Motorsport - Offroad a rally

  • Buggyra má sbaleno

    Řečeno slovy klasika, kostky jsou vrženy. Letošní testování ukončeno, tuny materiálu zabaleny, technické přejímky na okruhu Paul Ricard šťastně za námi. Jedeme do Marseille a snad se nepotopí trajekt. S lehkou dávkou nadsázky lze říci, že zhruba toto si právě říkají členové týmu Buggyra Racing, který ukončil závěrečnou fázi příprav na Rally Dakar 2020.

  • Loprais i Macík připraveni na Dakar 2020

    Martin Macík se v sobotu 23.11. rozloučil se svými fandy tradičně v domácí Sedlčanské kotlině. Dakarská legenda, pilot Aleš Loprais se před odjezdem na další dakarské dobrodružství rozloučí s fanoušky v pátek 29.11. v sídle týmu na Střelniční ulici ve Frenštátě pod Radhoštěm.

  • Dakarská startovní čísla jsou rozdána.

    Rallye Dakar 2020 se nezadržitelně blíží. Nyní už známe trať i startovní čísla. Pořadatele připravili pro nadcházející ročník této nejslavnější soutěže trať o celkové délce 7500 km s 5000 km speciálních zkoušek, přičemž pět z nich je delších než 450 km. To všechno v zemi, která je skutečnou pouštní doménou, a kde se pojede 75 % rallye na písku.

  • Martin Prokop finišuje přípravy na Dakar 2020

    Dnes v Praze na tiskové konferenci představil oficiálně Martin Prokop posádky týmu MP-Sports pro letošní Rallye Dakar 2020. V neděli 5. ledna 2020 se v Saudské Arábii, v městě Jeddah, postaví na start největší a nejznámnější rallye světa, také dvě posádky českého týmu MP-Sports, a to Martin Prokop s navigátorem Viktorem Chytkou a ex-kamioňák Martin Kolomý s navigátorem Jiřím Strossem.

  • Loprais na Dakar 2020 s novou technikou

    Instaforex Loprais Team odstartuje do 42. ročníku Rally Dakar s novým soutěžním speciálem Praga V4S DKR. Stejně jako většina dalších moderních kamionů je vůz osazen automatickou převodovkou, nová je pohonná jednotka a do dalšího vývojového stupně se posunuly prakticky všechny ostatní komponenty.

  • Poslední mohykán na tratích Africa Eco Race - Tomáš Tomeček

    Dakarský pilot Tomáš Tomeček je posledním mohykánem, který závodí se stoprocentní, mechanickou, českou Tatrou. Před deseti lety se vrátil do Afriky a patří mezi nejúspěšnější účastníky Africa Eco Race. Závodu, který se jezdí na původních tratích přes Maroko, Mauritánii a Senegal až k legendárnímu Růžovému jezeru. 
    >> Podívejte se na dokument o Tomáši Tomečkovi a Africa Eco Race

  • Respect Road – Na silnici nezávodím

    Na cestách denně potkávám řidiče, kteří úplně zbytečně ohrožují ostatní a vytvářejí opravdu nebezpečné situace. Pro pár minut, o které budou dříve v práci? Troufám si říci, že s řízením mám dost zkušeností, vím, jak auta reagují v extrémních podmínkách, ve velkých rychlostech. Jak málo stačí, aby se vám za volantem stal nevratný průšvih. Viděl jsem ty, kteří už do cíle nikdy nedojeli. Jsem si jistý, že na silnici vítězí řidiči, kteří dokážou zachovat klidnou hlavu a projevit respekt druhým,“ říká Martin Macík a dodává: „Tým Big Shock Racing má dnes už statisíce skvělých fanoušků, kteří jsou přející, dokážou druhého podpořit a uznávají stejné hodnoty jako my. Myslím, že by jim moje snaha mohla být blízká a společně zvládneme současný stav trochu zlepšit.“ Za zvláštní pozornost pak podle něj stojí vzájemné pochopení řidičů nákladních a osobních automobilů, na kterém by chtěl zapracovat.

  • Velká změna u Buggyra Racing - Macháček nahrazuje Kolomého

    V lednu 2020 v Saúdské Arábii vstoupí nejslavnější dálková soutěž Rally Dakar do nové kapitoly. Účast českého týmu Buggyra Racing bude ve znamení velkých změn. Nově nasazuje speciál Can-Am Buggyra MK50 XRS kategorie Side by Side s pětinásobným vítězem Rally Dakar Josefem Macháčkem za volantem.

  • Macík i Valtr zdolali Rallye du Maroc

    Na start nejnáročnějšího závodního testu před Dakarem 2020 se v kamionové sekci postavily dva identické speciály Iveco sestrojené v sedlčanských dílnách Big Shock Racing. V kabině žlutého kamionu týmu Big Shock Racing byla posádka Martin Macík, František Tomášek a David Švanda. Druhý kamion Iveco pilotoval zkušený Jaroslav Valtr. Přes 1000 závodních kilometrů, ujetých v terénu téměř totožném s dakarským, dokonale prověřilo techniku i posádky. A fandové se mají na co těšit. Protože Dakar 2020 se blíží a jeho nový ředitel David Castera, který pro závodníky připravil i letošní drsnou marockou rozcvičku, naznačil, že příští ročník v Saudské Arábii bude hodně dobrodružný.   

  • Macík se rozcvičí v Maroku, Brabec ladí formu

    Dakar 2020 se nezadržitelně blíží. Zatímco se posádka kamionu týmu Big Shock Racing ve složení Martin Macík, František Tomášek a David Švanda připravuje na start v sedmidenní Rallye du Maroc, nejzásadnější prověrce před dalším ročníkem dakarského závodu, v České republice startuje dakarské šílenství. Právě byla vyhlášena místa a spuštěn předprodej omezeného počtu vstupenek na setkání v rámci projektu Posedlí Dakarem. Fanouškům opět přinese možnost potkat se s našimi závodníky bezprostředně po jejich návratu z Dakaru 2020 v Saudské Arábii. A Jan Brabec už má pro připravované besedy nachystáno pár poutavých historek. Jsou spojeny zejména s nepříjemným pádem během tuniských testů, kdy se zranil a aktuální dakarskou přípravu tak musel začít od píky. Teď se Brabec rozhodl pro nečekaný krok, kterým překvapil všechny, kteří znají jeho kaskadérskou náturu. 

  • Česká posádka drtí Evropský šampionát s Avií

    Racing Team Avia Future pod záštitou CROSS CLUBU PŘELOUČ z. s. se už jako jediná česká posádka zúčastňuje mistrovství Evropy v TRUCK TRIALU. V roce 2007 získali poprvé titul mistrů Evropy, poté následovala řada druhých a třetích míst, až v roce 2016 se povedlo opět získat titul mistrů Evropy.

  • DAKAR vs JETSURF

    Asi jste si již všimli, že si Martin Prokop našel nový koníček ve formě motorového surfu. Nejedná se však jen čistě zábavu a zpestření volného času, Martin používá totiž JetSurf jako tréninkový prostředek k udržování kondičky. Během letní přestávky si tak Martin udělal společné odpoledne s Lukášem Záhorským (Mistrem světa v motorovém surfingu 2016 & 2018) a nám připravili záznam s jejich společného tréninkového dne.

  • Macíkův kamion v Polsku předjel většinu osobáků

    Úkol pro závod Baja Poland zněl jasně, dojet do cíle a tím pádem, jako jediný kamion v soutěži, vyhrát svou kategorii. A ten posádka týmu Big Shock Racing ve složení Martin Macík, František Tomášek a David Švanda úspěšně splnila. Cennější než zlaté trofeje však pro české závodníky bylo zjištění, že dokázali předstihnout většinu osobních automobilů. V celkovém hodnocení dojeli jako 11. nejrychlejší vůz soutěže z celkového počtu 42 startujících. „Dojet 11. mezi všemi auty není špatné. Potěšilo nás, že nový kamion dokáže jet neskutečnou kudlu. Pořád si na něj zvykáme a nepřestává nás příjemně překvapovat. Pár detailů je potřeba ještě doladit, ale od toho jsme tady. Polsko nám před Dakarem určitě hodně dalo,“ říká Martin Macík.

  • Macík s Karlem vezou zlato z Baja Aragon

    Martin Macík, František Tomášek a David Švanda z týmu Big Shock Racing zvítězili ve španělském mistrovství Baja Aragon, kde poprvé startovali se svým novým dakarským speciálem. Kromě zlaté trofeje a mnoha zkušeností si vezou také přesvědčení, že vsadit na změnu kamionu byla dobrá volba. Karel, vůz Iveco sestrojený týmovými mechaniky, je rychlý, ale zároveň je jízda s ním neuvěřitelně komfortní a posádce dokáže ušetřit mnoho sil, což na Dakaru 2020 určitě ocení. „Jsme spokojení, vyhráli jsme, auto jezdí špičku. Kromě jednoho karambolu, který mě mrzí, protože jsem klukům mechanikům přidělal práci a šroubovali do 5 hodin ráno, to bylo super,“ říká Macík. Španělská dálková rally také odhalila na novém kamionu pár detailů, na kterých mechanici, pod vedením šéfa týmu Martina Macíka staršího, začnou pracovat hned po návratu do sedlčanských dílen. Do lednového Dakaru by tak Karlova forma měla být perfektně vyladěna.      

  • Baja Aragon: Macík poprvé zazávodí s Karlem

    Mechanici týmu Big Shock Racing už se nemohli dočkat až Martin Macík poprvé v ostrém závodním tempu na Baja Aragon prověří Karla, nový dakarský speciál Iveco, který sestrojili v sedlčanských dílnách. Závod je o to napínavější, že na start se postavilo také Karlovo dvojče, druhé identické Iveco postavené týmem na zakázku pro Jaroslava Valtra. Od květnových testů v tuniské poušti Macíkův speciál zaznamenal několik podstatných úprav, které ve Španělsku projdou zátěžovou zkouškou. 


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.