Kam za sportem?

  • Rallycross RX v neděli 5. května v Sedlčanech

    Mezinárodní mistrovství ČR a Česká trofej historických automobilů v rallycrosu pokračuje tuto neděli v Sedlčanech na oblíbené trati Kotlina. Po dubnovém zahajovacím podniku na Slovakiaringu se závodní série přesouvá do Čech. V startovní listině tentokrát bohužel chybí automobily nejsilnější třídy SuperCars. V Sedčanech jsou dobře zastoupené historické automobily a tradičně již oblíbené vozy třídy Kart Cross.

    3. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Cheerleading. Roztleskávačky bojují na Letné o kvalifikaci na ME

    Nejlepší cheerleaders z celé ČR, často označované jako „roztleskávačky“, zavalí pražskou Letnou. V sobotu 11. května od 9:00 proběhne již 18. ročník Mistrovství ČR ve sportovním cheerleadingu. Akce se bude konat v hale Královka, kam přijede přes 1 300 sportovců z 23 českých klubů poměřit své síly. Diváci uvidí celkem 150 soutěžních choreografií. Soutěžit se bude v akrobatických choreografiích plných atraktivních výhozů a vzdušných prvků. Nebudou však chybět ani sexy taneční sestavy s barevnými pom-pomy. Těšit se můžete i na exhibiční vystoupení českého národního týmu, který koncem dubna reprezentoval ČR na Mistrovství světa na Floridě.

    2. 5. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Offroaďáci již tuto sobotu závodí poblíž Jihlavy

    Offroad maraton se potřetí v historii přesouvá do areálu Pístovské mokřady nedaleko Jihlavy. Druhý díl  seriálu  se jede     v sobotu 27. dubna. Motorkáři a čtyřkolkáři se připravují na letošní první tříhodinovku, auta na pětihodinovku. Starší junioři si zazávodí plných 90 minut a děti s mladšími juniory tradičně změří síly na jednodušším okruhu. Trať v místních mokřadech je poměrně členitá a rychlá. Promluvit do její obtížnosti může ještě „aprílové“ počasí.

    25. 4. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Truck Trial pokračuje v Černuci u Slaného

    21. soutěžní sezóna otevřeného mistrovství ČR v Truck trialu pokračuje o víkendu 27 - 28. Dubna v Černuci u Slaného. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství ČR v Truck trialu se skládá letos z pěti závodů, z nichž ty další se pojedou například v Kunštátu na Blanensku, Stráži pod Ralskem, Jihlavě a v dalších lokalitách. Některé závody budou obohaceny o účast posádek trialového klub v Německu. 

    25. 4. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Nový vytrvalostní závod TCR SPA 500 vyvolává velká očekávání.

    Na začátku sezóny je oznámení nového vytrvalostního závodu TCR SPA 500 (4. - 6. října 2019) velkou výzvou. Tento závod je společným dílem organizací World Sporting Consulting Ltd (WSC) jako autora a držitele práv v TCR a nizozemské agentury CREVENTIC, která bude vystupovat jako promoter a organizátor akce.

    10. 4. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Zahájení nové sezony Truck trialu je tady!

    21. soutěžní sezónu v roce 2019 zahajuje Otevřené mistrovství ČR v Truck trialu o víkendu 6 - 7. Dubna v Milovicích u Lysé nad Labem. Těšit se můžete na ukázky dovednosti řidičů nákladních vozidel, jezdících v terénu a rozdělených do několika kategorií. V závodech uvidíte speciálně upravené vozy různých značek. Závodníci mají vždy za úkol projet vyznačenou sekci bez dotyku označených branek a navíc v daném časovém rozhraní. Často jsou závodní vozy opravdu na hraně a ne zřídka dochází k jejich převrácení. To je také jedním z důvodů proč být u toho, byť jako divák. Na startu nové sezóny diváci uvidí nejenom stálé “trialisty”, ale i všechny loňské mistry ČR a mnoho nováčků, kteří si stihli koupit již hotové auto, a nebo si postavili nové. Mistrovství ČR v Truck trialu se skládá letos z pěti závodů, z nichž ty další se pojedou například v Černuci u Slaného, Kunštátu na Blanensku, Stráži pod Ralskem, Jihlavě a v dalších lokalitách.

    4. 4. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Carboniacup vstupuje do deváté sezóny závodem v Mostě

    V Mostě odstartuje na autodromu další ročník Carboniacupu s více jak sto vozy ve startovním poli. Garantem tohoto dne je firma Lutopol, tedy se objevuje i v názvu dne a odstartuje tedy závodní sezonu s názvem Lutopol Racing Day.

    4. 4. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Dropdown. Nový otvírák sezóny!

    Snowmania odpočívá u ledu. Blinduro se teprve rozjede. Nahoře je ještě sníh. Dole už trail osychá. Forma je po zimě v nedohlednu, ale lanovka už jede.  Nastal čas vyrazit na Dropdown! Odstartujte letošní gravity sezónu 20-21. dubna na Dolní Moravě.

    Trať si prohlédněte na videu!

    3. 4. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • CZECH OFFROAD TROPHY 2019 - RFC Central Europe Selection

    Po roční přestávce se vrací do Bezděkova soutěž Mistrovství ČR v Offroad trialu. Navíc po loňském úspěchu se zde pojede taky Czech offroad trophy. Očekává se tedy rekordní množství posádek z celé Evropy.   

    CZECH OFFROAD TROPHY 2019 - RFC Central Europe Selection + Mistrovství ČR Offroad trialu 2019

    31. 3. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • OffROAD Maraton otevře 20. sezonu v Šiklově mlýně

    Osmidílná soutěž vytrvalostních závodů motorek, čtyřkolek a aut vstupuje do 20. ročníku. „Kulatou“  sezonu zahájí v Šiklově mlýně. Závodníci se vydají na oblíbenou trať s rychlými i náročnějšími úseky, například s legendárními pařezy v lese. Motorkáři a čtyřkolkáři změří své síly během 90 minut , auta pojedou čtyři hodiny. Motorkáři jsou kvůli tradiční velké účasti rozděleni do dvou startů.

    21. 3. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Evropská MTB špička míří letos do Brna

    Moderní Bikearena ANTHROPOS v Brně – Pisárkách bude letos ve dnech 25. – 28. července hostit UEC Mistrovství Evropy horských kol. Do Jihomoravské metropole se tak sjede podle očekávání organizátorů celá širší evropská MTB špička, protože se jedná o závod, na kterém už bude možné získat body do kvalifikace na LOH 2020 v Tokiu.

    Závodní tratě pro horská kola ve svazích lesoparku na pravém břehu řeky Svratky v těsném sousedství brněnského výstaviště tak čeká křest při akci evropské úrovně. Domácí závodníci už měli možnost si zdejší bikearenu otestovat při nejvyšších domácích soutěžích (od roku 2015 se zde konal každoročně závod Českého poháru XCO,XCE, v roce 2017 se zde jelo Mistrovství ČR XCO, XCE).

    20. 3. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Macík s Brabcem se těší na dakarskou neděli v Sosnové

    Martin Macík, Jan Brabec a další členové týmu Big Shock Racing už se chystají za svými fanoušky do Sosnové, kde se v neděli 24. března odehraje největší událost české dakarské scény Mogul Dakar setkání. Návštěvníci akce si budou moci projít zázemí týmu Big Shock Racing, uvidí Martina skákat a driftovat v jeho žlutém kamionu Liaz, kterému říká Franta, předvede se Jan Brabec na motocyklu, nebude chybět navigátor František Tomášek, týmový šéf Martin Macík starší ani mechanici, kteří se letos v Peru starali o závodní stroje. Přijedeme s kompletním týmovým vybavením, se všemi auty, která se nám nedávno vrátila z Limy. Povozím fanoušky ve Frantovi, popovídáme si, budeme rozdávat podpisovky i fotit selfíčka. Chceme fanouškům naživo ukázat naše zázemí i techniku, na kterou se nás často ptají. Chystáme i překvapení, možná se v našem bivaku bude tančit, popisuje Martin Macík.

    15. 3. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • WANNADO FESTIVAL TOUR 2019

    Největší náborový sportovní festival v České republice pro rodiny s dětmi od 3 do 18 let. Nezáleží na tom, jestli už vaše dítě sportuje nebo se na výběr ideální pohybové aktivity teprve chystá. Festival vašim potomkům nabízí možnost vyzkoušet si tradiční sporty, i ty, o kterých se jim ani nesnilo. Vstup na akci je zdarma. 

    12. 3. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • ČEZ City Cross Sprint v Ostravě posedmé.

    Z oblíbeného lyžařského závodu pro veřejnost ČEZ City Cross Sprint v Dolních Vítkovicích se stává tradiční podnik, na který se těší stovky milovníku běhu na lyžích. Letos se pod vysokými pecemi bude v sobotu 23. února soutěžit už posedmé. Podobně jako v minulých letech se fanoušci mohou těšit nejen na výkony špičkových závodníků, ale také na bohatý doprovodný program a následný Týden sportování se Skupinou ČEZ.

    10. 2. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?

  • Sportovní fotografie roku!

    Další ročník soutěžní přehlídky Sportovní fotografie roku vrcholí výstavou fotografií v pražské Staroměstské radnici od 6.2 do 17.3.2019. Do soutěže bylo přihlásilo svoje fotografie celkem 50 fotografů. Návštěvníci výstavy se mohou těšit na desítky velkoformátových fotografií nejlepších českých profesionálních fotografů. Součástí výstavy bude také velmi netradiční přehlídka fotografií Jaroslava Legnera, který letos ukončil dráhu sportovního fotografa a na výstavě se objeví snímky za 30 let jeho práce. Akce se koná ve spolupráci s Klubem sportovních novinářů.

    5. 2. 2019 | Rubrika: Kam za sportem?


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.