Zimní sporty

  • Sdruženáře čeká domácí šampionát v letní severské kombinaci

    ilustrační - archivS letní sezonou v severské kombinaci se domácí špička rozloučí v pondělí 28. září, kdy se v Liberci koná mistrovství republiky. Čeští reprezentanti se ho zúčastní krátce po návratu ze skokanské přípravy v rakouských střediscích Tschagguns a Stamms.

    25. 9. 2015 | Rubrika: Zimní sporty

  • RWE City Cross Sprint 2015 – Třetí triumf v řadě.

    ccsTřetí ročník a třetí vítězství v řadě. Taková je bilance českého reprezentanta v běhu na lyžích Dušana Kožíška na oblíbeném závodu RWE City Cross Sprint 2015, který se v pátek 13. března konal v Ostravě. Do průmyslového areálu Dolní oblast Vítkovice se sjelo 44 závodníků ze sedmi zemí, spolu s nimi se divákům představilo i 53 běžců na lyžích v dětských a dorosteneckých kategoriích z celé České republiky. Skvělou kulisu v mrazivém počasí jim zde vytvořilo přes dva tisíce fanoušků.

    14. 3. 2015 | Rubrika: Zimní sporty

  • RWE City Cross Sprint 2015 pomáhá dobré věci.

    lifestyleOrganizátoři třetího ročníku oblíbeného závodu RWE City Cross Sprint 2015, který se v pátek 13. března uskuteční v oblasti Dolní Vítkovice v Ostravě, nezapomínají ani na pomoc druhým. Součástí programu bude i dražba dresu fotbalového útočníka Baníku Ostrava Milana Baroše. Výtěžek poputuje na zajištění pomůcek Dětskému rehabilitačnímu stacionáři při Městské nemocnici Ostrava.

    9. 3. 2015 | Rubrika: Zimní sporty

  • Veřejný skicross na běžkách. Prověřte své limity.

    skicrossVelká zábava pro závodníky a zároveň skvělá divácká podívaná. Závody v relativně nové lyžařské disciplíně skicrossu na běžkách si v posledních letech nacházejí cestu i do České republiky a obzvláště s koncem sezony si na nich může svou obratnost vyzkoušet doslova každý. Třeba o nadcházejícím víkendu v jizerskohorském Bedřichově.

    4. 3. 2015 | Rubrika: Zimní sporty

  • Noční sprinty a skiatlon pokřtily osvětlený stadion v Břízkách

    skiatlonSkvostně obsazená dvojice závodů v běhu na lyžích, která svou účastí překonala i Zlatou lyži v Novém Městě na Moravě, se o víkendu postarala o neoficiální křest nového osvětlení běžeckého stadionu v jabloneckých Břízkách.

    19. 2. 2015 | Rubrika: Zimní sporty

  • RWE City Cross Sprint 2015 již potřetí.

    V pátek 13. března se oblast Dolních Vítkovic v Ostravě stane dějištěm již třetího ročníku oblíbené lyžařské akce RWE City Cross Sprint 2015. Na start závodu se tradičně postaví jak mladí běžci na lyžích ze sportovních oddílů z celé České republiky, tak i řada hvězdných sportovců, jako například olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková, kajakář a stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek nebo běžec na lyžích a vítěz dvou uplynulých ročníků City Cross Sprintu Dušan Kožíšek.

    19. 2. 2015 | Rubrika: Zimní sporty

  • V Jablonci se bude závodit při svíčkách i ve skiatlonu

    KožíšekNoční sprinty za svitu pochodní i loučí a tradiční nedělní skiatlon odstartuje o víkendu 14. a 15. února již pátý ročník seriálu netradičních běžeckých závodů pro všechny příznivce bílé stopy, který pořádá nejstarší český lyžařský časopis SKI magazín s podporou firem Atomic a Salomon.  

    13. 2. 2015 | Rubrika: Zimní sporty

  • Sdruženáři měli vydařený vstup do Světového poháru

    PortykČeští reprezentanti v severské kombinaci mají za sebou vydařený vstup do nového ročníku Světového poháru. V úvodních třech individuálních závodech v náročných klimatických podmínkách ve Skandinávii se blýskl především Miroslav Dvořák hned v premiéře ve finské Ruce třetím místem a mezi sdruženářskou špičku se prosadil také 15. a 10. místem v následujících dvou měřeních sil v Lillehammeru. Dvakrát bodoval i druhý český zástupce, osmnáctiletý Tomáš Portyk.

    12. 12. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • Do finské premiéry Světového poháru vstoupí o víkendu sdruženáři

    PortykČeské reprezentanty v severské kombinaci čeká o nadcházejícím víkendu premiéra nového ročníku Světového poháru. V obávaném finském středisku Kuusamu, kde závody většinou provázejí nevyzpytatelné větrné poryvy, vstoupí do prestižní soutěže s novým reprezentačním trenérem Ladislavem Ryglem mladším a bez veterána Pavla Churavého, který dal v úvodu sezony přednost přípravě s juniorským týmem. V nominaci jsou Miroslav Dvořák, Petr Kutal, Tomáš Portyk a Tomáš Slavík.

    28. 11. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • Royal Canine Sprint a Mid Stochov

    Závody psích spřežení - káry
    Termín: 15. – 16. listopadu 2014
    Místo: Stochov – ulice K Vodojemu, poblíž sportovní haly

    stochov

    14. 11. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • Čeští sdruženáři s novým trenérem míří na první významnou akci

    Nejlepší české sdruženáře čeká první významná mezinárodní prověrka v nadcházející sezoně. Pod vedením nového trenéra Ladislava Rygla ml. dnes odcestovali reprezentanti k pěti závodům letní Grand Prix v severské kombinaci, které absolvují v průběhu srpna. Úvodních dvou víkendových startů v Oberwiesenthalu se zúčastní čtyřlístek Miroslav Dvořák, Tomáš Portyk, Petr Kutal a Lukáš Rypl.

    21. 8. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • Dušan Kožíšek obhájil loňské vítězství, druhý dojel Jakub Gräf,

    RWE City Cross SprintDruhý ročník RWE City Cross Sprint proběhl 8. března 2014 v Ostravě - Dolní oblasti Vítkovice. Teplota v Ostravě se v sobotu odpoledne pohybovala kolem deseti stupňů Celsia, přesto se pořadatelům podařilo nachystat celkem 510 metrů zasněžené trati. RWE City Cross Sprint 2014 byl ve spolupráci s Lyžařským svazem ČR letos nově zařazen do série závodů Czech Nordix Cup. Díky tomu se do Ostravy – Vítkovic sjeli sportovci nejen z Česka, ale také ze Slovenska, Estonska, Polska, Rakouska, Finska, Francie a Slovenska. Do čtvrtfinále postoupili podle papírových předpokladů všichni favorité - Dušan Kožíšek, Francouz Roddy Darragon, Finové Kalle Lassila, Matias Strandvall, Poláci Sebastian Gazurek, Maciej Starega nebo Estonec Andreas Kollo.

    11. 3. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • Trať nachystána, na startu elitní čeští a zahraniční reprezenta

    Koukal2. ročník RWE City Cross Sprint proběhne 8. března 2014 v Ostravě - Dolní oblasti Vítkovice. I navzdory dlouhodobě vysokým teplotám, se organizátorům podařilo zajistit potřebné množství sněhu. Poté, co teplé počasí nedovolilo plánované zasněžování přímo v Ostravě, museli přikročit k organizačně i finančně náročnějším opatřením. Rychle vznikla dohoda se Ski areálem Vaňkův kopec, který si jako jediný mohl dovolit zasněžovat. Těžkou techniku, stejně jako loni, zajišťuje společnost Ostravské komunikace a ski areál Bílá.

    7. 3. 2014 | Rubrika: Zimní sporty

  • V EXTRALIZE SE FANDÍ HLASITOSTÍ TAKŘKA 120 DECIBELŮ

    měření hlasitostiJako u startujícího letadla si mohou připadat hokejisté na některých extraligových stadionech během letošního play off. Právě tak hlasitě totiž dokážou fandit hokejoví příznivci. Partner extraligy Radegast vyslal na všechny stadiony, které letos zažily čtvrtfinále play off, měřiče s hlukoměrem. Absolutně nejhlasitější byli příznivci HC Vítkovice Steel, kteří rozhodující gól v prodloužení proti PSG Zlín oslavili hlasitostí 119,3 decibelů. Těšit se tak mohou nejen na titul „Nejhlasitější fanoušci play off", ale také na odměnu v podobě 1193 správně hořkých piv Radegast.

    22. 3. 2013 | Rubrika: Zimní sporty

  • V Chuchli poběží místo koní atleti

    zimní triatlonV sobotu 9. února v Praze - Chuchli pokračuje Český pohár v zimním triatlonu. Čtvrtý díl v šestidílném seriálu má název Zimní duatlon Praha 2013 a pojede se jako kombinace běhu a lyžování volnou technikou. Mimo to má závod v české metropoli statut Akademického mistrovství České republiky pod patronací České asociace univerzitního sportu.

    8. 2. 2013 | Rubrika: Zimní sporty


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.