Další zprávy

  • Na cestu s expedicí Tatra kolem světa 2 se vydá už 60 sponzorů!

    Stát se na týden až dva členem unikátní expedice a projet s ní kus Mongolska, Kyrgyzstánu či Jižní Ameriky. To je jedno z největších lákadel crowdfundingové kampaně projektu Tatra kolem světa 2 na HitHitu. Devět dní před jejím koncem se na dobrodružnou výpravu speciálně upraveným vozem Tatra vydá 60 zájemců. Z vytyčené částky už totiž organizátoři vybrali 95 procent.

    Více informací naleznete na www.tatrakolemsveta2.cz.

    3. 6. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Stovky obytných aut a karavanů pod jednou střechou

    Jubilejní desátý ročník výstavy FOR CARAVAN nabídl od 8. do 10. března 3 haly nabité novinkami ze světa nezávislého cestování a kempování. Na své si přišli jak zkušení nomádi, tak i začátečníci, kteří se na svou první cestu teprve chystají. K vidění byly desítky obytných aut, karavanů  a přívěsů všech cenových kategorií. Prohlédnout si tak bylo možné i nejluxusnější vozy, o kterých třeba jen sníte. Většího zastoupení se letos dočkaly vestavby do aut, které se v posledních letech těší čím dál větší oblibě.

    14. 3. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Absolutním vítězem ankety Zlatý volant 2018 se stal Jan Kopecký

    Absolutním vítězem ankety Zlatý volant 2018 se stal rally jezdec Jan Kopecký. Do čela celé ankety ho katapultoval loňský titul mistra světa WRC2, který mu od odborné poroty a veřejnosti zajistil nejvyšší počet 63 bodů. V pořadí je to již jeho 11. Zlatý volant. "V loňské sezóně se nám v naší kategorii povedlo snad úplně všechno. Neměnil bych vůbec nic," řekl při přebírání ceny Kopecký, který jako prvnímu poděkoval svému spolujezdci Pavlu Dreslerovi.

    21. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Industriální prostor Pragovky ve středu hostí motoristický galav

    Bývalá továrna Pragovka v pražských Vysočanech se z úterka na středu mění k nepoznání. Interiér výrobního závodu se stane dějištěm 42. ročníku tradiční motoristické ankety Zlatý volant, který každoročně oceňuje nejlepší motoristické sportovce. Pozvání do Prahy přijala čtyři slavná jména světového motorsportu. Hosty Zlatého volantu budou bývalý pilot formule 1 Ralf Schumacher, legenda MotoGP Alex Barros, úřadující mistr světa cestovních vozů Gabriele Tarquini nebo mistr Evropy v závodech tahačů Jochen Hahn.

    19. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • 10 nejpovedenějších motoristických fotografií - Zlaté Oko

    Čtrnáctý ročník fotografické soutěže Zlaté oko, v rámci které jsou oceňovány nejlepší snímky z oblasti motoristického sportu a motorismu, zná své finalisty pro rok 2018. Vítězný snímek je v tuto chvíli tajný. Jeho autor si převezme trofej Zlatého oka a věcné ceny od partnerů soutěže Foto Škoda a Canon, již ve středu 20. února na galavečeru Zlatý volant. Do soutěže se přihlásilo téměř 70 fotografů s necelou dvoustovkou fotografií.

    15. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Zlatý volant zná finalisty sportovních kategorií

    Necelý týden před slavnostním galavečerem Zlatého volantu, na kterém budou oceněni nejlepší čeští automobiloví a motocykloví závodníci, odtajňuje pořadatel tři finalisty z každé z celkem osmi sportovních kategorií. Novinkou v hlasování do ročníku 2018 bylo zapojení široké veřejnosti, které připadla třetina váhy v hlasování. O zbylé dvě třetiny se postarala tradičně odborná porota složená převážně z motoristických novinářů. Vyhlášení vítězů proběhne ve středu 20. února v prostorách Pragovky v pražských Vysočanech.

    14. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Galavečer Zlatého volantu ozdobí monopost F1

    Americká stáj Haas F1 Team přislíbila vystavení svého závodního monopostu VF-16 na galavečeru Zlatý volant, který se uskuteční 20. února v pražské prostoru Pragovka. „Naší snahou je soustředit v rámci Zlatého volantu na jedno místo nejen slavné závodníky, ale také stroje, které si čeští fanoušci zblízka jen tak neprohlédnou,“ uvedla výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Na místě bude k vidění také řada dalších vzácných závodních aut z historie i současnosti.

    10. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Anketa Zlatý volant zveřejňuje finalisty čtyř kategorií

    Pořadatelé tradiční motoristické ankety Zlatý volant zveřejnili finalisty čtyř kategorií: Sportovní auto roku, Motocykl roku, ECOCAR a Motoristická událost roku. „V tuto chvíli odtajňujeme tři nejlepší z každé kategorie. V těchto čtyřech kategoriích jsme obdrželi bezmála deset tisíc hlasů, ve všech kategoriích dohromady pak skoro 30 tisíc,“ říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Vítězové budou vyhlášení 20. února na galavečeru Zlatý volant v pražské Pragovce.

    8. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • V soutěži Sportovní fotografie roku zvítězil Lukáš Bíba

    Výsledky soutěže Sportovní fotografie roku 2018, byly zveřejněny na slavnostní akci v úterý 5. února na Staroměstské radnici v Praze. Sportovní fotografií roku 2018 se stal snímek lezce Adama Ondry od fotografa Lukáše Bíby z vydavatelství Economia. Okamžik zklamání po neúspěšném pokusu zachytil 36letý autor během mistrovství světa v rakouském Innsbrucku.

    7. 2. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Pozor do pondělí může veřejnost hlasovat ve Zlatém volantu

    Brzy bude rozhodnuto o vítězích ankety Zlatý volant 2018. Do pondělí 21. ledna mohou fanoušci hlasovat v celkem 12 kategoriích. V internetovém hlasování, které je spuštěné od začátku prosince, fanoušci vybírají nejlepší závodníky a sportovní počiny, stejně jako nejoblíbenější aktuální modely aut a motocyklů. Zájem fanoušků je o dost větší než loni. „Celkem jsme obdrželi desítky tisíc hlasů a stále přibývají další,“ říká výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.

    18. 1. 2019 | Rubrika: Další zprávy

  • Pozor! Je tu "Divoká karta Zlatého volantu".

    Přestože od spuštění hlasování veřejnosti do motoristické ankety Zlatý volant uplynuly teprve tři týdny, počet udělených hlasů je již nyní několikanásobně vyšší než v celém předchozím ročníku. Pořadatel ankety se proto rozhodl dát veřejnosti do ruky tzv. Divokou kartu, tedy možnost nominovat do ankety někoho, kdo dosud nominovaný nebyl. Uzávěrka je 7. ledna. „Nominace sestavoval tým nezávislých odborníků. Chceme si však být jistí, že se na nikoho důležitého nezapomnělo,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.

    21. 12. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • O Zlatá řidítka se utká 35 motocyklových závodníků

    Odborná porota složená převážně z motoristických novinářů rozhodne o vítězi 13. ročníku ankety Zlatá řídítka 2018 o nejlepším českém motocyklovém závodníkovi. Novinkou je zapojení motoristické veřejnosti do hlasování. Stejně jako u ostatních kategorií Zlatého volantu připadnou porotě dvě třetiny podílu na výsledku, fanouškům hlasujícím na internetu pak jedna třetina. Pořadatelé navíc přidali jednu úplně novou kategorii, ve které rozhodne jen a pouze veřejnost – Zlatý motocykl roku.  

    13. 12. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Neváhejte a hlasujte v anketě "Zlatý volant"!

    Na webu http://www.zlatyvolant.cz bylo spuštěno divácké hlasování. Motoristická veřejnost zamíchá s výsledky tradiční ankety Zlatý volant ve větší míře než kdy v minulosti. Po loňské úspěšné premiéře hlasování fanoušků, kdy z internetového hlasování vzešli vítězové tří kategorií, došlo k dalšímu posílení vlivu veřejnosti. Fanoušci nově ovlivní i kategorie, ve kterých hlasuje odborná porota, a to váhou jedné třetiny hlasů. „Nově bude veřejnost letos hlasovat v pěti podkategoriích Zlatého volantu, ve Zlatých řídítcích, Ceně Elišky Junkové, Motoristické události roku a Zlatém talentu roku. Názor odborné poroty je pro nás i nadále klíčový, ale chtěli jsme zohlednit také popularitu nominantů u motoristické veřejnosti,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová.  

    3. 12. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Zlatý volant podruhé udělí cenu v oblasti ekologie

    Anketa ECOCAR naváže na loňskou anketu Eko-počin roku, která se v rámci Zlatého volantu představila vůbec poprvé, stejně jako hlasování veřejnosti. Zatímco v loňském roce byly nominovány nejen auta s alternativním pohonem, ale také nové technologické koncepty posouvající toto odvětví dále, pro rok 2018 se pořadatel rozhodl volbu zjednodušit a o prvenství se utkají pouze sériově vyráběná eko-auta. „Zvolený koncept má výhodu v tom, že můžeme nominovat větší množství jednotlivých modelů, kterých na trhu každým rokem přibývá. Loni anketu vyhrála rychlonabíjecí stanice pro elektroauta. Tentokrát je jisté, že vítěz bude mít čtyři kola,“ vysvětluje výkonná ředitelka pořadatelské agentury Pozitif Jana Svobodová. Slavnostní vyhlášení vítěze ankety proběhne v rámci galavečera Zlatý volant, který se uskuteční 20. února 2019 v prostorách Pragovky v pražských Vysočanech.

    27. 11. 2018 | Rubrika: Další zprávy

  • Soutěž Zlaté oko pro motoristické fotografy odstartovala

    Agentura Pozitif vyhlásila 14. ročník fotografické soutěže ZLATÉ OKO pro nejlepší motoristickou fotografii roku 2018. Před slavnostním vyhlášením vítězů na Galavečeru Zlatého volantu 20. února 2019 v pražském areálu Pragovky ve Vysočanech bude zveřejněno 10 finalistů a představeny budou také všechny soutěžní fotografie. „Určitě se letos soutěže zúčastním. Vybírat budu zřejmě ze snímků, které jsem pořídil na MotoGP v Brně a Czech Truck Prix v Mostě,“ říká loňský vítěz Zlatého oka Jan Stárek, který se prosadil se svou černobílou fotografií Valentina Rossiho. Partnerem soutěže je společnost Centrum FotoŠkoda a Canon.

    8. 11. 2018 | Rubrika: Další zprávy


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.