Další zprávy

  • Zlatý volant proběhne v industriálním prostoru Pragovky

    Tradiční motoristickou anketu Zlatý volant čeká 42. ročník. Slavnostní galavečer, který každoročně oceňuje nejlepší závodníky v řadě automobilových a motocyklových kategorií, se uskuteční ve středu 20. února. Oproti modernímu prostoru PVA Expo, kde se konal poslední ročník, vsadí tentokrát na industriální prostředí prvorepublikového strojírenského podniku Pragovka na Praze 9. Organizace celé události se opět ujme pražská eventová agentura Pozitif. „Jde nám o to, aby Zlatý volant navzdory své letité historii nestál na místě a vždy nabídl trochu novou koncepci. Co bylo v minulém ročníku pompézní a vyleštěné, bude tentokrát syrovější. Věřím, že rozlehlý průmyslový komplex, bude dobře korespondovat s tím, o co nám všem jde především, a sice o český motorsport,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. 

    8. 10. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Nový brněnský velodrom už získává svou podobu

    Jeden ze strategických projektů města, sportovní svatostánek, který nemá v Česku ani na Slovensku obdoby, místo, které vrátí brněnským cyklistům možnost pořádat znovu mezinárodní soutěže. To všechno je nový velodrom, jehož stavbu plánuje město Brno už déle než desetiletí. Nyní vedení města představilo jeho plánovanou podobu. Ta vychází z připravované technické studie, která má být hotová v prosinci letošního roku. Velodrom bude stát v ulici Hněvkovského na Komárově. 

    28. 9. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Pardubické závodiště chce mezi evropskou dostihovou špičku

    Pardubické dostihové závodiště dlouhodobě usiluje o to stát se evropskou špičkou v kvalitě závodiště i prestiži závodů. Pro splnění tohoto cíle ale budou potřeba nemalé finanční prostředky, k jejichž získání bude nutné využít například příjmů ze sázek. Dnes se na tom shodli ředitel závodiště Martin Korba a zdejší europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který přislíbil aktivní pomoc.

    29. 7. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Sportovní den Emil Open 2018

    Emil Open je minulostí, alespoň v případě 7. ročníku Evropských her handicapované mládeže. Sportovní část her skončila v pátek večer . Navzdory tomu, že pořadatelé z Nadačního fondu Emil se museli potýkat s finančními potížemi a redukovat počet startujících, setkal se mezi účastníky z 16 zemí Evropy tento ojedinělý sportovně-společenský festival s kladným ohlasem. Více než čtyřem stovkám sportovců z 16 zemí Evropy bylo rozdáno přes sto sad medailí.

    10. 6. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Březina u Křtin přivítala hráče koňského póla z 8 zemí

    Od pátku do neděle 1. až 3. června se na Farmě Noe v Březině u Křtin konal první mezinárodní turnaj v koňském pólu letošní sezóny NOE POLO CUP. Proti sobě nastoupilo pět družstev, kdy se hráči z České republiky, Slovenska, Rakouska, Maďarska, Dánska, Německa, USA a Malajsie utkali ve vzájemných zápasech. Jednalo se o dosud nejlépe obsazený turnaj s mezinárodní účastí, jaký se kdy v České republice hrál. Utkání řídil argentinský rozhodčí Augustin Octavio Navarro, který se celý život věnuje tomuto sportu doma v Argentině.

    8. 6. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Anketa Zlatý volant zná své vítěze za rok 2017

    Ve 41. ročníku motoristické ankety Zlatý volant 2017 získal od odborné poroty nejvíce bodů mistr Evropy v závodech tahačů Adam Lacko, který tak jasně ovládl kategorii Závody na okruzích. Zlatá řídítka za pro nejlepšího motocyklového jezdce získal Václav Milík. Mezi letošními vítězi má doposud nejvíce Zlatých volantů Jan Kopecký, který již po desáté zvítězil v kategorii Rally a maratony. Nejtěsnějším rozdílem jediného bodu skončila kategorie Motokáry. „Gratuluji vítězům, děkuji partnerům a také široké veřejnosti, která hlasovala letos vůbec poprvé.  Máme velkou radost také z toho, že se nám na Zlatý volant podařilo dostat světové hvězdy Davida Coultharda a Micka Doohana, kteří převzali ocenění Osobnost světového motorsportu. Jejich účast byla svátkem pro všechny přítomné fandy,“ říká Josef Zajíček z pořadatelské agentury Pozitif.

    >> Zlatý volant 2018 ve fotografiích 

    23. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Fanoušci podporují nadaci inspirovanou M. Schumacherem

    Fanoušci a partneři motoristické ankety Zlatý volant mohou podpořit neziskovou organizaci Keep Fighting (Bojuj dál) inspirovanou životem sedminásobného mistra světa F1 a jednoho z nejlepších závodníků všech dob Michaela Schumachera. Ten utrpěl v roce 2013 vážné zranění hlavy při lyžování v Alpách a stále se neví, zda se někdy uzdraví. Nadaci Keep Fighting založili jezdcovi nejbližší příbuzní. Jejich cílem bylo umožnit přispět k naději na zlepšení Schumacherova zdravotního stavu a zároveň na další projekty spojené s bezpečností provozu, úrazy hlavy, neuro-vědou apod. „Šek na částku, kterou se podaří vybrat, předají tři náhodně vybraní dárci při galavečeru vyhlášení výsledků ankety Zlatý volant výkonné ředitelce nadace Sabine Kehmové,“ uvedla výkonná ředitelka pořádající agentury POZITIF Jana Svobodová.

    21. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Rekordní víkend na Olympijském festivalu v Brně

    Návštěvnost Olympijských festivalů v Brně a Ostravě se o víkendu přehoupla přes 100 000 návštěvníků. Jen v sobotu dorazilo na Výstaviště Brno 23 165 lidí. Bronzová česká neděle (díky medaili rychlobruslařky Karolíny Erbanové) opět přenesla skvělou olympijskou atmosféru i do dějiště Olympijského festivalu.

    21. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • V Česku bude poprvé k vidění nové BMW M5

    41. ročník tradiční motoristické ankety Zlatý volant s sebou přinese oproti předchozím ročníkům řadu zajímavých změn. Jednou z nich bude vstupní hala stylizovaná do závodního depa včetně gridu, tedy startovního roštu, naplněného závodními auty a krásnými "grid girls". Velkým svátkem pro fanoušky rychlých kol bude expozice zbrusu nového BMW M5, které bude v Česku k vidění vůbec poprvé, a to navzdory faktu, že se oficiálně představí až 31. března. Celkem bude příští čtvrtek v areálu PVA Expo v pražských Letňanech vystaveno více než 15 sportovních aut, jeden motocykl a jedna motokára. "Nejde jen o navození atmosféry. Rychlá auta ke Zlatému volantu neodmyslitelně patří. Bez nich by to nebyl ten správný svátek motorsportu," říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.

    16. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Trofej Zlatých řídítek si odnese také slavný Mick Doohan

    Velké cti se dostane vítězi ankety o nejlepšího českého motocyklového závodníka roku 2017. Ručně vyráběnou trofej Zlatých řídítek totiž obdrží kromě něho také pětinásobný mistr světa královské disciplíny GP do 500 cm3 Mick Doohan. Ten cenu obdrží coby Osobnost světového motorsportu. Stane se tak 22. února na galavečeru tradiční ankety Zlatý volant. „Pro oceněné i pro nás je velkým svátkem, že budeme mít čest Micka Doohana na naší akci přivítat. Je opravdovou živoucí legendou motocyklové světa,“ říká o účasti australského „mistra driftu“ organizátorka Zlatých řídítek Jana Svobodová z agentury Pozitif. Cenu Doohanovi předá současná ministryně obrany Karla Šlechtová, která je zároveň velkou fanynkou motocyklového sportu. Trofej Zlatých řídítek nejlepšímu českému závodníkovi předá ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

    16. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Jak bezpečně cestovat s lyžemi a snowboardem?

    Školáci si napříč republikou postupně užijí týdenní jarní prázdniny. Letos začaly 5. února například pro žáky z Praha 1 až 5, Brna, Domažlic, Karviné či Loun. Jako poslední čeká volno v týdnu od 12. do 18. března chlapce a děvčata z Benešova, Rokycan, Českých Budějovic, Pardubic či Ostravy. O týden dříve si od školních povinností odpočinou děti z Mostecka. Vzhledem k ideálním podmínkám na horách v tuzemsku i zahraničí vyrazí mnoho potomků se svými rodiči na prázdninový pobyt právě tam. V drtivé většině auty. Instruktor bezpečné jízdy mosteckého autodromu Marek Kohoutek proto poradí, jak bezpečně přepravovat zavadla, zejména tedy lyže či snowboard.

    9. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • City Cross Sprint startuje již zítra!

    Oblíbený lyžařský závod ČEZ City Cross Sprint se vrací do Ostravy již pošesté, navíc s rekordní účastí téměř 160 závodníků. V sobotu 10. února se v Dolní oblasti Vítkovice mohou diváci těšit na další skvělé souboje na zasněžené trati, špičkové závodníky, hvězdné sportovní hosty i bohatý doprovodný program. ČEZ City Cross Sprint ale plní i další důležitou roli – i díky němu přibývají zájemci o sportování mezi dětmi, a to nejen v Moravskoslezském kraji.

    9. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • 5 extrémních sportů, které jsou v Česku zatím v plenkách

    Extrémních sportů existuje celá řada. Některé z nich se přitom staly mezi širokou veřejností natolik populárními, že byly zařazeny i na olympijské hry. Po celém světě však existují i méně známe disciplíny, jež jsou nějakým způsobem extrémní, často přitom vycházejí z jiného, v našich podmínkách více tradičního sportu. V následujících tipech představujeme 5 extrémních sportů, které se v jiných koutech světa těší značné oblibě, zatímco v Česku si svoji pevnou základnu teprve pomalu budují.

    7. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Sportovní fotografii roku má Michal Červený

    Sportovní fotografií roku 2017 se stal snímek Cape Epic od volného fotografa Michala Červeného. Originální souhru cyklistů a jejich dominantních stínů pořídil 31letý autor při etapovém závodě horských kol v Jižní Africe. „Fotografie v sobě snoubí neobvyklý pohled, výrazné grafické řešení a zároveň silný sportovní okamžik,“ ocenil předseda poroty docent Filip Láb, proděkan FSV UK.

    2. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Anketa Zlatý volant již zná finalisty všech kategorií

    K 31. lednu skončilo hlasování odborné poroty složené převážně z oborových novinářů do ankety Zlatý volant. Pořádající agentura Pozitif se rozhodla zveřejnit v každé ze sedmi kategorií tři finalisty. Vítězové jednotlivých kategorií budou slavnostně vyhlášeni na galavečeru Zlatého volantu, který se uskuteční 22. února v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech. Pět z vítězů si odnese sošku Zlatého volantu, vítěz motocyklové kategorie obdrží sošku Zlatých řídítek a nejlepší závodnice mezi ženami si odnese speciální cenu Elišky Junkové.

    2. 2. 2018 | Rubrika: Další zprávy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.