Taneční sport

  • Taneční soutěž v rock’n’rollu a boogie – woogie v Rimini

    Stejně jako v předchozích letech, také letos uspořádal italský svaz tanečního sportu FIDS týdenní pásmo soutěží, které proběhlo v týdnu od 6. do 12. července na výstavišti v Rimini. Jeho součástí byly i mezinárodní soutěže v rokenrolu a boogie – woogie, pro které byly vyhrazeny dva dny. Sobota byla věnována rokenrolu a proběhlo v ní Mistrovství Evropy kategorie A, juniorů a žáků, zatímco nedělní program zajišťovali hlavně tanečníci tří kategorií boogie – woogie, který doplnily rokenrolové tanečnice Světového poháru dívčích formací senior.

    26. 7. 2015 | Rubrika: Taneční sport

  • Mistrovství ČR v cheerleadingu 2015

    JNS cheerJiž tuto sobotu 16.5.2015 se ve sportovní hale Královka, Nad Královskou oborou 51, na Praze 7 bude konat Mistrovství České republiky v cheerleadingu. Finálového kola Mistrovství ČR se zúčastní 1 072 soutěžících, z 25 týmů, kteří předvedou 137 soutěžních vystoupení v 33 divizích.

    15. 5. 2015 | Rubrika: Taneční sport

  • Roller Coaster Cup 2015 již v sobotu!

    rollercoster15První ročník soutěže Roller Coaster Cup 2015 se bude konat 21. 3. 2015 ve zbrusu nově zrekonstruované hale Královka na Pražské Letné.

    19. 3. 2015 | Rubrika: Taneční sport

  • Cropp Street Dance Battle rozhýbal Ostravu v rytmu hip hopu

    dancePrvní únorovou sobotu to na ostravském výstavišti opravdu vřelo, dorazili totiž pouliční tanečníci z různých koutů ČR, ale také mnoho zástupců různých evropských tanečních skupin.  V klubu Marley se totiž konalo už sedmnácté vydání QSZ Cropp Street Dance Battlu.

    19. 2. 2015 | Rubrika: Taneční sport

  • Cropp Street Dance Battle nabídne v Ostravě jedinečnou show

    street battleSobota 7. února 2015 bude v Ostravě patřit jedinečné taneční show, na které se představí nejlepší taneční skupiny z celé ČR. Svou účast však již přislíbili také tanečníci a tanečnice z Anglie, Rakouska a dalších evropských zemí. 

    30. 1. 2015 | Rubrika: Taneční sport

  • Taneční soutěž v rock’n’rollu a boogie – woogie v Zielone Góre

    Poslední mezinárodní soutěž, která uzavřela letošní sezónu, proběhla v Zielone Góre, což je město se 118 000 obyvateli na západě Polska, poblíž hranic s Německem. Uspořádal ji Sportowy Klub Taneczny Mega Dance v rekreačním a sportovním centru, které leží na severním okraji města. Je to moderní objekt, jehož součástí je i 25 m dlouhý plavecký bazén. Sportovní hala má rozměr 52 x 32 m a v případě potřeby se do ní vejde na stabilní stupňovitě vyvýšené a montované tribuny až 5000 diváků. Tanečníci měli k dispozoci ještě další prostornou tělocvičnu, která sloužila jako rozcvičovna. Takové sportovní zařízení můžeme Polákům jenom závidět.

    28. 11. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • 9. ROČNÍK SPIRIT CHEER CUPU LETOS POPRVÉ V PLZNI

    cheerJiž devátý ročník velice úspěšné cheerleadingové soutěže se letos uskuteční 22.11.2014 v Plzni ve sportovní hale Lokomotiva. Diváci se mohou těšit na ty nejlepší týmy z celé České republiky, ale i na zahraniční reprezentanty ve čtrnácti tradičních i netradičních CHEER a DANCE kategoriích všech věkových skupin. Výkony bude hodnotit mezinárodní porota. Publikum jistě zaujme i tematická kategorie a možnost vidět zblízka lidské pyramidy, stunty a jiné vzdušné akrobatické prvky. Spirit Cheer Cup je zároveň letos poprvé soutěž zařazená do české národní cheerleadingové ligy a umožňuje tak zúčastněným týmům sbírat již body pro případnou nominaci na Mistrovství Evropy 2015. Na soutěžní den pod názvem Space World se letos přihlásilo 724 dobrodružství chtivých, kteří se představí celkem ve 154 vystoupeních. Letošní ročník se ponese v duchu SPACE WORLD, což přinese tematický doprovodný program a nebude chybět ani pořádná laser show. Navíc se účastníci mohou zapojit do soutěže o seskok padákem.

    15. 11. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • Nejlepší street dance tanečníci budou tančit v Ostravě

    street dancePříznivci pouličního tance, hip hopu, street a urban kultury všeobecně se mají na pozoru. Už tuto sobotu 4. 10. 2014 se totiž v Ostravě koná mezinárodní setkání předních street dance tanečníků. Ti se proti sobě postaví v tzv. battlech, tedy tanečních soubojích, které můžeme znát např. z různých tanečních filmů.

    30. 9. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • Letenský pohár 2014

    plakátTradiční soutěž v akrobatickém rock and rollu, která se koná 13.10.2013. Letos se opět uskuteční v Praze na Letné, kde v mezidobí došlo k rozsáhlé rekonstrukci basketbalové haly.

    16. 9. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • Rimini 2014 - 2. část

    2. část reportáže Zdenka Polce z tanečních soutěží v Rimini. V pátek proběhl Světový pohár žáků a juniorů a Mistrovství Evropy (párových) formací seniorů. V sobotu následoval World Masters kategorie A a Mistrovství Evropy (párových) formací juniorů. V neděli pásmo soutěží uzavřel Světový pohár dívčích formací senior a na řadu přišly i soutěže boogie – woogie: World Masters hlavní kategorie a Světový pohár juniorů a seniorů.

    28. 7. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • Rimini 2014

    Italská federace tanečního sportu FIDS uspořádala letos už 7. ročník týdenního pásma tanečních soutěží, které probíhaly od 7. do 13. července v osmi pavilonech výstaviště v Rimini. I když jde hlavně o domácí soutěže, je součástí této velkolepé taneční přehlídky i řada mezinárodních soutěží, ve kterých soupeřili mimo jiné i tanečníci rokenrolu a boogie – woogie. Jejich soutěžím byl vyhrazen konec týdne. V pátek proběhl Světový pohár žáků a juniorů a Mistrovství Evropy (párových) formací seniorů. V sobotu následoval World Masters kategorie A a Mistrovství Evropy (párových) formací juniorů. V neděli pásmo soutěží uzavřel Světový pohár dívčích formací senior a na řadu přišly i soutěže boogie – woogie: World Masters hlavní kategorie a Světový pohár juniorů a seniorů. Během těchto tří dnů se na parketu vystřídalo celkem 130 párů a 28 formací rokenrolu a 122 párů boogie – woogie.

    28. 7. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • Dívky létající do výšky 6 metrů

    CZCN_JNSPRAHA – v sobotu 10. května 2014 v prostorách Kongresového centra Praha se uskuteční 13. Mistrovství Cheerleadingu ČR, který pořádá Česká asociace cheerleaders, o. s (ČACH).

     

    Cheerleading je adrenalinový sport zahrnující tanec, skoky, akrobacii, pokřiky a stavění stuntů (náročné lidské pyramidy). Můžete vidět chlapce, jak vyhazují dívky do výšky až 6 metrů bez jakéhokoliv jištění a opět je chytají, několik lidí nad sebou v lidských pyramidách a dynamické taneční choreografie ve spojení s akrobacií.

     

     

    8. 5. 2014 | Rubrika: Taneční sport

  • Ostravští tanečníci dobyli svět!

    AkcentNejmenší tanečníci T.J Sokol Vítkovice, oddíl Akcent Ostrava ve věku osmi až jedenácti let vybojovali zlato na mistrovství světa v show dance formací 2013! Se svou formací Salón Cruelly de Vil tak získali pro tento úspěšný ostravský klub již 26 titul mistra světa!

    6. 12. 2013 | Rubrika: Taneční sport

  • Mistrovství světa kategorie A v akrobatickém rokenrolu

    podiumV sobotu 9. 11. proběhla ve Winterthuru poslední z pouhých tří letošních řádných soutěží kategorie A. Tou čtvrtou byly World Dance Sport Games na Taiwanu, kde mohlo tancovat pouze 24 párů vybraných podle zvláštního klíče. Rokenrolové mistrovství světa bylo spojeno s World Masters boogie-woogie a místní klub DAMO je uspořádal v Eulachhallen, což jsou dvě stavebně spojené haly na okraji sportovního areálu v západní části města. Přestože zde na třech montovaných tribunách bylo více místa, než v divadle, kde se soutěžilo v uplynulých letech, byly všechny vstupenky už několik dnů předem vyprodány.

    18. 11. 2013 | Rubrika: Taneční sport

  • SPIRIT CHEER CUP 2012

    Pokus o překonání českého rekordu ve výhozu člověka do výšky na SPIRIT CHEER CUPU 2012

    spirit-cheer-cupV neděli 25. listopadu 2012 v prostorách sportovní haly Aréna Sparta Podvinný mlýn, Kovanecká, Praha 9 – Libeň se uskuteční 7 ročník celorepublikové soutěže Spirit Cheer Cup 2012, který pořádá Česká asociace cheerleaders, o.s. (ČACH).

    19. 11. 2012 | Rubrika: Taneční sport


inPage - webové stránky, doménawebhosting snadno.