Voda a jachting

  • Na Vltavě řádili vodní slalomáři se zbraní v ruce

    riverside crossVíce než tisícovka nadšených přihlížejících fanoušků hlasitě povzbuzovala české i zahraniční reprezentanty ve vodním slalomu na Náplavce u Rašínova nábřeží. V rámci druhého ročníku netradiční akce Prague Riverside Cross se vodácká elita střetla v souboji nejen mezi slalomovými brankami, ale přímo z vodní hladiny mířila na biatlonové terče laserovou zbraní. Netypický závod ovládli Tomáš Rak, Mike Dawson a Jessica Foxová.

    21. 6. 2015 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová bojuje o medaile

    jachtingEvropský pohár olympijských a paralympijských tříd, který je zároveň kvalifikací na červnový světový pohár ve Weymouthu, začal 26. 5. za velmi silného větru. První den se odjely dvě rozjížďky. Z našich si nejlépe vedl Karel Lavický, který byl průběžně na 9. místě ve třídě RS:X. Silný vítr má rád a v Medembliku již v minulosti zajel své nejlepší výsledky. První desítku uzavírala také Veronika Kozelská Fenclová ve třídě Laser Radial, kterou suverénně se dvěma vítězstvími vedla domácí favoritka Marit Bouwmeester. Viktor Teplý byl na průběžném 58. místě ve třídě Laser. V paralympijské třídě 2.4mR (závod se ale jede jako Open, tedy i se zdravými), kterou také se dvěma jedničkami vedl Francouz Damien Seguin, je na tom nejlépe z našich Petr Čermák na 13. místě. „Dnes jel Viktor Sadílek bez funkčního el. čerpadla, já zase jel s napolo utrženým pedálem od kormidla, Dan Bína roztrhl plachtu o stěžeň španělské lodě, Cor de Graaf skončil s dírou v lodi od francouzského soupeře, jeden Malajec utopil loď. Naše výsledky nic moc," popisuje Alexander Sadílek, drama, které se odehrálo během závodění.

    29. 5. 2015 | Rubrika: Voda a jachting

  • Veslařská sezona v Brně vyvrcholí víkendovou regatou juniorů

    Téměř šest stovek mladých veslařů z šesti zemí se zúčastní víkendové mezinárodní regaty juniorů na Brněnské přehradě. Pro mladé české veslaře bude tento závod prověrkou před mistrovstvím Evropy, které se uskuteční o týden později v Račicích.

    13. 5. 2015 | Rubrika: Voda a jachting

  • Vánoční show u brněnské vody

    vanoceSoňa Bernardová a Alžběta Dufková srdečně všechny zvou již na třetí ročník Vánočního vystoupení, které se bude konat dne 19.12.2014 v areálu Tj Tesly Brno na Lesné.

    4. 12. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Hykrda vyhrál námořní rallye v Chorvatsku

    HykrdaPosádka kapitána Jana Hykrdy z Brna obhájila prvenství v šestietapové České námořní rallye v Chrovatsku v kategorii Elan 350 One Design. Hykrda zvítězil zcela suverénně, získal prvenství v šesti z devíti rozjížděk. Vítězný tým tvořili Jan a Jakub Hykrdové, Martin Pospíšil, Petr Styblo, Ivo Diviš, Tomáš Karas a Petr Sokol. 

    13. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Jachtaři Hykrdovi chybí krůček v vítězství v České námořní rally

    námořní rallyPředpověď počasí na České námořní rallye dnes slibovala největrnější den 18. ročníku. Vítr však ani dnes nepřesáhl hranici 15 uzlů. Na programu byla jedna navigační rozjížďka a jeden karusel. O vítězi se už před dnešním prvním startem zdálo rozhodnuto, brněnský tým Hyveco suverénně vede a může si dovolit i případná zaváhání. Napínavý je na druhou stranu souboj o druhé a třetí místo mezi The Zeitung a SPG.

    11. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Hyveco zvyšuje náskok

    námořní rallyČeská námořní rallye měla ve třetí etapě na pořadu dvě rozjížďky. Nejprve navigační, druhou rozjížďkou pak byl karusel. Průběh navigační rozjížďky byl velmi nepřehledný. Vítr vál slabý do 10 uzlů. Taktika jednotlivých týmů byla různá, pořadí bylo možné zjistit jen při průjezdu kolem otočných bodů.  Hned na prvním otočném bodě šel do čela brněnský tým Hyveco OHL ŽS Jana Hykrdy. Své vedení si pojistil na druhém úseku a dokázal si i poradit ve složitém labyrintu mezi ostrovy na cestě do cíle a zaslouženě zvítězil. O druhé místo byl sveden dramatický souboj. Před druhým otočným bodem se dostal na stříbrnou příčku tým The Zeitung Jana Daňka. Pozici však nedokázal před cílem uhájit a nakonec se musel spokojit s místem třetím. Pro stříbro si dojel zlepšující se tým SPG Pavla Sehnala.

    8. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Po prvním dnu vede Českou námořní rallye Brňan Hykrda

    Námořní rallyPosádka obhájce prvenství kapitána Jana Hykrdy z Brna je po prvním dnu  Elan 350 v čele průběžné klasifikace třídy v České námořní rallye v Chorvatsku. Hykrda vyhrál první rozjížďku, druhá se stala kořiští loni stříbrného Jana Daňka z Prahy. Hykrda dojel na druhém místě.

    7. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting

  • Brněnské akvabely po 7. místě na ME

    ilustračníSedmý pár nedávného evropského šampionátu v olympijské disciplíně duet, akvabely Tesly Brno-Centra sportů Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou, reprezentují ČR na prestižním mítinku Světového poháru synchronizovaného plavání v Québecu. V olympijském poločasu na poslední vrcholný mítink sezóny dorazila do Kanady kompletní světová špička.

    3. 10. 2014 | Rubrika: Voda a jachting


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.