Motorsport - Offroad a rally

  • Pískovna nekompromisně odstavila favority

    Šestý díl OffROAD Maratonu se uplynulou sobotu 22. září odjel poblíž Drnovic v okrese Blansko. Trať v místní pískovně a kolem ní také letos lehce zamíchala pořadím v tabulkách. Nepanovalo sice extrémní počasí, ale i tak se mnohým favoritům nedařilo. Na prvním místě absolutně se  ve srovnání   s letos odjetými podniky objevila nová jména: motorkář David Matocha (M-tour racing team), čtyřkolkář Marian Klíč (Crossracing team) a Polaris team s Marcelem Výchopněm za volantem buginy.

  • HATTRICK NA MISTROVSTVÍ EVROPY 2018 V TRUCK TRIALU

    Racing Team Avia Future jezdí pod záštitou CROSS CLUBU Přelouč. Bohumír Čáp z Přelouče (řidič) a Kateřina Ventluková ze Skoranova u Třemošnice (navigátorka) jako již jediná česká posádka se účastní mistrovství Evropy v TRUKC TRIALU. Jezdí s vozidlem Avia D31, ostatní konkurence s vozy Mercedes Unimog. V roce 2007 získává Racing Team Avia Future poprvé titul mistrů Evropy, poté následovala dlouhá řada druhých, třetích míst a až v roce 2016 se povedlo opět získat titul mistrů Evropy. Sezóna 2017 tomu nebyla výjimkou a titul mistrů Evropy si obhájili. Píše se rok 2018 a posádka znovu vyráží bojovat s evropskou konkurencí.

  • Martin Prokop v Polsku čtvrtý.

    Martin Prokop s Janem Tománkem dokončili Baja Poland na čtvrtém místě celkové klasifikace a v průběžném pořadí šampionátu jim patří aktuálně třetí příčka. 

  • Baja Poland: Macíkův kamion předjel většinu aut.

    Martin Macík z týmu Big Shock Racing zaznamenal na Baja Poland úctyhodný výsledek. Dojel jako 11. nejrychlejší automobil napříč kategoriemi, nevadilo mu přitom, že byl ve startovním poli jediným pilotem kamionu a soupeřil tak s osobními vozy a buginami, které zdárně nechával za sebou. Jan Brabec, motocyklista týmu, vybojoval perfektní 4. místo, a to i přes omyl organizátorů, kteří ho během hlavních sobotních etap neoprávněně potrestali za krácení tratě. Nebýt nešťastného zásahu pořadatelů do závodu, mohl být jeho výsledek ještě lepší. Z prestižního polského závodu, který je součástí světového poháru FIA cross country, si jezdci týmu Big Shock Racing přivážejí kromě dobrých umístění také neuvěřitelné zážitky. O dramatické momenty nebyla nouze na trati ani mimo ni.

  • Offroad maraton Vřesová: Jezdci závodili v prašném pekle

    Uplynulý víkend se rozjela druhá polovina sezony OffROAD Maratonu. Seriál vytrvalostních závodů motorek, čtyřkolek a aut tentokrát zamířil do Vřesové na Sokolovsku. Poprvé v historii zde absolvoval nejdelší offroadový víkend. Automobilové posádky změřily síly v 10hodinovce, motorkáři a čtyřkolkáři během čtyř hodin. Závody byly vysilující nejen svojí délkou, ale také vyprahlou tratí a v neděli i horkým sluncem. Souboj nejrychlejších bugin vyhrál Andy motors racing nad Quadservisem Špak – Vimek Racing teamem. Na nejvyšší stupeň se mezi speciály do dvou litrů vrátilo Autocentrum Luňák. Kategorii nad dva litry ovládl tým Bída s nouzí a největší pohár mezi Amatéry si odvezl West Bohemia Racing. Čtyřkolkáře dovedl do cíle Martin Miřejovský (Team Max 2), motorkáře Jaroslav Chládek (AV Motors enduro tým).

  • Společný hon na dakarského Beduína prodloužen o dva roky.

    Před nedávnem byla mezi v motoristickém světě vysoce váženými subjekty TATRA TRUCK a.s. a Buggyra Racing podepsána dvouletá smlouva o spolupráci, jejímž stěžejním bodem je úspěch na nejslavnějším dálkovém podniku planety Rallye Dakar.

  • Martin Prokop na Baja Aragon bronzový!

    Baja Spain Aragón 2018, sedmý závod MS v crosscountry rally byla další výzvou pro Martina Prokopa s Janem Tománkem. Po velkém boji dokončili tuto soutěž na třetím místě celkové klasifikace. Po výborném vstupu do závodu si udržovali vedení i v dvou etapách druhého dne, avšak v nedělní zkoušce se zejména vinou defektu propadli na bronzovou pozici.

  • Macík veze stříbro z Baja Aragon

    Tým Big Shock Racing o víkendu úspěšně zdolal závod Světového poháru cross country Baja Aragon. Posádka kamionu Liaz s pilotem Martinem Macíkem, který po nedávné operaci kolene ještě nestačil odložit berle, navigátorem Františkem Tomáškem a mechanikem Michalem Mrkvou i po několika výměnách proražených kol vybojovala výborné 2. místo. Jan Brabec, týmový jezdec na motocyklu, dojel v silné konkurenci do cíle jako 7. nejrychlejší.

  • Adepti Zlatého volantu - Úspěchy i rozpaky

    Dálkové terénní soutěže, především Rallye Dakar, jsou parádní disciplínou českého motoristického sportu. Také letos zde naši reprezentanti dosáhli velmi dobré výsledky, stejně jako při Africa Eco Race. Výhled pro sezonu 2019 je ale pro Rallye Dakar zatím trochu rozpačitý.

  • Africa Eco Race - The Race To Dakar

    Radost, opravdovost a vzájemnost, tak by se dala přeložit hesla, kterými v úterý 26. června 2018 v Praze na Václavském náměstí charakterizoval Jean-Louis Schlesser svůj závod Africa Eco Race 2019. Ředitel dálkového závodu, jehož cíl je stále v senegalském Dakaru, se v Praze objevil po dvou letech. Tehdy i teď mu byl při prezentaci unikátního pouštního dobrodružství zdatným sekundantem Tomáš Tomeček, český pilot kamionu Tatra, který se může pyšnit triumfem (jednou coby navigátor Karla Lopraise) a dalšími pódiovými umístěními jak na původní Rallye Paříž – Dakar, tak při Africa Eco Race.

  • Dobřanskou 24hodinovku ovládl Andy motors a KB System

    Nejtěžší závod terénních aut v Evropě 24 hours OffROAD Maraton Dobřany odjel svůj 21. ročník. Celkem 20 posádek svedlo uplynulý víkend náročné boje na bývalém vojenském tankodromu Šlovický vrch. Speciály i amatérské posádky opakovaně zdolávaly sedmikilometrovou trať s výjezdy, sjezdy, zatáčkami a brodem. Počasí jim přálo, bylo převážně pod mrakem s občasným drobným deštěm. Absolutní prvenství letos poprvé v historii patří Andy motors racing teamu s buginou, který ujel 133 kol (931 kilometrů) a o jeden průjezd kolem časomíry porazil stříbrný Quadservis Špak – Vimek racing team. „Klasická“ auta dovezl do cíle KB System offroad team, vítěz královské kategorie nad dva litry na pátém místě celkově. Červení se radovali z osmého dobřanského vítězství! Jejich ovace znásobilo zlato druhého týmového vozu, speciálu do dvou litrů, který po letošních velkých peripetiích konečně stál na  bedně  –  a  to  hned  na  nejvyšším  stupni  nejdelšího  klání.  Vítězný  pohár  v Amatérech získal West Bohemia racing. Celodennímu závodu předcházely dvouhodinovky motorek a čtyřkolek. Celkově vyhráli motorkář Jaroslav Chládek (AV Motors enduro tým) a čtyřkolkář Radek Porš (Quadpoint Racing Team – CZauto).

  • České setkání na Sardinii

    Sedmá soutěž mistrovství světa v rallye Italská rallye se konala na šotolinových cestách ostrova Sardinie. Po delší době se zde setkali dva naši nejúspěšnější soutěžní jezdci posledních let - Jan Kopecký a Martin Prokop. Jejich hlavní cíle pro letošní sezonu jsou ale odlišné.

  • Macík v Africe otestoval nový výkon kamionu.

    Tým Big Shock Racing se dnes po měsíci vrátil z úspěšného testování v saharské oáze Ksar Ghilane. Martin Macík prověřil Frantu, svůj závodní speciál Liaz, který bude mít pro Dakar 2019 vyšší výkon motoru a také další technická vylepšení. Ta by kamionu měla pomoci hladce projet písečné terény v příštím peruánském ročníku. Jan Brabec zase prošel důkladným a občas dosti tvrdým navigačním tréninkem. A test odolnosti zažili i noví mechanici, kteří by v lednu měli s týme poprvé absolvovat nejnáročnější motoristický závod. Na africkém soustředění se vystřídaly také dvě skupiny fanoušků.

  • Více písku, méně přejezdů. Tak má vypadat Dakar 2019!

    Zástupci A.S.O v úterý na Žižkovském vysílači poodkryli své plány pro příští ročník nejznámějšího dálkového závodu světa rallye Dakar. Závodit se bude pouze na území Peru a s částečnou úpravou pravidel. V Týmu Tatra Buggyra Racing převládá nad oznámenou trasou spokojenost.

  • Dakar: Macík s Brabcem už testují v poušti

    Martin Macík a Jan Brabec, v doprovodu kompletního týmu Big Shock Racing, před pár dny dorazili do pouštní oázy na Sahaře. Hned poté, co rozbalili bivak, začali s tvrdým tréninkem na Dakar 2019, který se v lednu celý odehraje na území Peru. Závodníci potřebují zlepšit fyzičku, jízdu v písku, získat jistotu v navigování a mechanici budou také testovat technické novinky, kterými stihli vylepšit Frantu, žlutou závodní liazku Martina Macíka. „Každý den tu plánujeme zvládnout 200 – 300 kilometrů, domů si povezeme kolem 4000 kilometrů najetých v poušti. Vybrali jsme místo, kde je opravdu rozmanitý terén, kromě písku a velkých dun dojde určitě i na kamení, pisty a Brabčákovu oblíbenou velbloudí trávu,“ popisuje Martin Macík, pátý nejlepší pilot kamionu Dakaru 2018. Tým doprovázejí také fanoušci. Jejich program je však daleko oddechovější. Přesto mají možnost s týmem zažít dobrodružství, která už se tu stihla odehrát.     


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.