Motorsport - Offroad a rally

  • OffROAD Maraton: Janovice nad Úhlavou 2018

    Třetí díl OffROAD maratonu opět přivítala vyprahlá trať. Přestože do České republiky v týdnu před závodem přišel tolik očekávaný déšť, do Janovic nad Úhlavou se ho mnoho nedostalo. Motorkáři, čtyřkolkáři a autaři tak opět soutěžili v oblacích prachu. Z nich ve dvou stopách prorazil cílovou pásku jako první Juraj Varga, v jedné stopě Jiří Kelich. Mezi buginami exceloval Andy motors racing, který o tři kola porazil zbytek závodního pole. Nadvládu bugin na celkovém čtvrtém místě rozbil vítěz speciálů nad dva litry KB System offroad team a hned za ním Autocentrum Luňák, zlatý mezi speciály do dvou litrů. Amatéry vyhrál West Bohemia racing.

  • Dakar 2019: Macík s Brabcem komentují novou trasu

    Martin Macík a Jan Brabec, členové týmu Big Shock Racing, byli hodně překvapení, když dnes organizátoři Rallye Dakar odtajnili novou trasu. 100 % Peru = 100 % Dakar. „Už pár dní kolovaly zaručené informace, kudy se pojede, ale nakonec se vyplatilo počkat. Je to venku, nikdo to nečekal, 100% Peru pobavilo. Těšíme se na písek, i když nás trochu mrzí, že budou chybět Argentina a Bolívie. Trať bude trochu jednotvárnější,“ komentuje první zprávy Martin Macík, nejúspěšnější český závodník minulého ročníku. Každopádně, jezdce čeká 12 dní, které se odehrají zejména v poušti a z této informace už se dá mnohé vyčíst.

  • Martin Prokop na skvělém pátém místě v Qatar XC Rally 2018

    Martin Prokop s navigátorem Davidem Pabiškou dokončil Qatar Cross Country Rally 2018, čtvrtého závodu MS v crosscountry rally na výborném pátém místě celkové klasifikace. Průběh soutěže nejlépe ukáže sám pilot Martin Prokop ve videu a fotoreportáži.

  • Mokřady v oblacích prachu tvrdě prověřily offroaďáky

    Nezvykle suchý jarní závod zažili motorkáři, čtyřkolkáři a autaři na Pístovských mokřadech u Jihlavy. Oproti loňsku se sice povedlo natáhnout delší trať a zařadit žádanou rovinku, ale vyprahlý povrch všechny přítomné potrápil tunami prachu. Z nich nakonec vítězně vzešli motorkář Jaroslav Chládek a čtyřkolkář Martin Miřejovský. Auta byla zejména soubojem bugin. Prvenství vybojoval Selm Morava racing jen dvě minuty před Aroma Gold teamem. První letošní zlato v kategorii nad dva litry získalo Offroad centrum Jase, do dvou litrů se opět dařilo Autocentru Luňák.

  • MP-SPORTS s pilotem Martinem Prokopem vítězí v Abu Dhabi

    Martin Prokop se stal vítězem Abú Dhabi Desert Challenge rallye a po třetím závodu Světového poháru v cross country rallye vede průběžné pořadí. Vedle zkušeného Martina Prokopa se na horké sedadlo navigátora poprvé posadil David Pabiška, kterého jsme doposud znali jako motocyklového závodníka. 

  • OffROAD Maraton 2018 opět odstartoval s rekordní účastí

    Krásné jarní souboje se odehrály v sobotu 24. března na prvním dílu 19. ročníku OffROAD Maratonu v Šiklově mlýně na Vysočině.  Do areálu westernového městečka se sjela rekordní účast offroadových strojů. Otevírák sezony je vždy velmi  žádaný,  což potvrdilo 21  aut, přes 100  čtyřkolek a 250 motorek. Jednostopé stroje byly rozděleny na dvě rozjížďky, aby si trať užily bezpečně a s dobrým pocitem ze závodění. Zároveň se závod ze dvou hodin zkrátil na 1,5 hodiny, aby změna harmonogramu příliš neovlivnila následné starty. Absolutními vítězi se stali motorkář David Matocha (M-Tour racing) a teprve 14letý čtyřkolkář Jan Zderčík (Hoffer quad racing team). Automobily celkově ovládla bugina Quadservis Špak - Vimek Racing Teamu, mezi „velkými auty“ se nejlépe dařilo Wings teamu s Broučkem, vítězi speciálu nad dva litry.

  • Macík rozehřál Sosnovou

    Ani mrazivé počasí neodradilo tisíce fanoušků Dakaru zúčastnit se setkání v Sosnové. Členové týmu Big Shock Racing si užili se svými příznivci spoustu srdečných setkání a také se návštěvníkům akce postarali o nové zážitky. Poprvé od chvíle, kdy se týmové závodní stroje vrátily z Jižní Ameriky, Martin Macík provětral Frantu, svůj dakarský speciál, který celý den po autodromu vozil odvážné fanoušky. Chyběl jen Honza Brabec, který se zraněním skončil v brněnské nemocnici. Ale na úterní ostravské i středeční pražské besedě bude sestava opět kompletní.  

  • Macík a Brabec začali přípravy na Dakar 2019.

    Sotva se Martin Macík a Jan Brabec ze sedlčanského týmu Big Shock Racing dospali po návratu z Rallye Dakar 2018, začali spřádat plány pro další ročník nejnáročnějšího závodu na světě. „Letošní Dakar dopadl nad očekávání dobře, páté místo mezi kamiony a nejlepší české motorkářské umístění potěšilo. Ale rozhodně neplánujeme usnout na vavřínech. Už teď probíhají přípravy na Dakar 2019,“ říká Martin Macík. A Jan Brabec dodává: „Během letošního Dakaru nám hodně pomohli i fanoušci, kteří s námi překonávali náročné situace. Snažili jsme se pro ně Dakar dokumentovat a prostřednictvím fotek, videa nebo živých vstupů zachytit reálnou atmosféru během závodu. To mělo velký ohlas a chceme stejně pokračovat i dál. Pro fanoušky jsme vymysleli aktivity, které s námi během příprav mohou absolvovat.“

  • Martin Prokop - Dubai International Baja 2018

    Druhý závod MS v crosscountry rally. Ze zmrzlého Ruska zpět do horka a písku...

    Martin Prokop s Janem Tománkem dokončili na čtvrtém místě celkové klasifikace. Prohlédněte si velkou fotogalerii z Dubai International Baja, druhého závodu MS v crosscountry rally.

  • Zásadní momenty Dakaru 2018 Martina Macíka

    Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik Michal Mrkva vybojovali výborné celkové 5. místo na letošní Rallye Dakar, když jejich žlutý Liaz Franta dojel v poslední etapě druhý. A zajistili tak v nejnáročnějším závodu na světě náš největší úspěch. Nováček v dálkových soutěžích, Jan Brabec, dojel na 39. pozici a stal se nejlepším českým zástupcem v kategorii motocyklů. Big Shock Racing tak dokázal, že i menší profesionální tým zvládne velké věci. Rozhodující je kvalitní příprava, dobré zázemí a sehraná parta, kterou spojuje společné nadšení. Na které momenty letošního Dakaru Martin s Honzou nezapomenou?

  • Ollie první Češkou v cíli Dakaru

    Čtyřkolky značky Yamaha pokračovaly i na jubilejním 40. ročníku Rallye Dakar v neuvěřitelné jízdě a znovu vítězily. Cíl v Córdobě viděli všichni tři čeští zástupci na strojích Yamaha, Olga Roučková se dokonce zapsala do historie české účasti na legendární soutěži, když dojela závod jako první Češka a zároveň si přivezla beduína za třetí místo v ženské kategorii.

  • Kvapil se chce na Dakar Rallye 2019 vrátit na čtyřech kolech

    Motocyklový závodník Lukáš Kvapil má za sebou Dakar Rallye 2018, které se účastnil s vozy z Mototechny v rámci doprovodného media týmu, aby bezprostředně po jejím skončení nabídl prostřednictvím reportáží pohled do zákulisí a pocity jezdců. Na příští sezónu se však chce vrátit zpět do role závodníka, a tak je aktuálně ve hře několik variant dvoustopých speciálů.

  • Dakarské střípky Lukáše Kvapila

    Loni stál na startu Dakar Rallye jako motocyklový závodník, letos jako media tým zprostředkovávající zážitky a pohled z druhé strany, na který se budou moci diváci těšit jen krátce po skončení Dakaru. A o další rok později, kdo ví? Člověk míní, Bůh mění, každopádně plány Lukáše Kvapila jsou pro letošní rok jasné. Kvalifikovat se na Dakar Rallye 2019 opět jako závodník, tentokrát však dvoustopého speciálu. Až rok 2018 a následující týdny a měsíce ukážou, zda si Lukáš splní další sen a skutečně se v následujícím roce postaví na start legendární rallye v závodních barvách a zda za volantem automobilu nebo přímo kamionu. Zpět však k přítomnosti a Dakar Rallye 2018! Jen před pár dny skončil letošní ročník této slavné rallye, možná dokonce nejtěžší ročník v celé historii.

  • Dakar, jak má být.

    Letošní 40. ročník závodu Rallye Dakar se vrátil ke svým kořenům. Byl drsnější, nebezpečnější a šílenější, než všichni očekávali. Jeho náročnost dokresluje i počet závodníků, kterým se nepodařilo projet cílem. Bylo jich více než polovina a svou misi nedokončilo také mnoho favoritů. Bivaky v posledních etapách nikdy nebývaly tak prázdné. O to cennější je úspěch, kterého se podařilo dosáhnout jezdcům sedlčanského týmu Big Shock Racing. Pilot Martin Macík, navigátor František Tomášek a mechanik Michal Mrkva vybojovali výborné 5. místo, když jejich žlutý Liaz Franta dojel v poslední etapě druhý. A zajistili tak největší český úspěch na letošní Rallye Dakar. Nováček v dálkových soutěžích, Jan Brabec, dojel na 39. pozici a stal se nejlepším českým zástupcem v poli motocyklů. Big Shock Racing tak dokázal, že i menší profesionální tým zvládne velké věci. Rozhodující je kvalitní příprava, dobré zázemí a sehraná parta, kterou spojuje společné nadšení.

  • Ouředníček a Křípal v cíli nejtěžšího Dakaru

    Tomáš Ouředníček a David Křípal úspěšně zakončili jubilejní 40. ročník Rallye Dakar, který je hodnocen jako jeden z nejtěžších v celé historii tohoto prestižního závodu. Tým South Racing Central Europe zajel v poslední etapě 19. nejrychlejší čas a dovezl svůj Ford Ranger do cíle na celkové 33. pozici.


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.