Voda a jachting

  • Na Lipně pokračuje mistrovství Evropy třídy RS Feva

    Lipno přichystalo na neděli pro závodníky dvouposádkové mládežnické lodní třídy RS Feva skutečně drsné podmínky. Teplota kolem 5 °C, vítr kolem 10 m/s a občasné sněhové přeháňky a na programu čtyři rozjížďky, to byly podmínky, které zvládli jen ti nejodolnější. 

    16. 5. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Mistrovství Evropy v jachtingu – třída RS Feva

    ilustračníJachetní klub Černá v Pošumaví se připravuje na největší jachtařskou akci letošního roku na našem území. Juniorské mistrovství Evropy - VT Project RS Feva European Championship a doprovodný mezinárodní závod lodní třídy RS Aero - Pivovar Cvikov Czech RS Aero Open přivítají dohromady více než 160 závodníků z 15 zemí Evropy, aby se utkali v 10 závodních rozjížďkách, které se pojedou od soboty 14. 5. do pondělí 16. 5. Na Lipně. Slavnostní zahájení závodu proběhne již v pátek 13. 5. v 19 hodin, odpoledne se pojede tréninková rozjížďka.

    13. 5. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtařka Veronika Fenclová pátá v závodě světového poháru

    VeronikaNaše olympionička jachtařka Veronika Kozelská Fenclová skvěle rozjela světový pohár v Hyéres ve Francii, který se jel od 27. 4. do 1. 5. První dva dny se držela na druhém místě, pak klesla na třetí a těsně před finálovou rozjížďkou byla na čtvrtém místě, jen 2 body za úřadující mistryní světa Alison Young z Velké Británie. Za ní byla o dva body zpět Finka Tuula Tenkanen. O konečném pořadí tak rozhodla medailová rozjížďka. Veronika se prala statečně, bylo to velmi těsné – všechny tři projely cílem v jedné vteřině.

    2. 5. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Veronika Kozelská Fenclová drží stříbrnou pozici v SP

    KozelskáV úterý 27. 4. začal závod světového poháru olympijských tříd ve francouzském Hyeres. Účastní se ho jediná česká jachtařka – ve třídě Laser Radial Veronika Kozelská Fenclová a vede si skvěle. Po čtyřech odjetých rozjížďkách je na průběžném druhém místě za Belgičankou Evi van Acker.

    29. 4. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Francouzský choreograf změnil Češkám sestavu pro OH

    aquabelyNebyl to apríl, byť to majitelům bazénů v České republice vymluvíme stěží. Když se před měsícem duo čs. akvabel Soňa Bernardová – Alžběta Dufková kvalifikovalo na srpnové OH v Riu, začalo řešit finální přípravu. A třebaže s tím obě Brňanky už nějaké zkušenosti mají (Dufkovou čeká třetí olympijský start, Bernardovou dokonce pátý), nenapadlo je, že nabídka k prvnímu společnému kempu s choreografem, který musí proměnit jejich úspěšné „kvalifikační“ sestavy v „ostré olympijské“, přijde až z americké Floridy.

    7. 4. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtař Viktor Teplý jede do Ria!

    Viktor TeplýV pátek 1. dubna byl poslední den regaty na Mallorce a pro české barvy to byl skutečně nervák. Na rozdíl od předešlých dnů bylo zataženo, pršelo, foukalo z různých směrů, zkrátka velmi těžké podmínky. Tři naši jachtaři měli šanci se do Ria kvalifikovat, dvěma to těsně uniklo. Tím úspěšným byl Viktor Teplý na Laseru.

    4. 4. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtaři bojují o Rio

    LavickýNa Mallorce se jede poslední možná jachtařská kvalifikace na olympiádu do Ria. A Češi zde mají hned trojnásobnou naději. 

    2. 4. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Na Mallorce začíná kvalifikace jachtařů do Ria

    foto: E. SkořepováV pondělí 28. března začíná na Mallorce regata olympijských tříd „47 Trofeo Princesa Sofia IBEROSTAR“, která je poslední možnou kvalifikací na olympiádu do Ria pro české jachtaře. Na olympiádě startuje v každé třídě pouze jedna loď z každé země, navíc je počet míst velmi omezen. Všichni naši reprezentanti zde pilně trénovali a jsou připraveni bojovat o co nejlepší umístění.

    28. 3. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtař Ondřej Teplý juniorským mistrem Evropy

    O. TeplýVe slabém větru se v sobotu 12. 3. odjela v Barceloně poslední rozjížďka mistrovství Evropy třídy Finn. Ondřej Teplý v ní zajel 21. místo a to mu stačilo, aby udržel celkové šestnácté místo v nabité konkurenci devadesáti závodníků a stal se mistrem Evropy mezi juniory. Zároveň mu patří dvanáctá příčka mezi všemi Evropany. V medailové rozjížďce uhájil celkové vítězství Nizozemec Pieter Jan Postma. Další český závodník, veterán a pětinásobný účastník olympijských her Michael Maier skončil padesátý.

    14. 3. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Čeští jachtaři na ME nezklamali - V. Teplý vyhrál rozjížďku!

    TeplýV týdnu od 29. února do 4. března se na ostrově Gran Canaria konalo mistrovství Evropy lodních tříd Laser Standard a Laser Radial.

    7. 3. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Mistrovství Evropy Laserů na Kanárech

    foto: KozelskýOd 28. února do 6. března se na Kanárech koná mistrovství Evropy tříd Laser a Laser Radial. Ve startovní listině jsou i naši reprezentanti. První den závodu, tedy v neděli se nezávodilo pro silný vítr a obrovské vlny. V pondělí se odjely tři rozjížďky. Podmínky byly velmi těžké – vítr od 15 do 25 uzlů a k tomu velké vlny.

    1. 3. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Transatlantické dobrodružství

    Koláček45 dnů zbývá do startu velkého transatlantického dobrodružství našeho nejlepšího sólového jachtaře Milana Koláčka. Náročný dvojposádkový závod Transat AG2R odstartuje již 3. dubna. Závodníci se ze sychravého bretaňského Concarneau vydají na plavbu přes Atlantik. Cíl závodu je na karibském ostrově St. Barth, který je oblíbený především u nejmajetnější části evropské a americké populace.

    19. 2. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Ondřej Teplý jachtařem roku 2015

    Ondřej TeplýV úterý 2. února byla na v hostinci Na Staré Sokolovně v Praze slavnostně vyhlášena anketa Jachtař roku 2015. Na konferenci ČSJ, která se konala 30. ledna, v anketě hlasovalo 82 delegátů, kteří vybírají z nominovaných jachtařů první tři v jednotlivých kategoriích a o absolutním vítězi hlasují samostatně.

    4. 2. 2016 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtař Ondřej Teplý třetí junior na mistrovství světa

    O. TeplýNa Novém Zélandu se od 24. do 29. 11. konalo mistrovství světa třídy Finn. Ondřej Teplý, který se stal v létě juniorským mistrem světa v této třídě, začal výborně, držel průběžné 15. místo a byl první z juniorů. Postupně se ale propadal, skončil na 33. místě a třetí junior. V závodě se kromě titulu mistra světa, který získal rozdílem třídy Brit Scott Giles, bojovalo především o další čtyři místa do Ria. Na Ondru bohužel žádné nezbylo. Stejně jako jeho bratr Viktor, který závodí ve třídě Laser, zbývá Ondrovi na vyjetí kvalifikace na olympiádu poslední možnost příští rok na jaře, na světovém poháru na Mallorce.

    2. 12. 2015 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová dvacátá

    Loyd Mark26. listopadu skončilo v Ománu mistrovství světa olympijské třídy Laser Radial. Veronika Kozelská Fenclová kvalifikaci do Ria vyjela již loni, a tak letos bojoval jen o co nejlepší výsledek. Podmínky byly v Ománu velmi složité a proměnlivé, takže se dařilo střídavě. Veronika se nakonec jen těsně vešla do první dvacítky. Zajela několik rozjížděk velmi dobře zcela na špici, v některých se již dařilo méně a závod zakončila diskvalifikací z poslední rozjížďky za předčasný start. Řada favoritek pohořela a často se měnila výsledková listina. Titul mistryně světa nakonec spravedlivě připadl Anne-Marie Rindom z Dánska, která po celou dobu šampionátu podávala vyrovnané výkony. Na druhém místě skončila na shodu bodů Marit Bouwmeester z Nizozemska a na třetím Evi Van Acker z Belgie. Na olympijské hry v Riu 2016 se nyní kvalifikovalo také Japonsko, Turecko, Austrálie a Argentina.

    28. 11. 2015 | Rubrika: Voda a jachting


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.