21. 7. 2014 | Rubrika: Míčové sporty

  • Za vítězství nad Švýcary jsme zaplatili ztrátou dvou hráčů

    laxV dnešním brzkém ranním zápase jsme se se český tým utkal s nám dosud nepříliš známým soupeřem, a to se Švýcarskem. I když utkání začalo pro naše barvy příznivě, dvěma góly Skály a Došlého v první čtvrtině, bylo jasné, že se nemůžeme předčasně radovat. Češi přece jen působili v šestém utkání v sedmi dnech poněkud unaveně a pohyb v útoku nebyl tak rychlý, jak by měl být.

    18. 7. 2014 | Rubrika: Míčové sporty

  • Únava vykonala svoje

    laxČeský tým přes dobrý výkon prohrál v dnešním zápase s Irskem 10:12, a propadl se tak do oblasti mezi třináctým a patnáctým místem. Utkání s Irskem začalo pro naše barvy velmi dobře, Jonathan Munk dominoval na prvních třech rozhozech a útok získanou vyhodu přetvořil do vedení 3:0. Irové se však ještě v první čtvrtině dokázali dotáhnout na rozdíl jediné branky.

    17. 7. 2014 | Rubrika: Míčové sporty

  • Německý tým byl nad naše síly

    laxPondělí přineslo první zápasy rozřazovací fáze mistrovství mezi vítězi základních skupin. Náš tým se potkal s
    Německem, soupeřem, kterého jsme od roku 1997 neporazili. Přes počáteční dvojnásobné zaváhání skončila díky brankám Došlého a Noska první perioda smírně stavem 2:2. Dál jsme bohužel tahali za kratší konec, našemu útoku se přestalo dařit pronikat soupeřovou obranou a ve druhé, a na začátku třetí periody Němci vsítili tři branky. Následně sice Skála zkorigoval stav na 3:5, pak ale stříleli opět Němci. V posledních sekundách třetí periody ještě Nosek vykřesal jiskřičku naděje gólem po dálkovém pasu, před poslední dvacetiminutovkou jsme tak prohrávali o čtyři branky 4:8. Poslední perioda bohužel nebyla na branky příliš úrodná, oba týmy vstřelily právě jednu. Na konci zápasu byl na výsledkové tabuli stav 5:9.

    15. 7. 2014 | Rubrika: Míčové sporty


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.